Actul de mostenire poate fi o modalitate usoara prin care persoanele pot asigura mostenirea propriilor bunuri rudelor si partenerilor in cazul in care moare. El se bazeaza pe legi ale statului care guverneaza procesul de impartire a bunurilor si recunoaste cu adevarat un individ ca fiind mostenitor designat.
Actul de mostenire trebuie sa fie legalizat si sa respecte legile mostenirii specifice in jurisdictia in care este creat, asigurand ca bunurile sunt impartite corespunzator si ca li se va oferi o mostenire legala partilor specificate.
In acest articol vom explora in detaliu ceea ce este un act de mostenire si ce fel de reguli trebuie sa se urmeze atunci cand cineva se ocupa de acest proces.
Ce este un act de mostenire?
Un act de mostenire este documentul legal prin care un individ, cunoscut si ca testator sau decedat, transmite bunurile si proprietatile lor de la moarte la altcineva, punandu-i sub responsabilitate. In acest document sunt incluse proprietatile propriului individ, cum ar fi bunurile in proprietatea acestuia, alte bunuri, conturi bancare, asigurari, etc.
Un act de mostenire trebuie sa fie legalizat, indiferent de dimensiunea bunurilor sau chiar si a proprietatilor in intregime. In plus, un act de mostenire ar trebui sa conformeze legile mostenirii categoriilor de stat specifice, ceea ce poate fi diferit de la o jurisdictie la alta.
Cine poate desemna un mostenitor?
Orice persoana peste 18 ani care detine bunuri si are voie sa faca acte (care nu sunt interzise prin lege, cum ar fi donarea sau vânzarea de droguri) poate face un act de mostenire.
Testatorul se refera la persoana care face actul. Aceasta este persoana care asigura ca bunurile lor vor fi transmise cui vor ele, si poate desemna o persoana mostenitoare sau poate face o lista completa cu mostenitori (persoane, fundatii si chiar companii).
In plus, testatorul poate face si angajamente si conditii aferente, cum ar fi care beneficiari sunt eligibili sa primeasca si ce marestea lor va fi, sau poate face orice alte acte legale care se refera in mod direct la bunurile sau valorile vandute.
Ce este Designation of Heirs?
Designation of Heirs este si el un act juridic prin care un individ specifica designarea demostenitorilor sai. Cu alte cuvinte, aceasta poate fi utilizata pentru a determina cine primeste proprietatila individului atunci cand acestuia ii vine sfarsitul. Designation of Heirs este o stipulatie adaugata unui act de mostenire, cu scopul de a stabili un mostenitor sau un grup de mostenitori pentru un individ.
Exista mai multe feluri de Designation of Heirs; acestea includ heredes universidity, heredes ad consecutorium, heredes per stirpes, si heredes per capita. Acestea stabilesc jurisdictia care va fi cea care va hotari si cum vor fi impartite bunurile unei persoane care a murit.
Care este rolul unui Executor Legal?
Un Executor Legal este persoana numita de testator pentru a administra dosarul de mostenire siadministrarea bunurilor acestuia. Acesta este individul care are sarcina de a se asigura ca graiile testatorului sunt executate in mod corespunzator, tinand cont de ceea ce este specificat in actul de mostenire.
Executorul trebuie sa implementeze toate directivele judiciare legale in conformitate cu legile statului si sa-l ajute pe rezervist sau cei individuali care primesc sa primeasca mostenirea in conformitate cu legislatia locala pertinenta.
Rolul executorului legal include, de asemenea, acordarea certificatului de inmormantare, realizarea inventarierii bunurilor si valorilor decedatului, pregatirea declaratiei de impozitare si realizarea plata multor facturi si a taxelor fiscale.
Ce sunt Intestatii?
Intestate inseamna sa nu fi facut un act de mostenire. In acest caz, legea mostenirii decide cine va primi mostenirea. Acest lucru variaza de la stat la stat, dar in general se acorda unuia sau mai multora dintre cei mai apropiati oameni de decedat. Intestinee este, de asemenea, folosita cu referire la proprietatile care nu sunt incluse in actul de mostenire, cum ar fi conturile jointe si anumite drepturi de proprietate.
In unele state, se presupune ca decedatul a vrut ca mostenirea sa fie impartita intre diversi beneficiari prin intestate, astfel incatprocesul de impartire a bunurilor sa poata fi externat fara actul de mostenire. Cu toate acestea, tine cont ca modul in care felul in care bunurile sunt impartite poate varia semnificativ, in functie de legea mostenirii locale, ceea ce poate afecta modul in care au fost planificate mostenirile de catre decedat.
Ce persoane pot primi mostenire?
In mod general orice persoana este eligibila sa primeasca o mostenire, cu amanunte in functie de stat si legea mostenirii. In general, mostenitorii pot include partenerul de viata, copiii si fratii si surorile decedatului. Cu toate acestea, unele statut pot da cote zise de mostenire, adica stabilesc ce procent din bunuri poate fi imparti fiecarui mostenitor.
In unele state, sotul decedatului are dreptul sa primeasca o anumita suma din mostenire, indiferent daca au doau copii sau nu. Acest lucru se datoreaza dreptului dvs. la sprijin si asigurare economica atat timp cat sotul este in viata.
Un studiu legal este necesar pentru a determina daca mostenitorii au orice drepturi speciale sau „drepturi de predilectie” la mostenire. Aceste reguli guvernasi sunt diferente de la stat la stat si trebuie luate in considerare atunci cand se planifica actul de mostenire.
Ce anumite actiuni pot anula un act de mostenire?
In general, acte de mostenire pot fi anulate si numai in anumite circumstante. Acestea exclud, de exemplu, situatiile in care testatorul trateaza beneficiarii pe care au fost designati sa primeasca la modul neegal sau cu abuz.