Va intrebati cum sa va pozitionati site-ul in primele pozitii pe Google? Daca da, atunci cu siguranta ati intalnit termenul “autoritatea unui domeniu”.
Pentru oricine lucreaza in domeniul optimizarii pentru motoarele de cautare (SEO), este important sa stiti ca autoritatea de domeniu nu reprezinta in mod direct unul dintre factorii de clasificare ai Google. Cu toate acestea, tacticile pe care le puteti utiliza pentru a creste autoritatea domeniului dvs. pot, de asemenea, sa imbunatateasca pozitionarea in rezultatele motoarelor de cautare si semnalele pozitive de clasare.
Una dintre cele mai esentiale componente ale succesului unui blog este autoritatea domeniului sau. Acest aspect este crucial pentru a castiga increderea cititorilor, pentru a atrage trafic organic si pentru a obtine o prezenta puternica pe internet. In acest context, platforma www.advertoriale.pro poate juca un rol semnificativ in cresterea autoritatii domeniului tau. Hai sa exploram cateva strategii esentiale pentru a-ti creste autoritatea blogului tau.
Ce reprezinta Autoritatea unui Domeniu?
Autoritatea de domeniu (DA) este o masura de clasificare pe care o puteti folosi pentru a prognoza cat de bine va fi clasat site-ul dvs. in motoarele de cautare.
Aceasta metrica a fost dezvoltata de Moz si atribuie un scor cuprins intre 1 si 100. Prin urmare, un scor ridicat pentru site-ul dvs. indica faptul ca exista o probabilitate mai mare ca acesta sa performeze bine in rezultatele paginilor motoarelor de cautare (SERP-uri).
O alta perspectiva asupra autoritatii de domeniu este ca evidentiaza relevanta site-ului dvs. in ceea ce priveste industria sau subiectul specific. Astfel, este o masura a puterii sau autoritatii domeniului dvs. in ceea ce priveste clasificarile.
Totusi, va rugam sa nu confundati autoritatea de domeniu cu autoritatea paginii, deoarece exista o mica diferenta intre cele doua.
Autoritatea de domeniu reflecta puterea de clasificare a intregului dvs. domeniu (inclusiv subdomeniile). In contrast, autoritatea paginii examineaza capacitatea de clasificare a paginilor individuale.
Avand in vedere aceste aspecte, la ce scor de autoritate de domeniu ar trebui sa vizati?
Ce este un scor bun de autoritate de domeniu?
Exista multi factori care intervin in calcularea autoritatii de domeniu. Dar, ca sa va faceti o idee, site-uri precum Google, Apple sau Microsoft vor avea un DA ridicat (intre 95 si 100).
Pe de alta parte, daca site-ul dvs. este nou, atunci DA va fi scazuta (posibil intre 10 si 20). De asemenea, trebuie sa stiti ca este mai usor sa imbunatatiti DA a site-ului dvs. daca este intre 20 si 30 decat daca este intre 70 si 80.
Iata ce inseamna fiecare scor de autoritate de domeniu:
– Sub 30 este sarac
– 30 pana la 40 este sub medie
– 40 pana la 50 este medie
– 50 pana la 60 este bine
– 60 pana la 70 este foarte bun
– Peste 80 este excelent
Cum sa cresteti autoritatea de domeniu
Pe masura ce incepeti sa lucrati la cresterea autoritatii de domeniu a site-ului dvs., ar trebui sa va amintiti ca este o strategie pe termen lung. Iata cateva modalitati prin care puteti creste DA a site-ului dvs.:
1. Achizitionati backlink-uri de inalta calitate de la site-urile autoritatilor
Dupa cum probabil ati observat, backlink-urile joaca un rol enorm in calcularea autoritatii de domeniu. Nu numai asta, dar backlink-urile sunt unul dintre cei mai importanti factori de clasare.
Un studiu realizat de Ahrefs a aratat ca 55,24% dintre site-uri web nu primesc trafic organic, deoarece nu au backlink.
Prin urmare, este sigur sa spunem ca aveti nevoie de backlink-uri de inalta calitate.
2. Creati continut ucigas care merita link-ul
A doua modalitate de a va creste autoritatea domeniului este prin crearea de continut grozav care merita linkuri. De ce ar trebui sa fie continutul tau uimitor?
Ei bine, daca oamenii gasesc postarile tale utile, vor incepe sa le partajeze altora. Acest lucru va creste sansele de a obtine backlink-uri de la site-uri web de inalta autoritate, cum ar fi institute de invatamant sau organisme guvernamentale.
Si cu link-uri de pe site-uri diferite, iti vei spori si domeniile radacina. Toate acestea vor contribui la asigurarea unui DA ridicat.
3. Auditeaza-ti site-ul si elimina linkurile gresite
In timp ce linkurile de intrare sunt vitale pentru DA si clasamentele site-ului dvs., a avea linkuri proaste poate duce la mai mult rau decat bine. Linkurile care provin de la un site web spam pot reduce autoritatea de domeniu a site-ului dvs. web. Si in unele cazuri, poate duce chiar la o penalizare din partea Google.
Pentru a preveni acest lucru, ar trebui sa verificati site-ul dvs. pentru link-uri toxice si sa le eliminati cat mai repede posibil. Puteti utiliza diferite instrumente SEO pentru a identifica link-urile daunatoare, parcurgand un profil complet de link al site-ului dvs.
Si daca nu puteti elimina acele linkuri, puteti utiliza Google Search Console pentru a respinge sau ignora acele linkuri. Drept urmare, crawler-ul Google nu va lua in considerare niciun backlink nenatural sau spam la indexare.
4. Optimizati-va structura site-ului si experienta utilizatorului
Amintiti-va, unul dintre factorii in calcularea autoritatii de domeniu este structura site-ului dvs. si usurinta de utilizare. Cu o structura adecvata, motoarele de cautare va pot accesa cu crawlere paginile web si le pot indexa in rezultatele cautarii.
Pentru a ajuta crawlerele motoarelor de cautare, puteti crea un sitemap in WordPress. O harta a site-ului contine toate paginile dvs. importante si ajuta motoarele de cautare sa navigheze cu usurinta prin site-ul dvs.
5. Imbunatatiti-va legaturile interne
O alta modalitate de a imbunatati experienta utilizatorului site-ului dvs. este sa va concentrati pe structura interna a linkurilor. Cu link-uri care directioneaza utilizatorii catre alte pagini web informative de pe site-ul dvs., va puteti mentine interesati vizitatorii.
De asemenea, linkurile interne faciliteaza accesarea cu crawlere a site-ului web pentru robotii motoarelor de cautare, ceea ce ajuta la indexarea paginilor. Un alt beneficiu al unei structuri interne adecvate a link-urilor este ca transmite sucul link-ului de la o pagina la alta.
Cum se calculeaza autoritatea de domeniu?
Cand vine vorba de calcularea autoritatii de domeniu, diferite instrumente folosesc propria metodologie. In ceea ce priveste Moz, foloseste peste 40 de factori diferiti pentru a va oferi un scor DA.
Dar cei mai importanti factori includ:
MozRank – Acesta numara numarul de site-uri web care fac linkuri catre o pagina web. De asemenea, se uita la calitatea acestor site-uri web care au link-uri catre ale dvs.
Link Profile – Acesta include link-urile interne si externe de pe pagina dvs. web. Deci, daca postarea dvs. trimite catre site-uri web de inalta autoritate si, de asemenea, este conectata de catre alte site-uri de renume, atunci veti obtine un scor bun.
Root Domains – Cand se uita la profilul dvs. de link, Moz se uita si la numarul de backlink-uri unice. Sa presupunem ca aveti 100 de link-uri, dar sunt de la un singur site web. Moz va considera acest lucru drept un domeniu radacina. Deci, este important sa obtineti backlink-uri de la diferite site-uri web.
MozTrust – Moz verifica fiabilitatea site-urilor web care trimit catre pagina ta. De exemplu, daca primiti un link de la o pagina web a unei universitati, un site guvernamental sau un site de organizatie mare, atunci veti obtine un scor mare.
Site Structure and User Friendliness – Pentru a obtine un DA ridicat, trebuie sa va asigurati ca structura site-ului dvs. este usor de utilizat pentru motoarele de cautare precum Google pentru a va accesa cu crawlere paginile. Si, de asemenea, trebuie sa oferiti o experienta excelenta de utilizator vizitatorilor dvs.