Când unul dintre părinți își ia rămas bun de la această lume lăsată în spate o serie de bunuri și proprietăți pe care familia sau cei înrudiți le vor moșteni, moștenirea este suprimată și trece de la un stat la altul, de la fiul sau fiica celui ce s-a dus la ceruri pe mai mulți prieteni sau rude. Cunoașterea procedurilor și regulilor legate de transmiterea unei moșteniri, precum și îngrijirea sa, poate fi dificilă pentru unul ce nu se ocupă de această problemă în mod regulat.

Cu toate acestea, în cele ce urmează, vom analiza detaliat, pas cu pas, totul despre ce se întâmplă cu moștenirea lăsată de un părinte – de la deducerea documentelor individuale fiecărui moștenitor la cedarea moștenirii și prevederile bune și legale.

Ce documente sunt necesare pentru a se moșteni?

Primul pasatunci când vine vorba de moștenirea unui părinte este de a obține documentele necesare pentru prelucrarea tuturor actelor și a tranzacțiilor legate de moștenire. Lăsarea unui om în urmă nu este vorba doar despre ceea ce acesta poseda ci și despre ceea ce se vrea fiecărui moștenitor să aibă.

În mai multe țări există diferite documente necesare deducerea moștenirii dar, în general, acestea sunt:

• Certificatul de deces;

  • Actul de identitate al decedatului;
  • Ultimul testa-ment al celui moștenit sau, poate fi un contract de moștenire;
  • Revizuirea și acceptarea judecătoriei a transferului de bunuri și asigurarea cercetării proprietății
  • Actele fiscale și contală necesare;
  • Certificatul de naștere și de casatorie ale, de asemenea, moștenitorilor.

Cum se transferă o moștenire?

După ce cele de mai sus au fost îndeplinite, urmează să se determine și modalitatea prin care trebuie trsmise bunurile și proprietățile către moștenitori.Cum procedurile de tranzactionare diferă de la o țară la alta, proprietarii de moșteniri ar trebui să se informeze și să înțeleagă recomandarile legale ale autoritatii.

În general, există mai multe modalități prin care se poate face transferul bunurilor:

• Transferul testamentar: Acest tip de transfer se va face de către persoana care a moștenit proprietatea, în temeiul testamentului lăsat de persoana decedată. Această procedură se poate face fără a fi nevoie să se aplice prevederile legale din țara respectivă, dar legile ar putea fi aplicabile în anumite circumstanțe.

• Transferul prin succesiune: Se aplică atunci când persoana care ia moștenirea nu are un testament și moștenirea este transmisă persoanelor înrudite în temeiul legislației succesorale, care este diferită în fiecare țară. Acest tip de transfer necesită cercetarea de specialiști în această practică și trebuie să se erifice că toate specificațiile sunt îndeplinite în temeiul legii.

• Transferul prin administrare și Custodie: Acest tip de transfer este uneori necesar atunci când se dorește asigurarea unei asistențe terților în asigurarea legală a tuturor moștenirilor. Custodia echipată cu bunuri se realizează prin fondul de venituri detașat și se poate aplica fie și în cazul în care se dorește ca bunurile să fie împărțite unor persoane minori.

Care sunt prevederile fiscale pentru’a moșteni”?

Odată ce toate actele necessare sunt pregatrte, trebuie stabilit și dacă sunt plățilele fiscale trebuie făcute și cerute de către autoritatea fiscala a respectivului stat. Măsura și nivelul impozitelor pe venit variază de la un stat sau țară la alta, așa că moștenitorii ar trebui sa se asigure căaceștia stiu acest lucru și să pregătească rapid toate prevederile fiscale pentru a preveni orice consecințe legate de plata acestor taxe și se tranzactiona moștenirea.

Pe lângă acestea, presupunem că persoana decedată deține diferite persoane juridice precum asociații civile, societăți sau alte tipuri de companii. În aceste cazuri, trebuie să continuiți gestionarea veniturilor și realizarea unor noi taxe și efectuarea unei documentații sincere.

Când este gata moștenirea de transmis?

Moștenii nu pot să se facă partea cu bucurie și încântare înainte de a finaliza fiecare pas din procedura legală și trecând prin toutul de proceduri ete necesar, atunci când este vorba de moștenirea unui părinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here