Redactarea unei cereri de chemare în judecată poate să părea intimidantă şi dificilă, mai ales dacă sunteţi la prima abordare a acestui proces. Oricare este poziţia în care sunteţi implicat, fie reclamant sau parat, fiind important să vă asiguraţi că redactarea documentelor juridice este una corectă şi adecvată. Cererea de chemare in judecata cuprinde toate informaţiile şi detaliile care vor susţine cazul dumneavoastră in faţa instanţei. Acest articol vă va ghida pas cu pas prin acest proces, pentru a vă asigura că vă pregătiţi în mod corect cererea de chemare in judecată.

Ce este o cerere de chemare in judecată?
O cerere de chemare in judecată reprezintă documentul iniţial, trimis în instanţă, pentru a începe procesul judiciar, prin care o persoană sau o companie, reclamantul, incearca să obţină soluţionarea unui litigiu prin judecata oficială, împotriva uneia sau mai multor persoane sau companii, parata. Este un document impresionant, care prezintă într-o modalitate detaliată circumstanţele implicate în dispută, precum şi documentaţia solicitată.

Ce informații se incluie într-o cerere de chemare în judecată?
Înainte de redactarea efectivặ a documentului cererii de chemare în judecată, este important să se acumuleze toate informaţiile necesare, care sunt incluse în document. Iată câteva dintre informaţiile necesare:

• Datele personale ale părţilor implicate – nume, adresa, contact;
• Descrierea detaliată a circumstanţelor implicate în dispută şi a provocărilor;
• Acte de documented necesare, precum contractele, facturile sau alte documente justificative;
• Descrierea exactă a motivului solicitării judiciare și a eventualelor soluţii sau decizii pe care paratul ar trebui să le ia;
• O copie a codului civil sau al legii în sarcina căreia se bazează acţiunea;
• Descrierea daunei datorită paratului;
• Documente adiționale, care confirma vinovăţia părţii paratoare;
• Plânduri ale agentului de constatare a daunelor.

De asemenea, documentul trebuie să includeți o listă a tuturor dovezilor care sunt incluse în cerere, precum și informaţii referitoare la instanţa din care se solicită judecata.

Cum se redactează o cerere de chemare în judecată?
În mod ideal, o cerere de chemare în judecată trebuie să fie redactată de către un avocat sau un profesionist în materie legală, care să cunoască toate argumentele necesare pentru a prezenta cazul în faţa instanţei. Însă, dacă această opţiune nu este disponibilă sau dacă preferaţi să vă asumaţi riscul de a redacta documentul dumneavoastră, următoarele etape pot fi adjutați în acest proces.

 1. Alegeți instanța în care depuneți cererea dumneavoastră.
  Alegerea instanței înainte de redactarea cererii în sine poate fi un pas crucial, deoarece nu toate instanțele sunt înzestrate legal pentru a auzi cazul dumneavoastră. De asemenea, este esențial să contati prin avocat pentru a vă asigura că locația selectată are jurisdicția corectă asupra cazului dumneavoastră.

 2. Redactarea Introducerii.
  Introducerea cererii se va concentra pe a descrie persoana care depune cererea şi partea din care provin documentele. Acesta va include, de asemenea, titlul cazului, codul civil applicabil și un scurt rezumat al motivației dvs. Pentru a aduce acţiunea.

 3. Descrieţi detaliile partilor implicate.
  După ce aţi redactat introducerea cererii, următorul pas este descrierea părţilor implicate în litigiu. Aceste informații includ numele complet, adresa, contact și alte informații importante ale fiecărei persoane implicate.

 4. Descrieţi circumstanţele controversate.
  Acest pas este de asemenea foarte important și trebuie să vă adreseze circumstanţele implicate în dispută în mod detaliat și coerent. Acesta va include informații care sunt esențiale pentru judecatorul care va auzi cazul dumneavoastră: timpul când s-a produs incidentul, locația și toate informațiile legale ale cazului. Acesta ar trebui să cuprindă, de asemenea, legatura legală și drepturile pe care le pretindeți ca drepturile dumneavoastră.

 5. Solicitați o soluționare în favoarea dumneavoastră și enumerați daunele.
  Rezumatul cererii dumneavoastră va include o lista a tuturor cerinţelor și domnitației legal, precum și a deciziei pe care o considerați drept adecvată. De asemenea, trebuie să reclamați în mod detaliat prejudiciul pentru care solicitați recizie sau compensație.

 6. Documentele opţionale și justificările
  O parte foarte importanta a cererii dumneavoastre este inclusivitatea tuturor documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here