Redactarea unei cereri de chemare în judecată și respectarea procedurilor legale poate fi un proces adaptat la care persoana neavizată trebuie să se atârne. În acest articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege ce presupune redactarea unei cereri de chemare in judecata, împreună cu un set de exemple.

Ce este o cerere de chemare în judecată
O cerere de chemare în judecată este o notificare oficială pe care o face o persoana juridica, sau o entitate (sau o persoană) advers, către un judecător. Aceasta oficială formă cunoscută și sub numele de petiție, informează instanța de o situație sau de o problemă ce urmează a fi judecată în conformitate cu legile și regulamentele în vigoare.

Cum se redactează o cerere de chemare în judecată
Iată cum redactezi corect o cerere de chemare în judecată:

 1. Defineste natura actiunii tale
  Primul pas este acela de a stabili natura actiunii tale. Petitia trebuie sa contina o informare clara si precisa, cu privire la motivele pentru care o persoana sau o entitate solicita judecarea pe cale oficiala.

 2. Indicați cauza pentru care solicitați chemarea în judecată
  De asemenea, aceasta formă tine să informeze instanța și persoana dvs. adversă despre cauza exactă pentru care dvs. sau entitatea dvs. solicită judecarea.

 3. Fă mentionare de fapt, drepturi și legi
  Petiția ta trebuie să includă și referințe făcute la fapt, drept și legi ce se aplică situației pe care o solicitați judecarea. Petionarii adesea folosesc informații legale și citează legi și articole în documentul lor.

 4. Folosește limba corectă și stilul potrivit
  Limba și stilul folosit sunt foarte importante în petiții. Pentru a redacta o cerere de chemare în judecată, trebuie sa utilizezi un limbaj adecvat si clar și sa prezinți argumentele și faptele într-o maniera obiectivă.

 5. Prezintă documentele și probele necesare
  Documentele și probele prezentate sunt esentiale pentru cererile de chemare în judecată. Acestea includ de exemplu copii ale documentelor legale si contractelor, scrisori și orice alte documente relevante, precum și ayestiguiri sau chiar martori.

 6. Specificați exigințele și dorinţele
  În final, trebuie să specificaţi exigințele și dorinţele dvs., cum ar fi despagubiri, retragerea unui document, restituirea propriului bun sau orice altceva necesar pentru a obține așa numita „decizie judecătorească”.

 7. Semnați documentul petiție
  La finalul documentului, trebuie să lasați semnături si informații de contact. Oricare persoană care semnează o cerere de chemare în judecată trebuie să furnizeze o serie de informații despre sine, cum ar fi contul de email, numele și țara de rezidență.

Exemple de cereri de chemare in judecata
Iată câteva exemple de cereri de chemare in judecată:

 1. Cazul de fapt al unei invalidări de contract
  O societate și-a folosit la rândul ei angajați, care au numit clientul neglijent. Acesta a semnat contractul neștiindu-se predatele acestuia, și mai apoi a constatat că a fost invalidat. Acest caz poate fi soluționat printr-o acțiune de chemare in judecată prin care să se stabilească dacă condițiile contractului au fost corecte și a fost respectat.

 2. Cazul unui atac cibernetic
  O companie a fost supusă unui atac cibernetic si a suferit pierderi considerabile. Acestea pot fi recuperate prin o acțiune de chemare in judecată pentru a afla de ce compania face obiectul atacurilor cibernetice si poate solicita despăgubiri.

 3. Cazul unei solicitări de despăgubiri
  Cazul unei persoane cu handicap care are nevoie de o facilitați speciale pentru a putea fi angajat insituția respectiva. Persoana în cauză poate sa ceară despăgubiri pentru discriminare prin o acţiune de chemare in judecată.

Cum se trimite o cerere de chemare în judecată
După ce ai terminat de redactat cererea de chemare in judecata, vei trebui să o trimiți persoanei sau entității advers, și în instanța țării tale. Acest proces poate fi simplificat mult cu ajutorul platformelor online. In mod tradițional, trimiterea se face prin poșta, prin curier rapid sau în persoană pentru a se dovedi că soluția a fost livrată adresantului.

Cum se prelucrează o cerere de chemare în judecată
După ce ai primit cererea de chemare in judecata, persoana sau entitatea advers trebuie să prelucreze soluția într-un proces reglementat de lege. Acest proces se numeşte transcrierea unei cereri de chemare in judecata si exclude acțiunea pe față sau respingerea acesteia. In aceasta etapa, poti depune un raspuns legal la cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here