Divorțul din culpa este un caz special de divorţ, care se bazează pe dreptul civil roman. Divorțul din culpa actează ca o formă alterată a divorțului convențional și implică o apreciere juridică a blamăbilă a comportamentului unuia dintre soți. În această privință, un partener vine la instanță și solicită divorț din cauza unui fapt precum: trădare, abandon sau abuz.

I. Ce este divorțul din culpa și la ce se referă acesta

Divorțul din culpa se referă la decizia unui judecător de a separa un cuplu căsătorit pe baza adeziunii la unul dintre principalele motive, cum ar fi trădarea, abuzul, abandonul sau alte comportamente în schimbul careia o parte din cuplu poartă vina pe consensul dintre cei doi parteneri. Acesta este similar cu divorțul convențional, însă divorțul din culpa mai presupune o scuză pentru acțiunile sale și / sau pe baza încălcării obligațiilor maritale încălcate de cealaltă parte.

II. Obiectivul divorțului din culpa

Scopul principal al divorțului din culpa este acela de a ajuta părțile implicate în procesul divorțului să se separe mai rapid și fără a mai aștepta ca amândoi partenerii să ajungă la un acord. Divorțul din culpa poate fi, de asemenea, folosit pentru a acorda un partener drepturi de proprietate, incrementându-i drepturile pe care le-ar fi putut obține în cazul divorțului convențional.

III. Cum se apreciază culpa în legea divorțului

Majoritatea jurisdicțiilor permit divorțul din culpa în conformitate cu legile refinanțate, care au obiectivul de a ajuta soții să se separe dacă un partener nu se încadrează în obligațiile și standardele convenite în cadrul căsătoriei. Conceptul statului de culpa presupune o serie de apologii pentru comportamentul nepotrivit. Adesea, judecătorii acordă înțelegerea dintre soți, folosind criterii precum:

• Abuzul de orice fel – fizic, psihologic, financiar sau verbal

• Trădare

• Neglijarea responsabilităților maritale

• Imposibilitatea de a împărtăși un sentiment și intimitatea cu cealaltă parte

• Abuzul de alcool sau droguri

• Abandon

IV. Pe baza cărora sunt luate în considerare aprecierile și cine se ocupă de ele

Există anumite aspecte pe baza cărora judecătorii iau decizia de a acorda sau nu divorțul din culpa. Acestea includ:

• Probabilitatea ca divorțul să fie acordat pe cale amiabilă

• Natura și gravitatea faptului

• Utilizarea patrimoniului familiei și a bunurilor comune

• Existența unor bebeluși și cine îi va îngriji

• Dorește sau nu cel care solicită divorțul că îi reîncurajează pe ceii doi să se reunească

• Impactul divorțului asupra copiilor și impactul asupra familii și prieteni

• Utilizarea casei familiale

• Vor exista eventuali terti obligați să achite costurile

• Impactul divorțului asupra custoziei copiilor și a bunurilor și drepturilor soțului

• Gradul de responsabilitate al soțului pentru judecarea divorțului

• Impactul asupra pensionării și modestei familii

V. Când se acordă divorțul din culpa și scopul lui

Divorțul din culpa se acordă în circumstanțe speciale, în care partenerul a greșit într-o măsură încât a făcut imposibilă reconciliare și reumatizarea căsătoriei. Acesta poate fi acordat pentru diferite motive, cum ar fi adulter, neglijență maritală, abuzuri fizice, abuzuri verbale, abuzuri wandâlice, alcoolism sau chiar împotrivirea vointei soțului.

Scopul principal al divorțului din culpa este acela de a ajuta părțile implicate, dându-le libertatea de a-și continua viața fără a comite un pachet de prevederi în cazul în care niciuna dintre părți nu dorește să se împace. Acesta oferă adesea părții invinovățite o anumită protecție împotriva abuzurilor și neglijării partenerului, acordându-i trecerea de la o căsătorie nepotrivită către ceva mai bun.

VI. Deducerea prejudiciului

O altă componentă a divorțului din culpa este că un partener, care poartă vina pentru divorț, a dedus prejudiciul. În majoritatea cazurilor, acest lucru se referă la calitatea vieții soțului de bună credință, care a suferit datorită actelor partenerului din culpa. Contribuția soțului de bună credință la declinul relației, dacă este recunoscută, poate elimina sau ameliora daunele fizice și emoționale pe care le-a suferit datorită comportamentului celuilalt soț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here