Cu siguranță, divorțul este una din acele momente dificile care ne vor schimba viața într-un fel sau altul. Din acest motiv, este important să înțelegem această etapă și să îi cunoaștem toate detaliile. Din acest motiv, am adunat în acest articol toate informațiile de care aveți nevoie despre divorț.

I. Ce este divorțul

Divorțul reprezintă o instanță judiciară, prin care sunt terminate toate efectele legale ale căsătoriei. Este un procedeu legal care desparte persoanele căsătorite, făcând ca soțul și soția care au fost cuplați să rămână din nou singuri. Divorțul poate fi un proces dureros pentru cei implicați și, uneori, poate afecta profund viețile celor care se implică în el.

II. Motive de divorț

Există mai multe motive care duc la un divorț și care pot fi influențate sau determinate de legile diferitelor jurisdicții. Printre aceste motive se număra înșelăciunea, abuzul, dependența de droguri, îmbătrânirea, dezvoltarea mai lentă, neînțelegeri și neacceptare reciprocă.

III. Legi privind divorțul

Țările au diferite legi privind divorțul, cum ar fi limitări ale timpului de aspirație, diferite etape sau chiar schimbări ale deciziei judecătorului final. Aceste legi pot fi foarte complicate și diferite pentru fiecare țară, așa că ar fi bine ca persoana care dorește să divorțeze să ceară sfatul unui avocat pentru un procedeu mai bine adaptat condițiilor. Iată câteva exemple de legi:

  • În Statele Unite ale Americii, divorțul necesită obținerea unei hotărâri judecătorești, care trebuie să fie confirmată de un judecător și să fie motivată pe baza uneia dintre cauzele recunoscute legal. Legile diferă de la stat la stat, dar divorțul presupune de obicei o anumită perioadă de separare, precum și după aceea solicitarea divorțului.

  • În Regatul Unit și Republica Irlanda, divorțul trebuie să fie inițiat la curtea supremă și judecătorul trebuie să aprobe cererea. Pentru a face acest lucru, este nevoie de o anumită perioadă de separare de cel puțin doi ani cu un acord al ambelor părți sau de cinci ani de separare fără acordul părților.

  • În India, divorțul este guvernat de diferitereligii și legea căsătoriei din India. Șeful și Tribunalul Diviziilor de Familie din India au jurisdicția de a face hotărâri în privința divorțului. Există câteva cauze recunoscute legal și câteva etape de care trebuie să țină seama cei care aleg să divorțeze.

IV. Efectele divorțului

Divorțul poate avea un efect profund asupra familiei, vieții sociale și financiare a cuplurilor și ale copiilor acestora. Mai jos sunt câteva efecte asupra familiei:

  • Copiii – divorțul poate avea un efect negativ asupra copiilor, deoarece abia au început să înțeleagă lumea și se pot aștepta ca această schimbare să aibă impact asupra lor.

  • Relația cu copiii – multe cupluri care s-au separat se confruntă cu problema schimbului de copii. Cuplurile trebuie să facă schimb de copii la anumite intervale sau, dacă alegeți să folosiți serviciile unei societăți de monitorizare a schimbului de copii, acestea trebuie să fie acceptate de ambele părți.

  • Finanțele – divorțul poate avea, de asemenea, un efect influențat asupra finanțelorunei familii. În funcție de situația specifică a familiei, acumulările de-a lungul timpului pot fi împărțite între cele două părți, iar acest lucru poate duce la schimbări substanțiale în ceea ce privește venitul și cheltuielile.

V. Planul postdivorț

Odată ce divorțul a fost finalizat și se ajunge la hotărârea judecătorului, poate fi înfricoșător să te gândești la ce se va întâmpla mai departe. Pentru a te ajuta, este important să construiești un plan postdivorț care să te ajute să îți gestionezi senzația de anxietate și să treci peste această etapă grea în viața ta.

Acest plan trebuie să țină cont de punctele de mai jos:

  • Prioritizarea relațiilor cu cei dragi – familia și prietenii tale pot fi o sursă importantă de susținere și susținere emoțională în timpul divorțului. Încearcă să treci cât mai mult timp cu persoanele care se îngrijesc și care îți oferă iubire și susținere și minimizarea relațiilor cu cei care sunt rezistenți la schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here