Divorțul unei familii poate părea întristător, din unghiuri multiple. Pe lângă impactul emoțional dezlănțuit, divorțul alternează în mod semnificativ relația între parteneri și bogăția lor. Acest lucru se aplică de obicei și locuinței comune. În anumite cazuri, divorțații aleg să împartă bunurile comune – care pot include, de asemenea, casa sau apartamentul comun.
Deși se poate părea stresant să se aprindă această procedură, este posibilă și în cazul în care sunt urmate regulile și procedurile legale corespunzătoare. În cele ce urmează, vom discuta regulile și procedurile legale privind împărțirea bunurilor comune în cazul divorțului, în special locuința comună.
1. Ce este o proprietate comună?
În contextul divorțului, o proprietate comună este cea în care ambii soți sau parteneri au proprietate egala și au dreptul de a se bucura de ea. Ea poate fi identificată și gestionată în mod legal prin intermediul unui contract de proprietate. Contractul indică și asigură dreptul fiecărui partener de a-și folosi și a-și controla proprietatea în mod egal. Odată emise, această proprietate devine proprietar comun. Radacinile sale ar putea provoca dispute între soți, chiar și în cazuri în care ambii parteneri au atribuit gradări identice proprietății.
2. Care sunt termenii legali?
Există câteva cuvinte și expresii cheie de care ar trebui să știți dacă divorțați și împărțiți proprietatea comună. Acestea includ:
• Separate de Droit: Referindu-se la proprietatea câștigată de fiecare partener în divorț, care nu trebuie să fie împărțit.
• Papațialitate: Acesta este un termen folosit pentru a descrie principiul folosit pentru a determina produsele unei proprietăți comune în timpul unei legi de divorț.
• Separare de proprietate: Acest lucru se referă la împărțirea și separarea cotei de proprietate bobotei comune de către cei doi parteneri.
• Prelungirea posesiunii: Acesta este un concept care se referă la extinderea tranzacției inițiale pentru toți cei doi parteneri.
• Posesia simultană: Acesta este un concept care se referă la cei doi parteneri care iau posesia proprietății în aceeași perioadă de timp.
3. Regulile și procedurile legale pentru împărțirea unei proprietăți comune în divorț
• Confirmarea co-proprietariului: Primul pas necesar pentru împărțirea proprietății comune în divorț este să se confirme că ambii soți sunt, de fapt, co-proprietari ai acestora. Acest lucru poate fi făcut prin prezentarea actului de proprietate sau prin prezentarea unei copii a contractului de co-proprietari.
• Estimarea valorii readuse: Prin această acțiune, ambele părți trebuie să calculeze contribuția lor la proprietatea comună. Suma trebuie să fie reprezentată într-o formă monetară pentru ca ambii parteneri să știe dacă vor primi suma întreagă sau o parte din aceasta.
• Negocierea: În acest stadiu, se va decide cine va deține proprietatea după divorț și cine va fi compensat. În funcție de puterea fiecărui partener în negociere, ei vor decide cum poate fi abordată împărțirea bunurilor și entitlements-ul.
• Execuția propriu-zisă: Odată ce toate negocierile au fost efectuate și contractul de partajare a proprietății semnat, proprietatea trebuie readingată și transportată la proprietarul corect.
• Înregistrați actul de proprietate: Unul dintre cei doi parteneri trebuie să prezinte certificatul de proprietate înregistrat pentru a dovedi că istoria juridică a mărimii proprietății a fost corect înregistrată. Acest lucru înseamnă că partea câștigătoare are toate drepturile legale asupra acesteia și este desemnată ca acel proprietar.
4. Ce se poate întâmpla dacă ambii soți sunt de acord să ramănă împreună în proprietatea comună?
În cazurile în care ambii parteneri depune obiectii și decid să rămână împreună în proprietatea comună, se recomandă ca ei să prezinte câteva informații importante de care ar trebui să țină cont pentru a evita potențialele probleme în viitor. Acestea includ:
• Prezentarea unui nou contract de proprietate care să reflecte vulnerabilitatea fiecărui soț când ia decizia. Acest document trebuie să prevadă clar drepturile și responsabilitățile ambilor parteneri în ceea ce privește proprietatea și bunurile aflate în proprietate.
• Stabilirea clauzelor legale cu privire larenovarea, extinderea și întreținerea locuinței comune.