Pentru a fi plecat în siguranță din țară, majoritatea persoanelor au nevoie de acte, care trebuie puse la un loc foarte atent. Acest articol se va concentra asupra ceea ce presupune adunarea actelor necesare pentru ieșirea din țara a unui minor.

Ce este un minor?

Un minor sunt persoanele care, conform dreptului, sunt sub vârstă de 18 ani. În legătură cu acest lucru, sunt implicate mai multe acte, în special când copilul este mic, pe care trebuie să le pregătiți.

Cum se acceptă minorul în străinătate?

Înainte de a pleca în străinătate, este important să știi dacă minorul este acceptat sau nu. Acest lucru deoarece unele țări permit copiilor sub 18 ani să intre doar dacă se înregistrează cu un pasaport sau cu un certificat de nastere ce a fost eliberat de statul lor originar. De asemenea, unele țări cer compartimentarea vârstelor, astfel încât copiii cu vârsta sub 16 ani să fie obligați să se înregistreze doar cu un pasaport sau cu un certificat de naștere.

Tipuri de acte necesare pentru ieșirea din țară a unui minor

Actele necesare pentru ieșirea din țară a unui minor sunt următoarele:

  1. Pasaport: Minorii care nu au vârsta suficientă pentru a primi un pasaport sunt obligați să obțină unul pentru călătorie. Pasaportul trebuie să conțină datele de contact ale părinților sau ale tutorelui legal și să fie obținut din țara de origine. De asemenea, pasaportul trebuie să fie valabil pentru durata călătoriei în străinătate.

  2. Actul de identitate: Actul de identitate trebuie să aibă fotografia minorului și datele sale de contact și datele tutorelui legal. Acest document trebuie să fie în vigoare și să fie emis în țara copilului sau în țara în care se îndreaptă.

  3. Permis de călătorie: Minorul trebuie, de asemenea, să obțină un permis de călătorie de la autoritățile competente. Acest permis trebuie să conțină numele și adresa tutorelui legal și destinația călătoriei.

  4. Lettera de acord parental: Minorii care intenționează să călătorească fără unul dintre părinți sau tutore legal, trebuie, de asemenea, să obțină o scrisoare de acord parental semnată de tutorele legal.

  5. Certificat de nastere: Un certificat de nastere trebuie, de asemenea, prezentat ca parte a documentației de ieșire din țară pentru minori, deoarece acest document conține numele părinților și data nașterii minorului.

Ce alte documente ar putea fi necesare?

În cazuri speciale, minorul poate fi nevoit să prezinte și alte documente, în plus față de cele menționate mai sus, cum ar fi:

• Permis de muncă – pentru minorii care lucrează legal în străinătate;

• Viză – aceasta ar putea fi necesară pentru anumite țări, în funcție de durata călătoriei;

• Documente medicale – poate fi necesar să se prezinte un certificat de sănătate sau rezultate de la teste medicale în zonele mai expuse la boli contagioase;

• Scrisoare de instruire de la un tutore legal – postliceala eliberat către un tutore, având dreptul legal de a lua decizii în cazul minorului vorbind.

Regulile de însoțire pentru minori

Deoarece minorii se confruntă cu pericolele călătoriei, uneori este necesar ca ei să fie însoțiți de un adult sau de un tutore legal. Acest adult sau tutore trebuie să posede și el toate actele necesare și documentația pregătită pentru a se asigura că poate însoți corespunzător minorul. Unele țări au reguli specifice pe care trebuie să le cunoașteți în cazul în care intenționați să ieșiți din țară cu un minor.

De asemenea, trebuie să luați în calcul faptul că unele țări interzic introducerea copiilor în țară. De aceea, este important să vă asigurați că aveți permisiunea tutorelui legal, precum și permisiunea guvernului, pentru a intra în țara respectivă.

Grija suplimentară ce trebuie avută de către un tutore

Odată ce ați Wverificat și pregătit toate actele necesare pentru ieșirea din țară a unui minor, este important ca un tutore legal sau adultul însoțitor să respecte anumite reguli:

• Să se asigure că minorul alege bagajul potrivit, astfel încât să poată duce cu el toate documentele necesare și obiectele personale necesare călătoriei;

• Să se asigure că minorul poartă întotdeauna cu el actele necesare și să nu le lase separat;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here