Imaginea șoferului în spatele volanului poate varia de la șofer până la șofer. Există șoferii iresponsabili care conduc sub influența alcoolului, viteza excesivă în oraș și conduc începători care învață și poate fi intimidat la volan. În cele din urmă, toți aceștia agresează aceleași reguli și regulamente, iar când dacă acestea sunt încălcate, vor fi nevoiți să facă față consecințelor.

Una dintre aceste consecințe cea mai gravă și ilustrativă este suspendarea permisului de conducere. La mijlocul anului 2019, Departamentul Șoferilor expirase 48.191 de permise de conducere pe anul 2019 în intreaga Germania, care a reprezentat o creștere de 154%, față de anul precedent. Acest lucru poate fi dat de incapacitatea de a respecta infracțiuni de trafic și limita de viteză și / sau chiar nivelul redus al asigurării.

Și, în ciuda votului de suspendare a permisului de conducere, acesta poate fi, de asemenea, ridicat dacă se respectă criteriile necesare și se fac certficatele corecte. În rândurile de mai jos, vom discuta regulile impuse de către Ministerul Turismului si Infrastructurii și actele necesare pentru a obține o revocare a unui permis de conducere suspendat, astfel încât șoferii să poată începe să meargă înapoi pe drumurile publice regulat.

Ce presupune revocarea unui permis de conducere suspendat?

Înainte de a dori să ridicăm un permis de conducere suspendat, trebuie să ne uităm la circumstanțele care au dus la suspendarea acestuia actualmente. În funcție de gradul de vinovăție și de așa numitul „fapt” (adică: încălcarea încrederii într-un anumit caz), se va stabili măsura revocării.

O revocare a permisului de conducere suspendat înseamnă eliminarea temporară sau permanentă a acestuia fără nicio altă măsură de urmărire sau compensare adăugată. Acest lucru înseamnă că, înainte de a continua cu procesul, trebuie să ne asigurăm că am luat toate măsurile necesare pentru a preveni o suspendare în viitor.

Actele necesare pentru obținerea revocării unui permis de conducere suspendat

Pentru a obține o revocare a unui permis de conducere suspendat, șoferii trebuie să prezinte un dosar de revocare la biroul oficial local de șoferi și să aștepte oficializarea acestuia. Dosarul trebuie să conțină următoarele acte:

  1. Formularul de revocare a permisului de conducere: acesta poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Ministerului Turismului si Infrastructurii și trebuie completat corect cu numele complet al șoferului, vârsta sa și adresa sa.

  2. Certificat de asigurare: trebuie furnizat un certificat de asigurare pe care să fie cuprins numele șoferului.

  3. Certificat de examen medical: acesta este un document emis de către medicul propriu care poate confirma capacitatea șoferului de a respecta regulile de trafic și de a conduce automobilul.

  4. Descarcarea de finanta: trebuie prezentat un document care confirmă toate acuzațiile și penalizările șoferului, precum și suma de plată datorată.

  5. Certificat de școală de conducere: această documentație este cerută de opiniile experților de către Ministerul Turismului si Infrastructurii și poate fi și o dovadă verbală (uneori chiar și sub formă de video).

  6. „Refuzarea de a lua Alcoolul” formular: această declarație scrisă trebuie să fie furnizată și în cazul în care se dorește să se revocă permisul suspendat.

  7. Cererea oficiala: trebuie să se completeze un formular oficial la biroul oficial local de șoferi.

Procedurile suplimentare

După ce toate documentele au fost depuse la birou, vor fi efectuate unele analize suplimentare. Acestea pot include:

• Analiza și evaluarea performanței șoferului înainte de suspendare.

• Dezmințirea eventualelor infracțiuni comise.

• Participarea la cursuri de pregătire, dacă este necesar.

• O ședință la biroul oficial local de șoferi pentru a se asigura că șoferul nu încalcă condițiile de revocare a permisului de conducere suspendat.

• Discuții cu un avocat despre actul de suspenere și orice respectare a hotărârilor judecătorești.

• Ultimele informații și regulatedepartamentului de șoferi la zi.

Efectul suspendarii permisului de conducere

Implicațiile suspendării unui permis de conducere pot varia de la șofer la șofer, de la infantarea clasică la restrictii severe, care pot introduce fapte mai mari. Șoferii trebuie să înțeleagă că orice suspendare a permisului de conducere este oficială și este înregistrată de Ministerul Turismului si Infrastructurii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here