O decizie de divorț se poate aștepta să devină o aventură emoțională și, adesea, complicate legal, efort care mai des decât nu durează luni sau chiar ani întregi. Prin urmare, este important să vă pregătiți pentru acest proces și să vă familiarizați cu ce trebuie să știți despre el. Acest articol servește ca un ghid de introducere pentru cei care doresc să înțeleagă pe deplin acțiunea de divorț, împreună cu câteva sfaturi de pregătire și ce trebuie luate în considerare înainte de a fi demararea procesului.

Știința divorțului: Terminologie și proceduri

Înainte de a vă lansa într-un proces de divorț, este important să deveniți familiarizați cu termenii și procedurile specifice acestei acțiuni. Câteva termeni cheie utilizate în divorț sunt:

• Pe rol: Acest termen se referă la o instanță sau tribunale care audiază cauza sau acțiunea.

• Plângeri: Acest termen se referă la actul de cerere de admisie a cauzei de divorț la instanța de judecată.

• Sentința: Sentința pe rol este în cele din urmă decizia tribunalului care a audiat cauza sau contestația.

• Dizolvare: Dizolvarea este etapa finală a divorțului, când judecata devine legala și efectivă.

Există două tipuri principale de divorțuri: divorț prin acord și divorț la judecată. În divorț prin acord, soții ajung la o înțelegere amiabilă cu privire la toate întrebările legale, financiare și parentale, cu ajutorul unui avocat de divorț sau, de obicei, prin negocierile personale, scurtând astfel rolul tribunalei. În ceea ce privește divorțul la judecată, aceasta se referă la diferite conflicte între soți, inclusiv modul în care sunt distribuite proprietățile, care vor acorda custodia minorilor și cum vor fi determinate și distribuite alocațiile parinților. Deoarece multe state au cerințe complexe și reglementări diferite cu privire la divorț, într-un proces judiciar poate fi nevoie să se merge în sala de tribunal pentru ca soții să se prezinte în fața judecătorului.

În vederea divorțului: Pregătirea și documentele necesare

După ce ați ajuns la înțelegerea generală a divorțului, este nevoie să acordați o atenție mai mare pregătirii și documentelor necesare pentru ca procesul să fie demarat corect și gata pentru juriul de judecată. Următoarele lucruri trebuie luate în considerare:

  1. Căutați un avocat: Începeți căutarea unui avocat specializat în divorț care să se ocupe îndeaproape de cazul dvs. Avocatul divorțului vă va oferi ghidare, informații juridice despre statul dvs., plus sfaturi și recomandări despre cum să procedați cu privire la cheltuieli civile, custodie minorilor, alocații parinților și distribuirea proprietății.

  2. Rețineți contabilitatea: Fiți conștienți de situația financiară cumulativă a relației dvs. (cum ar fi venituri, cheltuieli și datorii). Păstrați toate documentele financiare legate de conturi bancare, cărți de credit, venituri, cheltuieli și proprietăți. Facând acest lucru înainte de divorț, viitorului pașaport vă va fi mult mai ușor și va reduce timpul necesar pregătirii contabile pentru procesul de divorț.

  3. Faceți o listă de întrebări pentru avocatul dv.: Până nu susțineți audiența sau întâlnirea cu avocatul dvs., asigurați-vă că aveți o listă pregătită cu întrebări dvs. și pregătiți răspunsurile și informațiile necesare pentru a răspunde acestor întrebări. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că prioritațile dvs. sunt cunoscute avocatului, astfel încât acesta să poată să se ocupe de cazul dvs. și să aibă informațiile de care are nevoie pentru a lupta pentru care merită.

Cum sa faceti custodia minorilor usoara

O decizie judecatoreasca in privinta custodiei minorilor poate fi una dintre cele mai dure parti ale procesului de divort. Deoarece ține de binele copiilor și de apartenența lor la ambele părți într-un anumit fel, ar trebui tratată cu cea mai mare delicatețe și precauție. Pentru a face custodia copiilor mai ușoară, este important să acordați atenție următoarelor aspecte:

• Extindeți disponibilitatea: Trebuie să vă asigurați că acordul de custodie care se face include, de asemenea, programări anticipată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here