Forfota din trafic si provocarile aduse de zilele noastre fac ca multi soferi sa fie tentati sa vorbeasca la telefon in timp ce conduc. Insa vorbirea la telefon in timp ce conduceti este o provocare importanta si ilegala. Orice sa fie motivul pentru care sunteti tentati sa tineti un telefon in timp ce conduceti, trebuie sa stiti ca exista multe riscuri pe care trebuie sa le luati in considerare. Aceasta informatie va va fi de folos pentru a va face o idee despre ce se intampla daca ati fi prins vorbind la telefon la volan.

1. Ce spun legile – Cine este prevazut cu amenda?

Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa tineti cont de legile respective in privinta utilizarii telefoanelor in timp ce conduceti. In primul rand, ar trebui sa stiti ca, in functie de orasul in care locuiti, exista diferite legi si reguli care se aplica. Exista multe state si orase care au interzis utilizarea telefoanelor optionale pe timpul calatoriei. De asemenea, exista si situatii in care utilizarea telefonului este restrictioneaza sau partial permisa. Unele localitati interzic vorbirea la telefon, iar altele interzic doar vorbitul fara a folosi handsfree-uri.

2. Ce se intampla daca sunteti prins vorbind la telefon la volan?

Acesta este una dintre cele mai frecvente intrebari care se pune in legatura cu utilizarea telefonului in timp ce conduceti. Daca ati fi prins vorbind la volan, ati primi o amenda si, in unele situatii, asa cum am mai mentionat, ar putea fi chiar interzis vorbitul la telefon,…

In primul rand, ar trebui sa retineti ca orice amenda depaseste suma octenta pentru cartea de identitate si chiar si amenda mai mica. In plus, daca se stabilesc faptele si se constata ca ati fost prins vorbind la volan, asigurarea ta auto poate fi afectata. Amenzile pot varia in functie de localitatea in care locuiti si de gradul de vinovatie sau de nerespectare a limitelor de viteza in cazul in care conduceti in timp ce vorbiti la telefon.

3. Impactul amenzii asupra asigurarii

Desi, in mod normal, asigurarile auto nu sunt afectate, acest lucru se poate schimba in functie de angajati unei localitati. Amenzile pentru vorbitul la telefon in timp ce conduceti pot fi ascunse de primele de asigurare auto, fapt ce poate afecta in mod semnificativ acestea.

Asiguratorii vor vedea acest lucru inainte de a va acorda o noua polita sau de a continua cu politics actuale si, in majoritatea cazurilor, este necesara achitarea acesteia pentru a evita sa riscati o crestere a primei. Acest lucru se poate aplica si in cazul in care aveti deja daune platite si asigurari acordate. Acest lucru este valabil pentru majoritatea statelor si localitatilor si poate fi diferit in functie de orasul in care locuiti.

4. Ce puteti face pentru a evita o amenda?

Acum ca ati inteles ce se intampla daca sunteti prins vorbind la telefon in timp ce conduceti, sfatul nostru este sa evitati acest lucru in orice situatie. Mai jos sunt cateva sfaturi utile pe care le puteti urma.

• Utilizati telefoanele handsfree sau castile pentru telefon atunci cand sunteti la volan.

• Incearca sa eviti sa te afli in situatii in care trebuie sa raspundi la telefon.

• Utilizati un sistem de navigare alimentat prin bluetooth, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa tineti in mana un telefon pentru a regasi un drum.

• Incearca sa stai cat de linistit pote in asa fel incat sa nu simti nevoia de a vorbi la telefon.

• Este posibil sa fi in securitate prin luarea de hotarari in momente dificile si prin limitarea numarului de telefoane in masina.

• Asigurati-va ca altcineva, precum pasagerul vostru, sa actioneze ca un asistent, el poate sa actioneze pe post de alternativa pentru a tineti in mana un telefon.

• Pastrati telefoanele departe de masina.

5. Cum puteti evita o amenda?

In primul rand, ar trebui sa stiti ca ar fi mai bine sa nu vorbiti la telefon in timp ce conduceti. Cu toate acestea, exista multe alte modalitati prin care puteti incerca sa redresati situatia in cazul in care ati primit o amenda. Desigur, depinde de orasul in care locuiti si de situatia legala individuala.

• Constatarea prioritara – primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va adresati unei autoritati de aplicare a legii si sa obtineti un raport de constatare prioritara. Acest proces va ajuta sa obtineti informatii in legatura cu infringerea, si va poate ajuta sa primiti un termen la tribunal pentru a va apara cazul.

• Platiti amenda – exista momente in care o amenda poate fi mai buna decat a lua conflictul in tribunal. Daca amenda este prea mare sau daca ati fost prins diferite rele pe timpul aceleiasi constatari, atunci ar fi mai bine sa platiti amenda. Inainte de a plati amenda, ar trebui sa verificati orasele in care locuiti, daca se afla printre acestea si sa tineti cont de amenda directa. Acest lucru va poate ajuta sa mentineti un nivel decent de ilegalitate pe cand veti avea impreuna cu masina.

• Consultati un avocat – un avocat experimentat se poate ocupa de multi termini si prevederi in cadrul unei ciocniri cu legea. Exista cazuri in care persoanele au obtinut compensatii mai mici pentru amenda in cazul in care avocatul lor a prezentat cazul, dar acest lucru depinde de conditiile individuale.

O condamnare pentru vorbitul la telefon in timp ce conduceti nu trebuie sa fie luata in gluma. La urma urmei, acesta nu este modul ideal de a raspunde urgenelor personale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here