Un intimat este orice persoană despre care se bănuiește că a comis o infracțiune și față de care se depune un dosar penal. În calitate de intimat, această persoană poate fi acuzată sau nevinovată, dar este supusă anchetei judiciare și poate sfârși prin a fi judecată de către un tribunal.

Intimații sunt mai des cunoscuți sub denumirea de suspecți, persoane suspectate că ar fi comis o infracțiune și despre care autoritățile judiciare au motive suficiente să creadă că sunt vinovați. Dacă un intimat este găsit vinovat de către instanță, el poate fi condamnat la una dintre măsurile disciplinare prevăzute de lege.

Regasirea Intimatului și Notificarea Acestuia de către Instanțele de Judecată

Odată ce autoritățile judiciare au un motiv legal și constituțional să creadă că un anumit subiect poate fi vinovat, este necesar ca acesta să fie localizat și notificat. Localizarea și notificarea intimatului constituie parte integrantă a anchetei și are drept scop luarea măsurilor legale.

Principala sarcină a autorităților judiciare consisă în a asigura că persoana despre care se bănuiește că a comis o infracțiune a fost localizată și notificată în mod corespunzător. Intimatul poate fi localizat prin căutarea informațiilor despre el sau prin verificarea datelor de contact. Odată ce persoana țintă este identificată și localizată, autoritățile judiciare trebuie să i se adreseze legal. Notificarea adecvată poate include trimiterea unui document prezentând mostra dosarului și adresându-i-se persoanei vizate, determinându-i-se să răspundă și notificându-i-se acesteia despre consecințele neparticipării la procedurile judiciare.

Ce înseamnă să fii Intimat într-un Dosar Penal

Din moment ce o persoană suspectată că ar fi comis o infracțiune a fost localizată și notificată, ea devine un intimat în dosarul penal. În calitate de intimat, o persoană are dreptul să se adreseze instanțelor judecătorești și să fie informată cu privire la orice acțiune legală întreprinsă împotriva sa.

De asemenea, intimatul are dreptul să fie prezent în timpul anchetei și să participe la apariția sa în fața instanței. El poate, de asemenea, consulta documentele dosarului penal și să ceară un avocat pentru a-l reprezenta. În cazul în care intimatul este găsit vinovat și condamnat, el poate solicita audierea apelării și a recursurilor.

Drepturile Intimatului într-un Dosar Penal

Intimatul are dreptul să știe de ce este acuzat și de unde provin acuzațiile împotriva sa.

Intimatul va primi toate actele depuse împotriva sa și solicitările instanțelor judiciare, precum și notificări și întâlniri programate și solicitări de documente.

Dreptul de a fi prezent în tribunal pentru a prezenta sau a se opune la introducerea actelor depuse împotriva sa.

Dreptul de a fi judecat în mod echitabil și cu toate garanțiile legale relevante prevăzute de către lege.

Dreptul de a-și informa judecătorul despre faptele sale și restul actelor relevante cu privire la caz.

Dreptul de a cere audierea unei întâlniri sau a unei alte proceduri judiciare specificată de lege.

Dreptul de a consulta dosarul penal și de a solicita un avocat, precum și dreptul de a primi asistență legală.

Dreptul de a fi informat cu privire la toate măsurile luate, precum și la eventualele acțiuni intentate împotriva voastră.

Dreptul de apel și de recurs în cazul în care este găsit vinovat și condamnat.

Ca concluzie, termenul de „intimat” se referă la persoana suspectată că ar fi comis o infracțiune, care urmează să fie supusă anchetei judiciare și, dacă este găsit vinovată de către instanța de judecată, condamnată la o măsură disciplinară prevăzută de lege. În calitate de intimat, persoana are dreptul să fie prezentă în fața instanței și să participe la anchete, alegeri și audieri, să consulte dosarul și să solicite un avocat, precum și dreptul de apel și de recurs în cazul în care este găsit vinovat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here