Radarul în mișcare este una dintre cele mai populare metode de vitezare aplicate de poliție, în prezent fiind folosit aproape peste tot în lume. Radarul în mișcare face parte din arsenalul tehnologic al polițiștilor de la creșterea subvențiilor la scăderea raporturilor de risc și la reducerea numărului acestora, oferind paznicilor mai multă și mai stabilă vigilanță împotriva infractorilor de viteză.

Ce spune legea despre radarul în mișcare

Legislația nivelului național, subordonată guvernului fiecărui stat, reglementează utilizarea și legalitatea radarului în mișcare. Orice stat are legi speciale care reglementează cum și unde poate fi utilizat radarul în mișcare, precum și consecințele legale ale depășirii limitelor de viteză pe autostradă. Unele reglementări acordă autorităților publice voie să folosească radarul în mișcare doar în anumite zone sau pe anumite segmente ale drumurilor publice.

De asemenea, deținătorul permisiunii de conducere trebuie să fie în permanență informat despre limitele de viteză stabilite de legislația locală, respectarea acestora putând fi monitorizată prin sistemul radar în mișcare.

În cele mai multe cazuri, viteza umană în relația cu vehiculul este măsurată folosind notații metricii și imperiale. Cu toate acestea, în alte țări, prin reglementări speciale, viteza este exprimată în km/h sau în noduri, kilometri pe oră fiind măsura de viteză cea mai folosită în Europa.

Cum să te aperi pe fața unei amenzi

Fiecare țară are propriul său sistem de amenzire a infractorilor legii rutiere și constrângerile legale care le impun. Majoritatea statelor au un sistem de amenzire cu puncte, în care infractorii de viteză primesc contravenții și puncte încălcări adunate în cazul în care nu se conformează limitelor de viteză ale Poliției Rutiere.

Printre metodele disponibile pentru a te apara în fața unei amenzi obținute pe radarul în mișcare se numără :

  1. Examinarea punctelor de vedere pe care le poate prezenta autoritatea publică și discutarea lor în termeni legali
  2. Examinarea prevederilor de drept în cazul în care argumentele prezentate de autoritatea publică nu sunt acceptate
  3. Prezentarea unor mărturii și a unor dovezi în susținorea argumentelor presupuse a fi adevărate
  4. Contestația încălcării și a nerespectării procedurilor de lucru de către polițiști
  5. Solicitarea unui proces de apel pentru a-și anula amenda

Astfel, în fața unei amenzi primite în urma măsurării vitezei pe radarul în mişcare, orice conducător auto trebuie sa știe că poate contesta această amendă. Una dintre căile cele mai ușoare și eficiente de a contesta amendă este să apelezi și să te prezinți înaintea unui juctor de drept pentru a prezenta argumentele cauzei ceea ce se poate face în mod legal. Există, de asemenea, multiple alte căi prin care șoferii pot contesta amenzile primite sau pot respecta legislația în vigoare aici.

Cum se face răspunderea în cazul încălcării legii de către soferi

Fiecare conductor trebuie să fie conştient de faptul că există anumite lege care reglementeaza respectarea regulilor de circulație și anume :

  1. Conducătorii auto trebuie sa respecte regulile de circulație și limita de viteză în vigoare, în cadrul cărora viteza sa fie monitorizată folosind radare în mișcare

  2. Soferii trebuie să acorde mai multă atenție indicatoarelor și semnelor de avertizare de viteză

  3. Conducătorii auto trebuie să se conformeze regulilor stabilite de legea pe care o urmează

  4. Oricare șofer care depășește limita de viteză poate fi supus unui proces de apel și poate fi sancționat cu penalizări

Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că încălcarea legii de circulație și încalcarea limitelor de viteză prin folosirea radarului în mișcare, poate avea ca rezultat amenda, în anumite cazuri chiar și suspendarea permisului de conducere.

În concluzie, radarul în mișcare poate aduce beneficii multiple conducătorilor auto, punând în aplicare limita de viteză și prevenind astfel evenimentele nefericite pe drumuri. Fiecare țară are propriile sale reglementări și legislații în acest sens, făcându-i pe șoferi conștienți de pericolele pe care le acceptă dacă încalcă legislația locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here