Curtea de Justitie a Statelor Unite definește o ceremonie de chemare în judecată ca fiind un document scris care instruiește avocații unei persoane fizice sau unei persoane juridice să acționeze în fața unui tribunal sau a unui judecător. Acest proces se bazează pe argumente și probe prezentate de partea chematoare în judecată, care servește drept o încercare de obținere a unei sentințe în favoarea lor. 

Desigur, această procedură poate fi utilă în rezolvarea disputelor comerciale sau persoanelor, dar pentru a obține rezultate satisfăcătoare din acest proces, se impune ca cererea de chemare în judecată să fie redactată corespunzător.

I. Ce este o cerere de chemare in judecata?

O cerere de chemare în judecată reprezintă un document oficial ce trebuie completat și introdus în instanță impotriva unei persoane juridice sau a unei persoane fizice. Cererea de chemare instanța este o pretenţie sau o postare prin care o parte solicita judecarea cauzei de catre tribunal, in scopul de a obține o soluție adecvată discutand argumentelor lor. Atat persoanele fizice, cat si cele juridice se pot adresa instanței in vederea unei cereri de chemare în judecată.

II. Documentele necesare pentru completarea unei cereri de chemare în judecată

Pentru a depune o cerere de chemare in judecata, persoana in cauza trebuie sa puna la dispozitia tribunalului anumite documente. Acestea sunt o serie de informații legale care servesc drept baza pentru a dezbate pe fond acuzația. La fel de important, la sfârșitul cererii de chemare în judecată, trebuie să se adauge un certificat de semnare. Acesta arata ca persoana care a inițiat cazul l-a validat și își asumă responsabilitatea pentru ceea ce a scris.

Iată documentele necesare completării cererii de chemare în judecata:

 1. Formularul Cererii de chemare in judecata.
 2. O descriere detaliată a reclamației și a obiectivelor acesteia, incluzand dovezile oferite de partea chematoare în judecată.
 3. O lista a persoanelor implicate, care trebuie să fie citate și lista persoanelor afectate direct.
 4. O listă cu toate instituțiile și documentele importante care sunt relevante în caz.
 5. Certificat de semnare.

III. Cum trebuie redactata corect o cerere de chemare in judecata?

O cerere de chemare in judecata trebuie sa fie redactata cu grija si atentie, astfel incat informatiile prezentate sa fie clare si detaliile sa fie acoperite complet. Este important ca toate informatiile furnizate sa fie adevarate, complete si total nepartinitoare.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a-ti redacta corect o cerere de chemare în judecată:

 1. Nu trebuie sa folosesti cuvinte ambigue și umpluturi.
 2. Prezenta unei fărți scrise astfel încât plângerile și obiectivele tale să fie evidente.
 3. Împieliță-ți argumentele într-un mod ordonat, începând cu cele mai importante.
 4. Explică detaliat orice relevanță juridică și informații care susțin acuzațiile tale.
 5. Prevedeți probabilă plângere și argumentele principale împotriva ta.
 6. Prezenta acuzațiilor și a evidențelor tale sub forma cazului tău.
 7. Înscrieți toate dovezile pertinente în forma acceptată oficial.
 8. Redactați o cerere pentru o anumită pedeapsă și eventual, o soluție de închider arbitrară pentru cazul dvs.
 9. Prezinte o solicitare a comisiilor și a taxelor necesare pentru acest proces juridic.
 10. Fă-ţi semnătura pe certificatul de semnare înainte de a depune documentele.

IV. Exemplu de plangere

Exemplele de plangeri pot fi foarte utile persoanelor care pregătesc o cerere de chemare in judecata. Aceste exemple pot oferi informații detaliate și exemple de prezentare care să ajute partea reclamantă să-și prezinte cazul în mod corect și mai ușor de înțeles.

De exemplu, un exemplu de plangere pentru o infracțiuenie ar putea arata cam asa: „Reclamantul X cere tribunalului să facă dreptate și să pună capăt faptelor nelegale și neproprii ale pârâtului Y. Pârâtul Y a încălcat drepturile de proprietate, dreptul la viața privată și dreptul la libera circulatie al Reclamantului X. Prin urmare, Reclamantul X cere tribunalului să condamne pe Pârâtul Y, să-i acorde drepturile lor și, de asemenea, să-i acorde despăgubiri financiare Reclamantului X.

V. Cercetarea si probarea cererii de chemare in judecata

După ce o solicitare de chemare în judecata a fost depusa la tribunal, trebuie ca partea reclamantă să pregătească dovezile cuprinse în cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here