Divorțul, în orice țară, poate fi o experiență dificilă, iar avocatul tău s-ar putea să fie acela care te va ajuta să treci peste prevederile legii. De asemenea, când vine vorba de a depune o cerere de divorț la instanță, este important să știți cum ar trebui să o faceți corect. Iată cum puteți redacta corect o cerere de divorț la instanță.

Tipuri de divorțuri

Există mai multe tipuri de divorțuri disponibile în majoritatea țărilor. Acestea se pot împărți în două categorii principale: divorțuri non-contesate și divorțuri contesate.

 1. Divorțul non-contestat

În acest caz, ambii soți se află de acord asupra tuturor termenilor divorțului, inclusiv partajul bunurilor, partajul datoriilor, alocarea custodiei copiilor, plata alocațiilor și alte aspecte legate de bunuri.

 1. Divorțul contesat

În cazul divorțurilor contesate, ambii soți sunt de acord că divorțul este inevitabil, dar există dispute referitoare la bunuri și alocațiile, alocațiile pentru copii, custodia copiilor și alte teme legale.

Corectitudinea redactării

Atunci când vine vorba de a depune o cerere de divorț la instanță, este esențial să vă asigurați că aceasta a fost redactată corect. Oricare ar fi tipul divorțului, de obicei include următoarele informații:

 • Numele celor doi soți
 • Data căsătoriei
 • Numele instanței către care vă adresați
 • Data depunerii cererii
 • Argumentele pentru divort
 • Detalii despre custodia copiilor dacă este cazul
 • Detalii despre partajul bunurilor și alocațiile pentru copii dacă este cazul

Pe lângă cerințele de bază enumerate mai sus, depunerea unei cereri de divorț la instanță ar trebui să fie realizată într-un formular aprobat de judecător. Acest formular trebuie să conțină toate informațiile legale legate de divorț și să fie semnat de ambii soți.

Necesitatea avocatului

Avocații pot veni în ajutorul vostru atunci când vine vorba de divorțul și dispozitivele legale cu care trebuie să faceți față. De obicei, sunt necesare două avocați: unul pentru soț și unul pentru soție. Acestea sunt necesare pentru a reprezenta interesele fiecărui soț și pentru a se asigura că divorțul este tratat legal și că nu există niciun fel de abateri în redactarea cererii.

Avocații vă pot ajuta de asemenea să negociați și să disputeți detaliile legate de bunuri, alocații pentru copii și alte aspecte cu care vă puteți confrunta în cazul divorțurilor contesate. Atunci când angajați un avocat, este important să discutați despre ce servicii veți primi și să vă asigurați că veți primi toate informațiile pe care le doriți înainte de a semna orice înțelegere legală.

Instrucțiuni pentru a depune o cerere de divorț la instanță

În momentul în care aveți un avocat angajat și toate documentele pregătite, este important să vă asigurați că aveți toate informațiile necesare pentru a depune corect o cerere de divorț la instanță. Aici este un set de instrucțiuni utile pentru a vă ajuta să faceți acest lucru cât mai eficient posibil.

 1. Verificați standardele din jurisdicția dvs.

Înainte de a începe să lucrați la documentele legate de divorț, este necesar să vă asigurați că vă familiarizați cu standardele din jurisdicția dvs. Fiecare țară are propriile sale legi și reguli legate de divorț și ar trebui să vă asigurați că cunoașteți aceste reguli înainte de a vă angaja un avocat.

 1. Găsiți un avocat pe care să-l angajați

Un avocat va fi necesar nu numai pentru a vă ajuta să clarificați detaliile divorțului vostru, ci și pentru a vă asigura că cererea dvs. este redactată corect și se depune la timp. Dacă nu vă furnizați propriul avocat, puteți obține recomandări de la prieteni sau de la tribunalul local.

 1. Prezentați documentația și înscrieți-vă în instanță

După ce ați finalizat toate documentația și pregătit totul pentru depunerea la instanță, este important să vă înregistrați la tribunal. După luarea în considerare a dosarului, instanța va da verdictul în ceea ce privește divorțul.

 1. Respectați verdictul și consultați-vă avocatul

În cazul în care verdictul vostru dat de instanță în ceea ce privește divorțul nu este favorabil, este important să vă consultați cu un avocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here