Manșa de viteză este una dintre cele mai importante legi de pe drumurile publice și este o necesitate ca orice conducător auto să știe și să respecte aceste legi. Viteza poate fi și ea regulată de autorități, prin instalarea de unități de măsurare a vitezei. Dacă sunteți al cincilea vinovat și aveți controale ale vitezei regulate sau vă depășiți limita impusă pentru zonele rezidențiale sau școli, există anumite măsuri asociate cu pedepse administrative și poate chiar amenzile și suspendarea carnetului de conducere. 

În acest articol, vom discuta pe larg despre momentul când și pentru cât timp poate fi suspendat permisul de conducere pentru viteză.

1. Când se poate suspenda Carnetul de Conducere pentru Viteză?

Dacă ajungeți la punctul când poate fi suspendat permisul de conducere pentru viteză, înseamnă că ați încălcat deja legea de mai multe ori și a arrivat sfârșitul. Autoritățile vor suspend perisul de conducere pentru viteză în cazul în care amenda, pedeapsa administrativă sau orice alta datorie suplimentară a fost eșalonată complet pentru perioada recomandată și amenzile și alte datorii nu au fost plătite încă. Unele autorități vor avea un proces de atenuare a unor amenzi grave de viteză, cum ar fi între 30% și 50%, în cazul în care au fost remunerate în decurs de 30 de zile sau chiar mai repede.

2. Care sunt condițiile pentru suspendare?

Înainte de suspendarea carnetului de conducere pentru viteză, există anumite limitări și condiții pe care trebuie să le respectați pentru a rămâne legal în trafic. Unele dintre principalele condiții și limitări de viteză sunt:

• O limită de 15 mile pe oră între 0-30 de mile pe oră în aproape orice locație rezidențială.

• O limită de 25 mile pe oră în zonele stadioanelor și în apropierea grădinițelor.

• O limită de 55 mile pe oră între 8-16 ore într-o zonă urbană sau rurală acolo unde drumurile sunt înguste și adesea încărcate de trafic.

• O limită de 65 mile pe oră în afara orașului pe drumuri publice și interstatale.

3. Cum se decide suspendarea permisului de conducere pentru viteză?

Autoritățile locale vor lua în considerare mai mulți factori în timpul procesului de suspendare a permisului și alte lucruri asociate. Acestea includ:

• Legea: Încălcarea legii de viteză și imposibilitatea de a plăti amenda pot duce la suspendarea permisului de conducere. Uneori, autoritățile locale pot suspenda carnetul de conducere într-o abordare directă, când persoana știe că se află în încălcarea legii de viteză și a unei viteze care depășește limitele impuse pe drum.

• Conduita: Conduita de la fața locului și motivul vitezei sunt și ele analizate la fel. Dacă este vorba despre o viteză înaltă și o conduită periculoasă sau extrem de încălcătoare de lege, atunci este posibil ca autoritățile să ia decizia de a suspenda permisul de conducere.

• Circulația priapică: De asemenea, viteza de circulație aproximativă a unei persoane și tipul de trafic în care a fost încălcată legea sunt luate în considerare de autorități pentru suspendare. Dacă viteza a fost foarte înaltă și a fost într-o zonă dens circulată, atunci ar putea fi luată în considerare și suspendarea carnetului de conducere.

4. Cât timp poate fi suspendat permisul de conducere?

Acest lucru poate varia de la o zonă la alta și de la autoritate la autoritate, însă o suspendare a permisului de conducere pentru viteză va avea întotdeauna un termen limită pentru a lua decizia. În cazul unei amenzi grave de viteză cu 30-50% mai puțin, aceasta poate fi acoperită în decurs de 30 de zile. În schimb, în cazul în care au fost două sau mai multe amenzi, acestea pot fi plătite într-un interval mai mare, cum ar fi 60 de zile. În plus, starea, județul și orașul pot fi diferite de la o zonă la alta, astfel încât permisul de conducere poate fi suspendat pentru perioade diferite de timp.

5. Care este efectul unei suspendări a carnetului de conducere?

Când este suspendat carnetul de conducere pentru viteză, persoana respectivă nu-și mai poate exercita dreptul de a conduce. Această suspendare se aplică în primul rând șoferului și suspenda permisul temporar, aplicând astfel încălcării multiple a legii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here