În orice economie există credite și împrumuturi ieșite din aceste și se presupune că, în cele din urmă, toți cei ce au datorii trebuie să le recupereze. Astfel, creditorii joacă un rol important în recuperarea creanțelor, dar ei au, de asemenea, un set larg de drepturi și obligații la care trebuie să se conformeze. Acest articol va oferi o perspectivă amplă asupra drepturilor și obligațiilor pe care creditorii le au în procesul de debitorului de recuperare a datoriilor.

Ce este un creditor?

Un creditor este persoana sau firma care a acordat un împrumut celui care este numit și debitor. Există în mod normal un contract cu ambele părți care specifică drepturile și obligațiile reciproce ale fiecăreia. Creditorul furnizeaza fonduri debitorului, în schimbul acceptării unor termeni precum suma totală pe care o datorează și / sau dobânda aplicată. Acesta este de asemenea obligat să ofere debitorului informații detaliate despre termeni și condiții.

Creditorul drepturi și obligații în procesul de recuperare a datoriilor

În primul rând, creditorii au dreptul să își recupereze datoriile în timp ce respectă toate procedurile legale și trebuie să facă acest lucru într-un mod profesionist și civilizat. Acest drept include, de asemenea, dreptul de a încerca să contacteze debitorul și obține informații suplimentare cu privire la mijloacele lui de plata.

Pe lângă dreptul de a își recupera datoriile, creditorii au, de asemenea, obligația de a respecta anumite reguli atunci când încep un dosar de recuperare a datoriilor. Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă este să ceară un raport complet de creditare care furnizează o imagine exactă a informațiilor financiare ale debitorului, inclusiv orice datorii vechi.

Pe baza acestor informații, este necesar ca creditorii să genereze un raport realist care să includă termenii pentru recuperarea creanței. Acest document nu trebuie să conțină termeni în afara legii sau încalca vreo lege. Este de datoria creditorului să dea debitorului informații corecte și complete dacă acesta obligatoriu cere detalii în ceea ce privește datoriile lui.

În plus, creditorii trebuie să cunoască și să respecte diferitele legi naționale legate de recuperarea creanțelor, inclusiv legile privind drepturile și obligațiile creditorului și debitorului, precum și tuturor persoanelor implicate în procesul de colectare.

În cele din urmă, creditorii trebuie să pună mereu în prim plan respectarea drepturilor și confidențialității debitorului, să nu încalce nicio lege și să respingă orice provocări directe scandaloase sau chiar amenințătoare.

Particularitățile drepturilor și obligațiilor creditorului în raport cu legislația europeană și americană

Există diferențe profunde în legislația europeană și cea americană în ceea ce privește drepturile și obligațiile creditorilor în procesul de recuperare a datoriilor:

Legislația UE:

• Creditorii europeni trebuie să colecteze datorii într-o manieră responsabilă și etică și să respecte drepturile și valorile individuale ale beneficiarului.

• Se presupune că procedurile de recuperare a creanțelor vor respecta principiile considerației, echității și profesionalismului.

• Creditorii sunt obligați să respecte normele generale ale practicilor comerciale responsabile și să ia în considerare interesele debitorului.

• Există o serie de drepturi specifice care pot fi avute în vedere în cazul persoanelor vulnerabile și / sau care se află într-o situație financiară grea.

Legislația americană

• Creditorii americani trebuie să respecte practicile financiare responsabile și să răspundă în mod responsabil pentru colectarea datoriilor lor.

• Acestea trebuie să furnizeze informații exacte și complete tuturor debitorilor despre termenii și condițiile de împrumut.

• Trebuie, de asemenea, să facă față cerințelor de împrumut și să respecte și să aplice legislația federală și cel orășean privind colectarea creanțelor.

• Aceste legi specifice se aplică pentru a proteja debitorii de încalcări nedorite și abuzuri de către creditori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here