Ai aflat recent că ai moștenit un bun și te gândești cum să ataci un certificat de moștenitor și să îți recuperezi drepturile? Există anumite pași esențiali pe care ar trebui să îi urmezi și informații importante pe care trebuie să le cunoști înainte de a porni în această drum. Mai jos vei citi lucruri esențiale despre eforturile de a ataca un certificat și ceea ce trebuie să știi ca să îți recuperezi drepturile.

Ce este un certificat de moștenitor?

Un certificat de moștenitor este un document oficial eliberat de un tribunal care atestă că o persoană moare cu o anumită avere și ce bunuri dorește să iii lase moștenitorilor săi. Acest document certifică în mod legal faptul că averea acestei persoane a fost împărțită conforme cu ultimile sale dorințe.

De ce ar trebui să ataci un certificat?

Există un număr de motive pentru care ar trebui să ataci un certificat de moștenitor. Aceste situatii includ suspiciunea că persoana decedată nu i-a acordat bunurile în mod corect, sau persoana decedată nu era în discuție în momentul încheierii certificatului. De asemenea, puteți decide să atacați certificatul de moștenitor dacă credeți că persoana decedată nu a ţinut cont de toate datoriile pe care le avea. Totodată, persoana decedată a făcut o greșeală în certificat, ceea ce a determinat modificarea acestuia.

Cum să ataci un certificat de moștenitor și să îți recuperezi drepturile

  1. Întocmește un aviz de acțiune și documentează-ți cazul

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți când încercați să atacați un certificat de moștenitor este să întocmiți un angajament de acțiune. Acest document înregistrează eforturile pe care le faceți pentru a lămuri cum și de ce aveți motive să contestați certificatul. Acest proces trebuie să includă colectarea documentelor inclusiv, dovada onorabilității persoanei decedate, chitanțe, înregistrări de conversații sau scrisori dintre persoana decedată și cei apropiați. Acelasi lucru este adevarat și pentru actele notariale în care persoana decedată se înscria și toate alte informații relevante pentru situația ta.

  1. Localizează acțiunea anterior și găsește un avocat specializat

Cea de-a doua etapă este să localizați instanța în care persoana decedata a depus certificatul și să găsiți un avocat specializat în acțiuni de Testament și în cine sunt ereditarii. Avocatul tău va fi responsabil pentru a pregăti cazul tău în instanță, iar în majoritatea țărilor sunt disponibili servicii ce acoperă plata unei taxe pentru avocat. Acest serviciu poate fi accesibil la un preț voua mai accesibil.

Înainte de a începe, ai nevoie de:

  • documentele relevante
  • chitanțe
  • cazier judiciar
  • înregistrări ale discuțiilor
  • o scrisoare a persoanei decedate și
  • orice dispoziție aferentă persoanei respective moștenirea
  1. Prezinta cazul tau și ia actul de moștenire în considerare

Odată ce avocatul tău a pregătit dosarul tău, acesta este prezentat instanței. Instanța va analiza documentele aduse, inclusiv dispoziția legitimă si în tot acest timp se va ține cont și de faptul că în cazul moștenirilor se are în vedere activitatea persoanelor decedate. Acest argument este considerat însoțind certificatul care intareşte că bunurile și proprietățile au fost împărțite în mod corect de persoana decedata.

Moștenirea poate fi aceeași sau poate fi împărțită în două sau mai multe bucăți, în funcție de circumstanțele fiecărui caz în parte. Dacă decizia instanței vă este favorabilă și veți obține un verdict în acordul cu documentul de dispoziție, veți deveni posesorul legal al eredității persoanei decedate.

  1. Plătește taxele și costurile onorabile

Taxele și costurile circa impozite vor trebui să fie plătite de către persoanele cărora li s-a acordat moștenirea. Aceste taxe și costuri includ onorabile, impozitele pe venit, taxele succesorale, taxa notarială și taxele de vânzare pentru bunurile persoanei decedate și orice alte costuri cu care poți să fii confruntat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here