Da, pasul pe accelerator este tot timpul prea tentant. Cu toate acestea, respectarea limitei de viteză este cea mai bună soluție. Curbele de învățare a vitezei sunt precare și se aplică în întreaga Europa. Este important să știți ce înseamnă aceste limite de viteză. De asemenea, vă prezentăm cum puteți evita punctele de penalizare pentru exces de viteză.

  1. Ce sunt curbele de învățare a vitezei?

Curbele de învățare a vitezei sunt rânduri cu puncte și limite pentru viteza maximă pe care o poți folosi fără a fi amendat de poliție. Viteza maximă pe care o poți folosi nu poate depăși viteza legală percepută pe drum, dar, în unele țări, curbele de învățare a vitezei permit o viteză mai mare decât cea legală. Acest lucru înseamnă că vei fi amendat dacă depășești această viteză. Aceste curbe de învățare trebuie respectate cu strictețe.

  1. Ce sunt limitele de viteză?

Limita de viteză este acolo pentru un motiv- pentru a evita accidente rutiere. Limitele de viteză sunt impuse pentru a preveni pierderea de vieți. Se știe că viteza excesivă a fost una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulație, de aceea autoritățile au scăpat de a crea limite de viteză. Limitele de viteză sunt foarte importante și trebuie respectate.

  1. De ce viteza excesivă încă se regăsește în viața de zi cu zi?

Există mai multe motive pentru care o persoană poate să încalce limitele de viteză. Unul dintre cele mai comune motive pentru care o persoană și-ar pierde controlul asupra vitezei automobilelor sale este dorința de a ajunge la destinația lor mai repede. Oricine vrea să economisească timp și energie, ceea ce face să câștige timp și mai mult.

Însă, costul lor financiar se poate dovedi a fi extrem de mare. Conducerea cu viteza excesivă poate crește riscul de accidente, ceea ce poate duce la daune materiașe, daune corporale, pierderi de vieți și daune morale severe. Este important să ne amintim că viteza excesivă poate avea consecințe grave și că costul lor nu este întotdeauna monetar.

  1. Care sunt principalele consecințe ale încălcării legii în ceea ce privește viteza?

Încălcările legii în ceea ce privește viteza pot să aibă consecințe serioase. Următoarele sunt principalele consecințe ale încălcării legii în ceea ce privește viteza:

•Amenda – Încălcarea legii în ceea ce privește viteza se pedepsește cu o amendă de la 100 de euro până la 2000 de euro. Amendamentul poate include și alte acțiuni deficitare, cum ar fi trecerea unor intersecții fără oprire și depășirea altor reguli de trafic.

•Puncte de penalizare – Conducătorii auto care conduc cu viteza excesivă pot obține și puncte de penalizare, în funcție de gravitatea încălcării. Aceste puncte pot fi salvate doar în cazuri excepționale. În plus, unele țări pot soluționa automat organizarea cursurilor pentru învățare corectă de conducere, adăugând și cheltuieli pentru această operațiune.

•Închisoare – Conducătorii auto care încălca grav legea pe drum pot ajunge la închisoare. Acest lucru depinde de gravitatea încălcării.

De asemenea, în cazul în care ai încălcat în mod regulat regulile drumurilor și poți fi pedepsit, ai putea fi dat afară din țara ta și vei pierde dreptul de a vers la țara respectivă, adesea pentru o perioadă extrem de lungă de timp.

  1. Cum să eviți punctele de penalizare pentru exces de viteză

•Respecta limitele de viteză – Acesta este cel mai important lucru pentru a evita punctele de penalizare pentru exces de viteză. Vei trebui să te asiguri că respecți întotdeauna indicatoarele de viteză și să te asiguri că cunoști liniile directoare locale ale autorităților locale.

•Citește indicatoarele de viteză în mod regulat – Acest lucru este foarte important, deoarece viteza legală poate fluctua în funcție de anumite circumstanțe. De exemplu, viteza legală variază în funcție de timpul zilei și de condițiile meteo. Prin urmare, este important să fii conștient de viteza legală, indiferent de circumstanțe și de loc.

•Utilizați dispozitivele de urmărire GPS – Dispozitivele GPS pot oferi informații despre viteza și pot ajuta la respectarea liniilor directoare ale autorităților locale, oferind conștientizarea vitezei trimițând alertă prin e-mail sau sms. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here