Divorțul este una dintre cele mai stresante experiențe pe care o persoană le poate trăi. Dacă suferiți deja în urma unei relații nereușite, divorțul poate pune și mai mult presiune pe situație și poate fi destul de dificil să mergeți înainte. Din fericire, există mai multe opțiuni pe care le aveți pentru a face față acestei situatii și, uneori, chiar nu mai este necesar să vă prezentați în fața judecătorului. Deci, ce poți face dacă dorești un divorț fără să fii nevoit să-ți prezinți soțul/soția în fața judecătorului?

Divorțul nu este o situație plăcută. Cu toate acestea, uneori e nevoie să ne despartim de o alta persoanã pentru a putea merge înainte. Dar, uneori, divorțul poate fi complicat și anevoios, iar problemele se pot complica în cazul în care partenerul/partenera nu vrea să participe la procesul de divorț. Desigur, în acest caz veți avea nevoie de mai mult timp și de mai multe tratative pentru a putea obține divorțul, însă nu trebuie să renunțați. Există câteva modalități prin care puteți obține divorțul chiar și fără să veniți față în față cu soțul/soția. Acest articol va explora mai îndeaproape aceste opțiuni și va prezenta cele mai importante beneficii ale divorțului fără o prezență fizică a soțului/soției.

Ce sunt și cum funcționează divorțurile fără prezența soțului/soției?

Un divorț fără prezența soțului/soției este, în esență, exact ce sugerează și numele acestui tip de divorț: divorțul se va desfășura fără prezența fizică a soțului/soției pe parcursul întregului proces. Există diferite modalități prin care această metodă de divorț poate fi desfășurată. Printre acestea se numără:

• Divorț prin acordul ambelor părți: în acest caz, ambele persoane sunt de acord cu divorțul și, în consecință, nu mai este necesară prezența fizică a soțului/soției. Un avocat specializat în dreptul familiei va prelua mai multe tratative și va prezenta actele și documentele necesare în fața judecătorului.

• Divorț prin neprezentare: în acest caz, când soțul/soția este neprezent la procesul de divorț, aceasta este oportunitatea legală de a proceda în mod corect. Acesta poate un procedeu legal ce necesită serviciile unui avocat. Avocatul va adresa o notificare sau o scrisoare soțului/soției neprezent în fața căruia se desfășoară procesul de divorț, iar această notificare va ajunge la adresa persoanei respective în 2-3 săptămâni. După ce persoana neprezentă se va fi întâlnit cu documentația și a adus confirmarea cu privire la înțelegerea, avocatul dumneavoastră poate prezenta actele în instanță.

• Divorț prin imposibilitate de a localiza soțul/soția: în anumite cazuri, poate fi aproape imposibil de localizat pe soțul/soția dumneavoastră, ca urmare a lipsei sale de contact sau a merge pe tărâmul necunoscut. În acest caz, puteți solicita un divorț pe cale judiciară, iar judecătorul va decide dacă este în interesul și bunăstarea familiei, în absența soțului/soției.

Beneficiile unui divorț fără prezența soțului/soției

Există anumite beneficii atunci când solicitați un divorț fără prezența soțului/soției. Aceasta poate fi în folosul dumneavoastră, astfel încât să obțineți un proces mai rapid, mai ușor și mai puțin costisitor.

  1. Mosia de timp: unul din principalele avantaje ale unui divorț fără prezența soțului/soției este că economisiți foarte mult timp. Acesta nu va mai fi necesar să mai mergeți în fața judecătorului și va trebui să așteptați mult mai puțin până când decizia judecătorului va fi luată.

  2. Costuri mai mici: de obicei, costurile sunt mai mici decât în cazul unui proces de divorț complet. Poate sã fie economisite sume mari în cazul unor divorțuri fără prezența soțului/soției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here