Dacă sunteți un proprietar de casă nou, probabil că sunteți în căutarea tuturor informațiilor despre drepturile dvs. și obligațiile care însoțesc proprietatea pe care ați investit. Acest articol vă poate ajuta să vă dați seama de ce e important cunoașterea și respectarea legilor pentru administrarea unei clădiri de vizavi și de cum vă poate ajuta acest lucru să vă protejați proprietatea.

Ca locatar, fie al unei case sau al unui apartament, este important să cunoașteți principalele drepturi și obligații, pentru că în majoritatea cazurilor aceștia sunt parte a oricărei înțelegeri pe care le-ați făcut cu proprietarul. Înțelegerea drepturilor și obligațiilor cu care sunteți, sau ar trebui să fiți obișnuit, ține de riscurile, numite și „costuri de relaționare”, pe care le obțineți cu proprietarul sau colegii coproprietari. Costurile de relaționare implică cheltuieli legate de calitatea relațiilor dintre proprietar și locatar și, prin urmare, drepturile și obligațiile fiecăruia pot face diferența între un loc convenabil și unul în care își vor pune locatarii într-o poziție greu de gestionat. Dar dacă sunteți interesați de una dintre drepturile și obligațiile coproprietarului casei, aceasta ar trebui să vă ofere informațiile de care aveți nevoie.

Ce sunt Drepturile și Oubervabțiile unui Coproprietar?

Drepturile și obligațiile proprietarului casei sunt, pe scurt, drepturi și obligații tuturor persoanelor care dețin o proprietate pe care o împart cu alții. Drepturile coproprietarului vor varia în funcție de felul și tipul proprietății și pot fi furnizate prin contract sau lege. Legile stau la baza administrării clădirii și pot oferi drepturi și protecții proprietarilor și locatarilor.

În ce constă drepturile propriétarului de Casa?

Toţi proprietarii de casă ar trebui să înțeleagă drepturile lor, în special cele financiare, în această relație. Printre principalele drepturi ale propriétarului de casă se numară:

• Dreptul de a ști ce se întâmplă: Proprietarii de casă au dreptul de a fi informați cu privire la activitățile care au loc în casa în care trăiesc și sunt, de asemenea, informați cu privire la toate schimbările care au loc în aceasta.

• Dreptul de a lua parte la decizii: Proprietarii de casă au dreptul de a lua parte la procesul de luare a deciziilor, prin participarea la întâlnirile comitetului acestora, unde vor fi încorporate și nevoile lor.

• Dreptul de a utiliza anumite facilități: Proprietarii de casă au dreptul de a utiliza facilitățile comune cum ar fi piscina, sala de gimnastică sau spațiile comune și de recreere.

• Dreptul de a accesa informații: Proprietari de casă au dreptul de a solicita și de a primi informații și documente legate de clădire și alte afaceri aferente.

• Dreptul de a obține informații cu privire la distribuirea veniturilor: Proprietarii de casă au dreptul de a pleda cu privire la modul în care sunt distribuite veniturile respective proprietății.

• Dreptul de a avea o dezbatere corectă și respectabilă: Proprietarii de casă au dreptul de a se exprima și de a pleca la o dezbatere reală, fără ca alții să fie ofensați sau discriminați.

Ce sunt Oblicatiile unui Coproprietar?

Principala obligatie a proprietarilor de casa este aceea de a respecta regulile clădirii și acelea esseteale de bună purtare. În caz contrar, demersurile legale pot fi luate împotriva coproprietarului în cauză. Alte obligaţii ale unui coproprietar să poată fi enumerate astfel:

• Plati: toți proprietarii sunt obligați să plătească cotizațiile și ratele aferente clădirii în timpul stabilit.

• Respectarea reglementărilor: Proprietarii de casă sunt de asemenea obligați să respecte reglementările și regulile clădirii, cum ar fi curățenia, mutarea gunoiului și eliminarea zgomotului.

• Protejarea proprietății: Proprietarii sunt obligați să se asigure că respectă regulile de autoprotecție și să ia măsuri active împotriva vătămării proprietății comune sau ale altora din clădire.

• Obţinerea autorizaţiilor necesare: Proprietarii vor obţine autorizaţiile necesare pentru a efectua lucrările solicitate și necesare, precum și pentru a respecta legile și regulamentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here