Mulți oameni caută să știe exact când bunurile încep să devină comune dacă sunt căsătoriți și de ce? Acest lucru poate diferi de la o țară la alta și, în unele țări, legile pot fi diferite pentru oamenii căsătoriți pe cale civilă sau prin căsătorie religioasă.

Pentru a înțelege gestionarea patrimoniului în funcție de durata căsătoriei, trebuie să începem cu conceptul de bunuri separate și bunuri comune. Oricare ar fi starea ta legală, potrivit conceptului de bunuri separate și comune, atunci când te căsătorești, orice bun individual adus de fiecare partener în căsătorie rămâne proprietatea individuală a acestuia. Și singurul lucru care poate schimba acest lucru, ceea ce se numește în lege bunuri comune, este fișa matrimonială.

Ce este fișa matrimonială?

Fișa matrimonială este o revizuire a materiilor de drept civil care fac parte din căsătoria dumneavoastră. Acest lucru vă permite să determinați exact care bunuri vor fi considerate ca fiind comune și care vor rămâne separate. Orice bunuri dobândite către un partener în timpul căsătoriei, inclusiv salarii, vor fi considerate de drept comune și vor trebui partajate în cazul divorțului. Orice bunuri dobândite individual înainte de căsătorie sau ca urmare a unei mosteniri, vor fi considerate individuale și vor rămâne în proprietatea persoanei care le-a primit.

Când devin bunurile comune?

Atunci când te căsătorești, orice bunuri sau active aduse de fiecare partener în căsătorie pot fi considerate ca fiind proprietate individuală și rămân proprietatea lor. Cu toate acestea, vestea bună este că, în multe țări, legile permite partenerilor să se căsătorească fără a fi nevoiți să facă o fișă matrimonială.

În unele țări, precum Franța, există „regulile de bază” care reglementează acest lucru și care pot determina ce bunuri devin comune și care rămân separate. Acesta este cazul în care bunurile dobândite de fiecare partener înainte de căsătorie rămân în proprietatea lor.

În alte țări, precum SUA, bunurile separate și comune sunt determinate de durata căsătoriei. De exemplu, un stadiu de alimentare separare operează în anii 1-7 ai căsătoriei. În acest stadiu, orice bunuri individuale dobândite de fiecare partener înainte de căsătorie rămân individuale și fiecare partener are propria sa proprietate care nu poate fi partajată. Doar după anii 7 de la căsătorie, orice bunuri dobândite în timpul căsătoriei se consideră că sunt bunuri comune, care pot fi taxate în țara ta pentru a stabili care bunuri trebuie partajate în caz de divorț sau moarte.

Excepții speciale

Cu toate acestea, există o serie de excepții speciale de legi ale proprietății, care pot schimba situația și înseamnă că unele bunuri pot deveni comune mai devreme decât altele. De exemplu, în California, bunurile dobândite de către soții în timpul căsătoriei sunt tratate ca fiind bunuri comune, indiferent de durata căsătoriei.

În general, în majoritatea țărilor, aveți dreptul să stabiliți în detaliu care bunuri sunt considerate comune și care nu sunt în fișa matrimonială. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteți alege, în funcție de ce considerați ca fiind cel mai bun pentru relația dumneavoastră și pentru eventualitatea divorțului, care bunuri sunt considerate comune și care rămân proprietatea fiecăruia dintre cei doi parteneri.

Deși aceste excepții pot schimba situația, aceasta este general regula principală care ar trebui să vă ajute atunci când decideți când anume bunurile devin comune în măsură ce relația se schimbă pe parcursul anilor:

• Până la anii 7 de căsătorie, orice bunuri dobândite de fiecare dintre parteneri înainte de căsătorie rămân în proprietatea individuală a acestuia.
• Orice bun dobândit în timpul căsătoriei devine proprietatea comună a soților.
• Excepțiile speciale din anumite țări vă pot permite să modificați aceste reguli și să alegeți ce bunuri sunt considerate comune.

Aceste reguli trebuie luate în considerare cu atenție. În special, persoanele însurate trebuie să fie conștiente că, în unele țări, legea poate trata unele bunuri ca fiind proprietate comună, chiar dacă acestea au fost dobândite individual înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here