Lasarea fara ajutor este un termen des intalnit in limbaj legal ce se refera la ideea de a lasa sau a nu intermedia pentru o actiune sau o acuza, sau in alte cazuri – de a nu da asistenta, inseamna faptul ca persoana orice ar face, nu va primi ajutor din partea altor persoane inclusiv a avocatilor. Acest tip de fapta poate avea consecinte deosebit de serioase pentru oricine se poate afla in aceasta situatie, precum si pentru cineva care ofera sau negociaza intermedierea pentru una sau mai multe actiuni.

Lasarea fara ajutor poate avea consecinte atat legale cat si morale si la fel indiferent unde a avut loc aceasta situatie, intotdeauna persoana este sub presiunea legii. Fie ca vorbim despre cineva care se afla in proces de intermediere sau de obtinerea de drepturi, actiune sau acuzatii, in totalitate orice persoana implicata trebuie sa aiba un grad de constiinta moral si legal corecta.

Astfel, daca o persoana este pusa in aceasta fata cu fata intre a lasa fara ajutor sau a oferi constient intermedierea, aceasta persoana trebuie sa raspunda evident pentru consecintele legale sau morale ce vor urma.

I. Ce inseamna lasarea fara ajutor?

Lasarea fara ajutor inseamna literalmente a nu oferi asistenta pentru orice actiune, drepturi sau acuzatie care se incearca a fi realizate sau obtinute. Adică, o persoana care nu oficial poate fi acuzata o persoana fara ajutorul sau si care nu prezinta/da/acorda informatii sau securitate si chiar sa nu mai discute despre faptul respectiv. Uneori aceasta persoana poate fi pusa in situatia de a fi amenintata mediat de cineva si poate decide sa nu mai intermedieze solutia. Uneori persoana poate simti ca decizia este corecta, dar in aceasta situatie, exista consecinte juridice pe care aceasta persoana trebuie sa le ia in considerare.

II. Consecintele legale ale lasarii fara ajutor

Cea mai importanta consecinta juridica a lasarii fara ajutor este o amenintare concreta sau uneori o intentie clară de actiune legala in momentul in care nu oferi ajutor in niciun prevedere legala.

In primul rand, persoana care lasa fara ajutor trebuie sa ia in considerare faptul ca facand acest lucru commit o ilegalitate. Aceasta ilegalitate poate duce la o condamnare, daca persoana este gasita nevinovata. Aceasta persoana trebuie sa ia actiunea in considerare si sa-i ofere unui profesionist calificat in domeniul legii informatii suficiente, ca sa simta ca face ceva corect si moral.

In al doilea rand, nesupunerea fata de lege sau a law-enforcement-ilor, cum este in cazul in care o persoana decide sa lase fara ajutor in mod constient poate duce la sanctiuni. Aceste sanctiuni sunt adesea taxe si aceste taxe trebuie sa fie platite persoana respectiva intr-un timp limitat. Acestea sunt adesea stabilite de legiuitorul sau legalii din ceea ce se intampla.

In cazul in care persoana comite aceasta fapta fara sa fie constienta, veniturile unor eventuale sanctionari vor fi slabe si orele petrecute in boxa de acuzare vor fi mai putine.

III. Modalitati de solutinare

Prezentam mai jos cateva modalitati de solutinare a situatiei de lasare fara ajutor:

• Gaseste un avocat calificat: un avocat calificat va prelua si va coordona toate aspectele legale si va explica persoanei implicate ce rol joaca in situatia respectiva. Aici este important de retinut faptul ca nu exista incertitudini legale si ca acea persoana trebuie sa se pregateasca pentru procesul legal.

• Ajunge la un acord cu toate persoanele implicate: este important ca acordul sa fie in avantajul legal al persoanei implicate si al celorlalti participantii.

• Suport pentru asistenta legala: In cazul in care se ia decizia de a aborda situatia cu intermediere prin asistenta legala, este important sa se gaseasca suport emotional, financiar sau educational pentru procesul de intermediere de catre un avocat calificat.

• Concluzii pozitive: este important ca oricineia sa traga concluzii pozitive din orice situatie prin care aceasta persoana trece.

Lasarea fara ajutor poate fi o provocare care necesita inainte de toate se inteleaga datele, consecintele si legamintele legale pe care le implica. In cele din urma, e un pas fundamental ca persoana respectiva sa faca alegeri potrivite alaturi de avocatul sau, astfel incat procurorul responsabil sa se ocupe de situatia juridica in cel mai favorabil mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here