Legea privind concubinajul a fost recent actualizată prin Legea nr. 51/2006, iar articolele despre acest subiect nu pot fi ignorate atunci când discutăm despre cea mai înţeleaptă alegere pentru a trăi împreună într-o relaţie. Fie că Sunteţi soţi sau concubini, există anumite înţelegeri legale care trebuie luate în considerare pentru a vă pregăti pentru viitor. Vom explica mai în detaliu ce să faci înainte de a te muta împreună, de la definiţii până la contracte și la drepturile dvs. legale.

I. Definiția concubinajului
Legea nr. 51/2006 definește „statutul legal al oamenilor care trăiesc împreună, în cadrul unei relații monogame, dar s-au căsătorit niciodată”. Acest statut legal se aplică unei relații asemănătoare unei căsătorii, dar care nu presupune angajarea sau relația legală implicată de căsătorie.

II. Ce trebuie să știi
Concubinii trebuie să fie deschiși cu privire la angajarea unor responsabilități reciproce și să practice bunul simț atunci când elaborează aceste responsabilități împreună. Pe lângă responsabilitățile de zi cu zi, și alegerea oportună a vehiculului juridic necesar pentru acoperirea responsabilităților financiare și a drepturilor de proprietate sunt deosebit de importante. Concubinii pot folosi o clauză de revocare în contractele lor. Această clauză le permite să revoce prevederile legale prin punerea în aplicare a drepturilor fiecăruia și de a reglementa proprietățile.

III. Pre-nuptial și post-nuptial Contracts
Unul dintre cele mai bune mijloace de a se pregăti pentru viitor atunci când stați împreună drept concubini este să folosiți contractele pre-nuptial sau post-nuptiale. Aceste contracte se referă la regulile și responsabilitățile fiecărui partener, așa cum apar înainte și după căsătoria lor, și sunt destul de specifice.

A. Pre-nuptial Contracte
Pre-nuptial Contractele sunt un document legal privind acorduri financiare între două persoane care intenționează să se căsătorească. Aceste contracte asigură distribuirea echitabilă a averii și obligațiilor în cazul separării și divorţului în viitor. Pre-nuptial Contractele sunt folosite în majoritatea statelor din SUA și pot conține astfel de prevederi ca drepturile și obligațiile dvs. financiare, impozitare, taxare etc. Aceste contracte trebuie semnate cu minimum 90 de zile înainte de căsătorie și trebuie aprobate de ambele părţi.

B. Post-nuptial Contracts
Post-nuptial contractele sunt similare cu pre-nuptial contractele, dar se aplică după căsătorie. Acestea vin la pachet cu aceleași aspecte ale finanțelor și proprietății ca cel pre-nuptial, dar le face oarecum mai flexibile în elaborarea contractului. Post-nuptial contractele sunt folosite în general când soții au nevoie să îndrepte pagubele create de relațiile lor și să încerce să se întoarcă la starea lor inițială.

IV. Alte implicații juridice
Chiar dacă legea nu face distincție între un cuplu monogam sau non-monogam, există și alte implicații legale care trebuie luate în considerare înainte de a trăi împreună sau când luați în considerare o căsătorie. Acestea includ, de exemplu:

A. Drepturile de pensie
Drepturile de pensie se aplică atunci când un angajat ajunge la vârsta de pensionare. Acestea includ drepturile de pensionare, precum și accesul la fondurile acumulate în principala contribuție pe durata carierei. Drepturile de pensie pot fi garantate pentru orice partener în cazul unei căsătorii sau în cazul unor parteneriate de lungă durată.

B. Impozite
Impozitul pe venit este, desigur, un aspect critic al vieţii trăite împreună. În general, este mai avantajos fiscal să așezați lucrurile astfel încât să faceți economii de impozit pe ambele numere de cont rib. De asemenea, când vorbești cu contabilul tău despre o căsătorie, poți obține încă o rundă de economii.

C. Proprietăți
Contractele de proprietate și actele de vânzare-cumpărare sunt un alt mod de a proteja drepturile înainte de a merge înainte cu căsătoria sau concubinajul. Aceste contracte și acte prevăd reguli și responsabilități în ceea ce privește proprietatea și dacă o persoană decedează sau se desparte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here