La moartea unei persoane, rămânului i se trec în cont bunuri, bunuri imobiliare și alte bunuri aparținând decedatului. Dar ce se întâmplă când persoana decedată lăsa în urmă un concubin? Regulile legale privind concubinajul în caz de deces pot părea confuze, cum ar fi ce se întâmplă cu banii și posesiunile decedatului? Cum se stabilesc drepturile în funcție de circumstanțe?

Deși acest subiect poate fi confuz și poate provoca anxietate, acest articol va explica în detaliu acest proces și îți va oferi informații pentru a te păstra protejat și în siguranță în eventualitatea decesului partenerului tău.

Ce este un concubin?

Înainte de a înțelege legea privind concubinajul în cazul decesului, este important să știm ce este un concubin, pentru că drepturile legale pe care le au sunt bazate în această definiție. De obicei, un cuplu de concubini ar include doi parteneri în relație care trăiesc împreună într-o bază de parteneriat, dar nu au fost căsătoriți legal cu unul pe celălalt.

Există un număr de state care acum recunosc forme legale de concubinaj, dar mulți recunosc încă un statut de concubină ca fiind o relație non-căsătorită, deși aceste relații au devenit mai ușor acceptate în țara noastră. Concubinii deseori au legături emoționale puternice și economice și trăiesc împreună în baza unor premise similare ca în cazul căsătoriei.

Ce prevede legea pentru părțile implicate în concubinaj?

Legile privind concubinajul și drepturile lor în caz de deces variază de la stat la stat, dar în țara noastră, derularea acestor legi depinde de circumstanțe și variază în funcție de acestea.

Legile recunosc concubinajul ca fiind un parteneriat civil, datorită faptului că partenerii își asumă responsabilități financiare și responsabilități legale și acordă încredere unul celuilalt să îngrijească și să asiste unul pe celălalt în demersurile lor financiare, în cazul în care unul este lipsit de libertate sau dacă unul moare.

Cum se detaliază drepturile în caz de deces?

Înainte de a te încumeta să faci ceva pentru a te păstra sau a te asigura că drepturile tale se vor aplica în cazul decesului partenerului tău, ar fi recomandat să citiți ghidul statului în care locuiți pentru a afla ce drepturi ai și ce furnizări de proces sunt considerate înțelegeri cu privire la parteneriat.

În majoritatea cazurilor, drepturile unui concubin lăsat în urmă în caz de deces nu au nici o conexiune cu membrii familiei sau iubiții aleși ai decedatului. Acestea sunt drepturi stabilite de lege pe baza contractului între concubini din timpul vieții acestuia. Aceste drepturi includ adesea compensații financiare, taxe și dreptul de a moșteni anumite bunuri și proprietăți ale decedatului.

Cine și cum se stabilesc drepturile în caz de deces?

Atunci când persoana decedată nu are o anumită formă de proprietate sau nu a stabilit o înțelegere legală sau testament, drepturile sunt determinate de către judecătorii din Tribunalul Civil. Când un concubin reclamă drepturile sale, Tribunalul Civil va evalua relația concubinului aflat pe cale de deces și durata relației sale și loialitatea trișei din timpul vieții acestuia.

De asemenea, Tribunalul Civil poate acorda plângeri legale pentru înțelegeri incorecte sau false post-mortem făcute de prieteni, membri ai familiei sau altcineva împotriva partenerului supraviețuitor.

Care sunt alte lucruri de care ai nevoie să ții cont?

Corpul de lege al multor state precizează că cererile de sprijin financiar, egalizare sau alte drepturi trasează o poveste cu privire la statutul tău în relația pe care o aveai cu decedatul. În plus, unele state au adăugat reguli și limite în selectarea membrilor și în ceea ce privește pricina necesitatea sprijinului financiar.

Raportarea și documentarea circumstanțelor și detaliilor în cazuri decesale poate fi complexă și copleșitoare. Pentru a limita cât mai mult disputa și stresul ce survin în acestea, este recomandat să-ți aduni și pregătești documentele în prealabil.

Ce documente sunt necesare?

• Certificat de deces
• Certificat de naștere sau de identitate pentru decedat
• Documente de proprietate
• Contracte de închiriere
• 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here