Taxele judiciare de timbru se referă la taxele aplicabile documentelor create și folosite în cadrul unor procese judiciare. Aceste taxe sunt de obicei plătite de persoana sau compania care inițialează procesul legal, dar pot varia în funcție de tipul procesului și de circumstanțele individuale.

Cu toate acestea, lumea juridică poate fi confuză și cei mai mulți oameni nu au idee despre legea taxelor de timbru și despre ce înseamnă acest lucru în practică. Acest articol se concentrează asupra legea taxelor de timbru, precum și asupra taxelor din domenii variate, inclusiv revendicări de asigurări, divorț, insolvență, închidere și multe altele.

Ce sunt taxele judiciare de timbru?

Taxele judiciare de timbru sunt taxe legale aplicate documentelor create și folosite în cadrul proceselor judiciare. Aceste taxe se referă în general la documente legale și proceduri, cum ar fi depui un mila sau un document, care sunt necesare pentru a iniția sau face progres un proces legal.

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel prin lege, general, persoana sau compania care inițializează procesul și solicită documentele sunt responsabile pentru plata taxei de timbru. In unele Ph, taxele de timbru sunt colectate de un tribunal local pentru a fi plătite către stat și, uneori, unele dintre aceste fonduri sunt returnate cabinetului avocatului ales pentru partea care solicită acestea.

Cele mai comune tipuri de taxe de timbru

Litigiul civil:

Majoritatea proceselor civile sau procedurilor judiciare corespunzătoare vor avea nevoie de taxe de timbru. Cele mai comune tipuri de litigii civile în care sunt aplicabile taxele de timbru includ divorț, revendicări de asigurări, obligații reparatorii, închidere, transferuri de proprietate, insolvență și alte cauze implicând un proces de judecată.

Pe măsură ce cazul se mișcă înainte, trebuie să vă așteptați să faceți plăți suplimentare pentru taxele de timbru, în funcție de documentele care trebuie să fie create și folosite, și de actele necesare de a fi depuse.

Taxe de stabilire a copiilor și alte acțiuni:
Propoziții pentru copiii minori, determinarea paternității și alte acțiuni de îngrijire copii și de asistență școlară sunt, de asemenea, cauze în care taxele judiciare de timbru sunt aplicabile. În multe cazuri, aceste taxe pot fi utile și trebuie plătite pentru a obține autoritatea versiunii de final a sentinței copilului sau acordului alocării copilului.

Taxele judiciare de timbru pentru executorii executorului:
Dacă doriți să începeți judecarea pentru executorul executorului, vi se vor aplica, de asemenea, taxe de timbru. Aceste taxe pot fi, de obicei, în funcție de valoarea executorului executorului în cauză, și pot ajunge la cincizeci de lire sterline sau mai mult.

Taxele de timbru pentru executorilor se referă la chitanțele pe care trebuie să le achitați, cum ar fi taxa și comisionul pentru numirea unui executor. Această taxă aprobată de tribunal trebuie inclusă în chitanta de plata și va ridica suma totală a taxelor de timbru către tribunal.

Taxe de timbru pentru contractele de împrumut:
În unele situații, atunci când un împrumutator și un împrumutat se angajează într-un contract de împrumut, ei pot fi nevoiți să achite și taxe de timbru. Aceste taxe pot fi substanțiale, și pot varia în funcție de legile statului din care activează partea care împrumută și a valorii pe care o este de acord împrumutul.

Cum pot fi evitate sau reduse taxele de timbru?
Taxele de timbru pot fi o mare povară financiară, mai ales când adăugați alte costuri legale, cum ar fi costurile avocatului.

În unele cazuri, taxele de timbru pot fi reduse în mod deliberat și se poate face printr-o serie de metode. Acestea includ:

• Verificați cu atenție taxele de timbru aplicate de către tribunal și solicitați o taxă abatută în cazuri particulare, cum ar fi cazurile sociale în care partea solicitantă se confruntă cu sarcini în mod permanent.

• Urmăriți legea locală privind taxele de timbru și adresați orice întrebări avocatului pentru a determina care taxe crede că sunt necesare pentru a începe și finaliza procesul de litigiu.

• Stabilirea unor sisteme fiscale adecvate pentru a limita dobânzile pe care trebuie să le plătească lenderul împrumutului și, pe măsură ce sumele de bani emise de creditor tind să fie mai mici, taxele de timbru vor fi, de asemenea, mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here