Atunci când o persoană dorește să-și deschidă o acțiune în instanță, primul pas este de a trimite o cerere de chemare în judecată pentru a stabili că ea are drepturi și interese legale. Cum să redactezi corect o astfel de cerere?

Dacă intenționați să deschideți o cauză în instanță și aveți nevoie să redactați o cerere pentru chemare în judecată pentru pretentii, acest articol vă poate ghida în mod corespunzător pe pasii pe care ar trebui să îi urmați pentru a acționa în mod legal. În cele ce urmează, vom explica ce ar trebui să conțină o cerere corectă pentru chemare în judecată și care sunt problemațiile și complicațiile ce pot apărea.

O cerere de chemare în judecată pentru pretentii, simply known as “plângere”, reprezintă cererea formală pe care reclamantul o trimite unei instanțe de judecată atunci când se consideră că are o acțiune legală împotriva unei părți.

Procesul de redactare al unei cereri pentru chemare în judecată implica cunoașterea câtorva terminologii legale, precum și asumarea câtorva cunoștințe specifice instanțelor de judecată din zona respectivă.

Această plângere va trebui să conțină următoarele elemente:

§1. Subscrierea și adresa

Cererea trebuie să înceapă cu informații despre persoana care face vânzarea și despre cea care face cumpărăturile. Acesta este punctul în care reclamantul și pârâtul vor fi identificați pe scris. Acestea trebuie să includă datele de contact ale reclamantului, inclusiv adresa de domiciliu și adresa de e-mail.

§2. Motivul pentru care se trimite plângerea

Pentru ca judecătorul sa poata înţelege natura petiţiei voastre selectate, trebuie să explicaţi cauza acestei petiţii de chemare în judecată pentru pretentii. Acest lucru trebuie scris într-o formă pe care judecătorul să atingă rapid din domeniu și să înțeleagă natura și gradul de greutate al cazului vostru.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați inclus numele acțiunii legale și că ați identificat debitorul și creditorul.

§3. Descrierea litigiului și a definitivă de drept

Această secțiune trebuie să descrie circumstanțele sociale, dezvoltarea si interesele pe care le revendicați, precum și temeiurile în drept pe care vă bazați acțiunea și în care trebuie să vă motiveze petiția.

Sarcina este neimportantă, această secțiune trebuie să descrie toți factorii care sunt precizați pentru a vă lansa și a face ca cererea să se plieze pe prevederile legale. Trebuie să detaliați foarte bine interesele pe care se bazează petiția.

§4. Argumente de sustinere

Printre argumentele pe care le prezentați judecătorului ar trebui să se numere și următoarele:

• Naționalitatea și statutul juridic al persoanelor implicate în litigiu;
• Identificarea corectă a debitorului și a creditorului;
• Descrierea cererii și cum pretentiile se pot referi la drept;
• O enumerare a tuturor documentelor incluse în cerere;
• O descriere a acțiunilor legale pe care le rezervați dacă cererea este respinsă, cum ar fi o cerere pentru o hotărâre judecătorească, o prescripție, o anulare etc.;
• Orice documentație relevantă pe care o aveți despre cerere.

§5. Identificarea locului de judecată

Vă rugăm să specificați locul unde doriți sa aibă loc audiția și unde judecătorul trebuie să se prezinte pentru a auzi cazul tău.

§6. Aşteptările final

Oricum ar putea să se rupă subiectul, finalitatea petiției trebuie să fie bine describe. Acesta ar trebui să includă orice creștere, intangibile sau tangibile, pe care o solicitați, inclusiv daune, reduceri, în ființa teritoriului, plată sau orice altceva care are sens în circumstanțele voastre individuale.

§7. Descrierea documentelor juridice

Dacă există documente legale care se referă la pretenţiile voastre, ele trebuie incluse în petiţia voastră de chemare în judecată pentru pretentii. Aceste documente trebuie să fie reproducerea exactă a informațiilor. Trebuie să explicați, de asemenea, fețele în legătură cu documentul, cum ar fi contractele, schimburile vorbite ale partenerilor și orice alte acorduri verbale sau scrise le definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here