Mulţi oameni cumpără proprietăți împreună și doresc să împartă proprietățile sale la sfârșitul casniciei sau în cazul decesului. Partajul proprietății poate fi un proces destul de dificil, fie că este vorba despre casnicie sau moarte. Acesta implică aplicarea contractelor și a dreptului de proprietate, este important sa înțelegeți regulile de partajare a proprietății. Dacă doriți să știți mai multe despre partajarea proprietății în contextul unui divort sau al decesului, citiți acest articol.

Un divort sau moartea unuia dintre soți se poate transforma într-un proces dureros, mai ales în ceea ce privește distribuirea averii și proprietăților acumulate în timpul relației. Partajul proprietății poate fi un proces destul de dificil și în unele cazuri, poate duce la un proces judiciar. Este important să înțelegeți ceea ce se poate și nu se poate facelegat de proprietatea maritala și non-maritala.

Partajul Proprietății în Cazul Divortului

În cazul în care un cuplu divorțează, jurisdicția civilă aplicată poate influența răspunderea proprietății și datoriilor. Există două sisteme care se aplică în mod general acestor cazuri: una prenumită sistemul de contribuție și una prenumita comunitatea de bunuri.

Sistemul Contribuției

Sistemul contribuției recunoaște contribuția individuală a fiecărui soț și deci se utilizează pentru a determina ceea ce va veni fiecăruia din cuplu în cazul în care acestia se despart. Acest sistem recunoaște și proprietatea separată și cea comună. Proprietatea separată compusă din bunuri și venituri obținute înainte de divort sau veniturile și bunurile dobândite în timpul căsătoriei în mod independent rămâne ale respectivei soții. Proprietatea comună este proprietatea sau activele obținute în timpul căsniciei de către ambii soți și este folosită după perioada căsniciei.

Comunitatea de Bunuri

Această lege desemnează proprietatea obținută de către ambii soți în timpul căsniciei ca fiind o comunitate de bunuri care sunt împărțite în mod egal. Acest sistem se utilizează pentru a distribui activele, responsabiltiatea și alte active comune în mod egal între ambele persoane. Acest principiu este valabil în cazul în care un singur soț a câștigat proprietatea în timpul căsniciei, sau chiar dacă acea persoană a cumpărat bunuri sau a obținut drepturi dobândite din pensii sau asigurări înainte de căsnicie. Și deși atât bunurile necorporale, cât și cele materiale stau sub acest principiu, privilegiile propriei scheme poate schimba acest proces.

Locuința Familială

O locuință familială nu este luată în considerare la fel ca și alte proprietăți când vine vorba de partajarea proprietății în cazul unui divort. Acesta se confruntă cu multiple situații incluzând drepturi de proprietate distincte, starea pozițională a locuinței și chiar dacă unul dintre soți intenționează sau vrea să păstreze această proprietate.

În cazul în care locuința existentă a proprietăți se datorează altor proprietăți obținute înainte de căsătorie, acestea nu sunt luate în considerare la partajarea averii, ci sunt incluse în convenția unilaterala a proprietății individuale. Dacă însă locuința existentă a fost cumpărată în timpul căsătoriei, aceasta este considerată bun comun și este împărțită îngal între soți.

Partajul Proprietății în Cazul Decesului

Atunci când un soț moare, harta de proprietate a sotiei poate fi influențată de mulți factori, starea de veșnicie și rangul dreptului de proprietate fiind componența principală. În urma unui deces, cazul se potriveste în general unor dileme legale care apar din urma intelectului și legalității induceilor, și dacă acestea nu sunt rezolvate, consecințele se pot extinde pe termen lung.

Adeverința Legală

Una dintre sarcinile primare in cazul unui deces este obținerea unei adeverințe legale. Acesta poate fi regăsită pe documentul numit certificat de deces eliberat de medicul județean. Acest document este necesar pentru a verifica cine sunt moștenitori legali autorizați să primească proprietatea decedatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here