Just.ro este un portal web lansat cu scopul de a facilita accesul la informații judiciare și administrativ-juridice on-line pentru cetățenii României. Acesta ofera informatii detaliate despre dosarul tau și modul cum acesta trece din instanta in instanta. Primul impuls pentru lansarea acestui portal a pornit din dorința de a avea un sistem online care sa prezinte cetatenilor informațiile generate în domeniul juridic, fără a mai fi necesare deplasările personale la tribunal sau alte instituții.

De ce Just.ro?

Just.ro oferă o platformă care disponibilizează în mod gratuit toate informațiile și evenimentele legate de dosare și acte necesare pentru instanțele de judecată și cele juridice, de pe teritoriul României. Portalul oferă avantajul tuturor persoanelor care sunt implicate în dosare.

Acest portal, îmbrățișează asigurarea transparenței având capabilitatea de a urmări stadiul dosarului și tipurile de documente care au legătură cu acesta.

Pe Just.ro se poate afla urmatoarele informatii:

 • nume judecator, data tragerii la sorti si termenul in care se judeca dosarul;
 • data terminarii unei anchete parchetelor;
 • partile implicate, motivul acuzarilor;
 • adresa dosarului parchetului, dar si datele judecatorilor;
 • informatii despre procurori si avocati;
 • informatii despre cauze si actiuni
  -etc.

De asemenea, portalul oferă și elemente de siguranță, în acest sens, toate conexiunile se fac prin intermediul unui sistem criptat, pentru a se asigura că imaginea și documentele sunt încărcate și descărcate în siguranță și fără a le compromite.

Cum putem accesa portalul Just.ro

Pentru a putea naviga și a avea acces la informații și evenimente specifice unui dosar, interacțiunea cu portalul începe prin crearea unui cont de utilizator, cu datele personale solicitate.

După crearea contului, utilizatorul trebuie sa selecteze serviciile care dorește sa folosească. Portalul oferă o interfață intuitivă, simplu de folosit, și prima acțiune pe care trebuie să o întreprindă utilizatorul este de a se conecta la pagina de inregistrare.

Un alt pas esențial este urmărirea dosarului tău în instanță. Acest lucru se poate face prin introducerea numărului de dosar, a secției și a instanței din care acesta provine.

Odata introducerea informațiilor solicitate platformei, ușor de identificat prin linkuri, utilizatorul poate accesa și urmări documentul și stadiul dosarului tău judiciar.

De asemenea, portalul Just.ro oferă un mod simplu de a obține o adeverință privind stadiul dosarului sau chiar efectuarea unui download al acestuia. La momentul accesului, în subsolul ecranului se afla optiunea de descarcare. Acest proces durează aproximativ 12 minute, eficiență sporită prin prezentarea informatiilor într-o maniera foarte organizat si modern facand procesul de descărcare rapid si eficient.

Pe langa aceste informații, ușor de identificat în orice moment prin linkuri, utilizatorii au versiunea oferită pentru utilizatorii registrarii și au acces la o documentație detaliată despre stadiul dosarului, inclusiv o listă cu documentele necesare.

În plus față de optiunea de a urmari stadiul dosarului tău, pe Just.ro mai poți folosi și alte servicii utile:

 1. Verificarea datele juridice: acest serviciu oferit de Just.ro este extrem de util, întrucât te ajută să verifici dacă sunt informații care nu se potrivesc sau dacă documentele oferite de portal sunt corecte.

 2. Urmărirea statutului dosarului: acest serviciu te ajută să ții evidența statusului dosarului tău. Poți vedea periodic cine e pe lista de anunțuri, care sunt instanțele implicate și care sunt termenele de judecare.

 3. Constituirea calendarului dosarelor: prin acest serviciu, îți poți planifica calendarul dosarelor tale, poti adauga sau șterge evenimente din listă și poti seta notificări periodice.

 4. Notificări și alerte: având această optiune disponibilă, utilizatorii Just.ro primesc notificări legate de dosarele lor și orice apariție a acestora pe site-ul web al instanței.

Având în vedere varietatea serviciilor oferite prin Just.ro, poate fi considerat ca fiind una dintre cele mai bune platforme online existente pe teritoriul României în acest domeniu, prin intermediul căreia utilizatori tuturor cauzelor cunosc stadiul dosarului lor și alte informații utile.

În concluzie, portalul Just.ro a reprezentat un pas important în direcția creării unui mediu modern și sigur în care toate persoanele implicate se vor putea informa în legătură cu dosarele lor și vor avea un acces facil la toate informațiile necesare pentru desfasurarea dosarului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here