Paternitatea este un subiect important pentru mulți oameni. Prin intermediul testelor de paternitate, adulții își pot obține certificări de paternitate. Întrebarea este, care este prețul unui astfel de test și cum se face? Acest articol se va concentra asupra răspunsurilor la aceste întrebări, ținând cont de informațiile disponibile online și sfaturile medicilor.

Ce este un test de paternitate

Un test de paternitate determină și certifică paternitatea, științific. Acesta poate fi folosit pentru a stabili cu certitudine relația dintre tată și copil. Există două tipuri principale de teste de paternitate: teste serologice și teste de ADN.

Testele serologice depistează grupurile sanguine ale adulților și al copiilor și stabilesc dacă sunt compatibile sau nu. Acestea nu stabilesc direct paternitatea, ci mai degrabă exclud posibilitatea. Acestea nu sunt niciodată 100% conclusive și pot fi influențate de mediul înconjurător, iar acuratețea poate să scadă odată cu trecerea timpului.

Testele de ADN sunt, însă, cele mai exacte și la fel se fac cu scopul de a examina diferențele dintre ADN-ul părintelui și al copilului. Aceste teste de paternitate sunt de obicei destul de scumpe și pot dura și câteva săptămâni pentru a obține rezultatele finale.

Testele de paternitate sunt folosite atunci când există îndoieli asupra paternității, în special în cazuri de înfăptuire a drepturilor părintești și/sau bărbați care vor să pună sub semnul întrebării paternitatea copilului (adulți care poartă o sarcină financiară). Sunt, de asemenea, folosite în cazuri medicale grave, pentru a face întreaga familie consilienților medicali, în acest fel, atât tatăl cât și mama pot beneficia de tratamente și tratamente mai eficiente.

Cum se face un test de paternitate

Pentru un test de paternitate, se va efectua un examen medical al unei șlefuiri bucale și se colectează probe de salivă. Aceste probe sunt apoi trimise la un laborator pentru a fi testate. Testele sunt efectuate prin scindare a ADN-ului bazat pe „locul codificat”. Toate acestea se numesc „teste de peisaj”, și prezintă o imagine precisă a similitudinii dintre ADN-urile tatălui și al copilului. Procesul necesită echipament special și de foarte mare precizie, și orice eroare poate determina eronarea rezultatului.

Este important să se acorde încredere unei clinici care oferă un test de paternitate, datorită complexității procesului. Aceste clinici trebuie să aibă autorizație de funcționare în orice țară și recunoscute în reglementările comunității medicale. În mare parte, o clinică trebuie să demonstreze că este compatibilă cu profesionalismul și dentitatea cerute pentru a oferi teste de paternitate fără ca rezultatele să fie modificate.

Prețul testului de paternitate

Prețul testului de paternitate poate varia foarte mult, în funcție de procesul care trebuie realizat. Un test de ADN unic poate costa între 100 și 200 USD, în timp ce un test care examinează mai multe cupluri și/sau mai multe persoane poate ajunge la un preț mult mai ridicat, până la 500-600 USD. Există provocări de testare care pot să aducă și prețuri și mai mari, în cazuri speciale. Acestea variază în funcție de complexitatea testului necesar.

De asemenea, există anumite teste care susțin că ar putea verifica și paternitatea unui bebeluș. Cunoscute ca „teste prenatale”, aceasta necesită proceduri și costuri mai mari și prezintă riscuri, în funcție de tipul testului. Este important să se ceară aceste informații de la o clinică particulară.

Există, de asemenea, anumite clinici care oferă beneficii de testare de reducere a prețurilor, în special pe cei mai săraci sau persoanele aflate în condiții financiare dificile. Acest lucru poate fi discussat înainte de testare și se crede că, în funcție de nevoie, ar trebui să se ofere prețuri speciale.

Poligrafia și alte metode folosite

Există metode alternative utilizate pentru a determina paternitatea, în afară de testele de ADN. Utilizatorii de internet acuză de multe ori că oamenii obișnuiți ar cumpăra poligoane care să le ofere rezultate convingătoare. Cu toate acestea, rezultatele acestora sunt adesea inadecvate pentru a fi prezentate în fața tribunalului sau pentru a fi aduse la cunoștința oamenilor de rând.

De asemenea, pentru a determina paternitatea, unii ar recurge la examene de sânge și ABO. Acestea sunt tehnici folosite pentru a determina aglutinogenele din sânge, dar acestea nu sunt la fel de informative ca testele de ADN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here