Intrarea în noua etapă a vieții cu adevărat presupune schimbări, inclusiv schimbarea numelui. Atunci când decizi să iei numele soțului, este important să cunoști procedurile și documentele necesare. Acest articol va prezenta pasii in ceea ce priveste schimbarea numelui după căsătorie.

Ce documente sunt necesare pentru schimbarea numelui?

Toată lumea care se căsătorește și dorește să se schimbe numele de familie trebuie să luăm câteva documente în considerare. Acestea sunt documentele care vor fi necesare:

  1. Act de căsătorie.
  2. Documentul de identitate.
  3. O copie a certificatului de naștere.
  4. Dovada schimbării pașapoartei.
  5. Codul Fiscal.
  6. Facturi.
  7. Actele de proprietate.

Cum se acordă Certificatul de schimbare a numelui de familie?

Certificatul de schimbare a numelui de familie este un document very important pentru orice femeie. Odată ce documentele antemneționate mai sus sunt pregatite, atunci se poate face cerere de schimbare a numelui la Oficiul Stărilor Civile sau la Primăria locului. Odată ce votre cerere a fost acceptată, va veti primi certificatul de schimbare a numelui.

Pașaportul.

Pentru a-ți schimba pașaportul, trebuie să contactați autoritatea națională emitoare a documentului și să urmați procedurile și regulile pe care le au. De asemenea, trebuie să mențineți o copie a certificatului de schimbare a numelui și o dovadă a schimbării mașinii sub noua identitate.

Șoferul

Pentru a schimba permisul de conducere a mașinii se poate contacta autoritatea care emite documentul și se poate schimba doar numele de familie. Este nevoie de certificatul de schimbare a numelui și documentul de identitate pentru a completa schimbarea.

Contul bancar

După căsătorie, of valorifica modificarea datelor personale, contul bancar trebuie modificat. Pregatiti documentele necesare și mergeti la una dintre sucursalele bancare. Aici, actualizarea de date se va face în contul bancar și va avea nevoie de certificatul de schimbare a numelui.

Permisul de ședere

Pentru a-ți schimba permisul de ședere, va trebui să anunțați autoritățile naționale pentru căsătorie și de asemenea să pregătiți documentele necesare. Acestea includ certificatul de schimbare a numelui de familie și actul de identitate.

Certificatul de naștere

Cu toate că certificatul de naștere nu este necesar pentru schimbarea legală a numelui, aceste documente sunt folosite pentru a arăta acest schimbare. Când este necesar, se poate obtine o copie a certificatului de.

Schimbarea numelui după căsătorie poate părea un proces dificil și complicat. Cu toate acestea, cu cunoasterea documentelor și regulilor corecte, această procedură poate fi simpla și trebuie asigura că toate documentele și actele sunt schimbate corespunzator si pregatite la timp. Este foarte important să la datele sunt actualizate și modificate la timp, astfel încât să nu existe nereguli și probleme de identificare în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here