Succesiunea după moartea unui părinte poate fi o provocare, indiferent de circumstanțele care o înconjoară. Este important să faci cercetarea ta și să-ți faci lista de verificare de mai jos pentru a-ți asigura familia și bunurile după ce ai pierdut un părinte drag.

Ce ar trebui să faci înainte și după ce un părinte își ia adio

Înainte de moarte:

 1. Discutați despre planificarea succesorului

Încă dinainte de moartea unui părinte, este important ca întreaga familie să creeze o listă cu bunurile părintelui și să-și asigure că planificarea succesorului se realizează corect. Conversațiile despre planificarea succesorului ar putea fi inconfortabile, dar fac parte din aranjamentele financiare.

 1. Prezentați un testament

Acest lucru trebuie să se întâmple înainte de moarte. Un testament cutează un individ să distribuie bunurile sale după moartea sa. Testamentul nu trebuie să fie complicat. Puteți obține un testament simplu și ieftin cu ajutorul alegerilor online.

După moartea unui părinte:

 1. Acționează rapid

După moartea unui părinte, este important să acționați rapid și eficient pentru a informa și notifica familia și guvernul și pentru a preveni și întârzia orice potențial de probleme de succesiune. Dacă există un testament sau alte documente, trebuie să le comunicați familiei și, în plus, trebuie să contactați administrarea impozitelor și casa de asigurări sociale din statul în care locuia părintele dvs.

 1. Faceți inventarul

Făcând inventarul bunurilor părintelui este o parte importantă a succesiunii pentru a ajuta la împărțirea corectă și echitabilă a mărfurilor și bunurilor vestite. Mai întâi notați toate activele imobiliare: proprietățile și bunurile mijloace de transport. Apoi, trebuie să faceți inventarul tuturor activele financiare: numărul de cont bancar, accesoriile de economisire și tranzacția de piață.

 1. Procesul de împărțire

Este important ca fiecare dintre cei direct interesați să cunoască detaliile procedurii de împărtire a bunurilor. Acest lucru va ajuta la evitarea eventualelor dispute și conflicte de ordin financiar. Exista legi și reglementări locale și, uneori, există terți interesați, cum ar fi partenerii de afaceri. În general, vor fi necesare evaluări asupra activităților și documente referitoare la contul bancar.

5 Greșeli care pot provoca conflicte de ordin emotiv și financiar

 1. Abuzul

Abuzul fizic sau emoțional poate duce la conflicte între frați sau membri ai familiei, inclusiv atunci când succesiunea este în discuție. În cazul în care sentimentul partenerilor de afaceri este încălcat, ar trebui luată măsuri pentru a se asigura că abuzurile nu se repetă și că ceilalți membri ai familiei sunt în siguranță.

 1. Neglijarea responsabilităților

Uneori, un membru al familiei poate fi neglijent în ceea ce privește îndeplinirea responsabilităților sale de a administra bunurile unei persoane decedate. Acest lucru poate provoca frustrare și poate duce la conflicte la nivelul familiei.

 1. Neglijarea documentelor adecvate

Neglijarea preparării unor documente lovite de lege poate provoca multe complicații legale și financiare. Dacă documentele de succesiune nu sunt pregătite corect, poate fi solicitat recâștigarea bunurilor.

 1. Fugi înainte să împartă bunurile

Ca un testament să poată fi executat, toți cei care au ceva de împărțit trebuie să fie prezenți. Uneori, un membru al familiei poate încerca să execute acest lucru fără ca ceilalți membri să fie prezenți. Acest lucru poate provoca conflicte emoționale și financiare care pot afecta relația cu membrii familiei.

 1. Crearea unei legi în mod nehotărât

Din cauza sentimentelor intense asociate morții unui părinte, ar trebui evitată luarea unei decizii care să nu fie în beneficiul tuturor membrilor familiei. Este normal să vrei să detaliezi testamentul sau legile de succesiune în favoarea ta, dar ar trebui să eviți conflictul și să creezi o lege corectă pentru a preveni complicațiile pe termen lung.

Câteva sugestii pentru a reduce conflictele familiei

 1. Comunicați cu claritate

Acțiunea de a comunica clar și eficient cu alte persoane, în special atunci când se utilizează pregătirea documentelor de succesiune și alte date referitoare la bunuri, este esențială pentru prevenirea conflictelor. Este important să fii sensibil cu sentimentele tuturor și să-i încurajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here