Mii de persoane se confruntă an de an cu procesul de stabire a taxelor de succesiune. Pentru unii, acesta poate fi un proces intimidator, în special atunci când au nevoie să determine ce taxe trebuie să plătească și când trebuie să plătească. Din fericire, dacă luați câteva informații de bază despre taxele de succesiune și când acestea trebuie platite, procesul poate deveni mult mai ușor, data fiind specializarea acestui proces.

Ce este taxa de succesiune?

Taxa de succesiune este impozitul pe care trebuie să-l plătească persoanele care primesc mostenire dupa ce se încheie procesul de succesiune. Acesta poate fi aplicat pentru tranzacții financiare, cum ar fi conturi bancare, proprietăți sau alte active, și poate varia de la persoană la persoană, în funcție deținerea și tipul de active care sunt moștenite.

Cînd și cum plătești taxa succesiune?

Atunci când moștenei primesc un bun imobil, ei vor trebui să plătească taxa succesiune la instanță în mod normal. Cu toate acestea, termenul de plată poate varia în funcție de țara dvs., deoarece reglementările variază de la o țară la alta. De obicei, taxa va trebui să fie plătită înainte ca beneficiar sal obțină titlul legal, iar acest lucru poate dura câteva luni.

În cazul în care există o taxă de succesiune?

În cele mai multe jurisdicții juridice, răspunsul la această întrebare este da. În majoritatea părților lumii, taxa de succesiune se aplică pentru orice moștenire asupra căreia inerentul și-a exercitat controlul sau posesia înainte de moarte. Cu toate acestea, este important să știți că anumite bunuri, cum ar fi fondurile IRA, conturile 401K și alte eligibile conturile de economii, pot fi acordate de către o persoană fără a fi supuse taxei de succesiune.

Cum se calculează taxa de succesiune?

Taxa succesiune este calculată diferit în funcție de țara în care locuiți. Calculele pot fi destul de complexe, deoarece se iau în considerare anumite variabile, cum ar fi tipul de bunuri mostenite, valoarea lor, modul în care au fost acumulate, cine moștenește și starea de moarte a persoanei care a facut donația.

Primul pas în calcularea taxei de succesiune este calcularea venitului net și a activităților calculate. Acest lucru se face prin insumarea totalului bunurilor nete și a activităților calculate. De exemplu, o persoană care deține o proprietate potențial valoroasă ar putea trebuie să adauge valoarea de piață a proprietății la banii pe care ii avem la momentul mortii, plus orice alte active ale persoanei la momentul mortii, cum ar fi titluri de investiție sau conturi bancare.

În cele din urmă, venitul net și activitățile calculate sunt împărțite în mod egal între cei care participă la procesul de succesiune. În cele mai multe cazuri, cei care participă la succesiune includ orice membri ai familiei sau rude prezenți sau apropiați, care vor primi o parte din activitatea netă și calculată.

Care sunt alte datorii pe care trebuie să le plătești înainte de a primi taxa succesiune?

Înaintea primirii taxei succesiune, moștenitorii trebuie să acopere costurile de închidere a conturilor și a altor active. Acestea pot include onorariu pentru serviciile unui avocat, a unui agent de succesiune sau a unei executare a bunurilor, precum și alte costuri administrative legate de închiderea conturilor. Aceste costuri trebuie luate în considerare în calcularea taxei succesiune.

Cât dureaza procesul de succesiune?

Procesul de succesiune poate dura de la câteva săptămâni până la ani, în funcție de circumstanțele unice care țin de procesul de succesiune și de complexitatea acestuia. Unele provincii pot acorda executoriului autoritatea legală de a aproba tranzacții, ceea ce poate reduce considerabil durata procesului de procesare a dosarului de succesiune.

Procesul de taxare a succesiunii se presupune că este coplex și dificil de înțeles, dar nu trebuie să fie așa. Cunoașterea elementelor esențiale despre când plătiți taxele de succesiune și cât trebuie să plătiți vă poate ajuta enorm în demararea procesului de succesiune. Cu toate acestea, dacă aveți întrebări mai specifice în legătură cu taxa de succesiune pentru instanță, este întotdeauna recomandat să discutați cu un specialist în dreptul succesiunii pentru mai multe îndrumări și informații independente și pertinente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here