Cazurile în care șoferii se pot confrunta cu amenzi pentru viteză în 2019 sunt destul de dezamăgitoare și pot fi contraproductive pentru contribuabilii care participă pe drumuri. Din păcate, legile și reglementările în vigoare, precum și amenzi draconice, îi pot înfricoșa pe șoferi, dar este important să știm că putem contesta contravențiile. 

O contestare eficientă poate aduce beneficii, astfel încât viitorul merită un pic de efort și de cercetare în acest sens. În acest articol analizăm pas cu pas procedura de contestare, informațiile de care ai nevoie și cum poți scăpa de amenda.

În prezent, legile pe drumuri sunt mai stricte și există mai multe amenzi pentru viteză acordate conducătorilor auto. Pentru a te asigura că șoferii au fost ușor preveniți și că se respectă limitele de viteză, autoritățile publice au creat un sistem de amenzi pentru acești conducători. Dar când ai impresia că o amendă primită este incorectă, poți contesta în instanță și îți poți recupera banii. Mai jos, vei vedea în detaliu cum și ce anume trebuie făcut.

Care sunt cazurile în care te poți alege cu amenda?

În primul rând, este esențial să știi care sunt cazurile în care te poți alege cu o amendă pentru viteză. În cele mai multe cazuri, oamenii obțin o amendă pentru depășirea limitei de viteză peste alte reguli de trafic. De asemenea, acestea pot fii adresare pentru parcare neregulamentară sau circulație pe pistele pentru bicicliști.

Pentru aceste fapte, întreaga procedura și documentele necesare vor fi aproape similare. Dar, în cazul unei amenzi pentru viteză, există câteva elemente care pot fi luate în considerare pentru a obține aprobarea în instanță:

• Existența unui semn semnalizând limita de viteză
• Distanta față de limita de viteză depășita
• Starea drumului și pericolele reale
• Condițiile meteorologice
• Tipul și greutatea vehiculului.

Cum poți contesta o amendă pentru viteză?

Procesul de contestare este destul de simplu și se poate desfășura în mai multe moduri. Totul depinde de caz și de autoritatea care a acordat respectiva amendă.

În primul rând, trebuie să știi că o dată primită, o amendă pentru viteză poate fi contestată în termen de 30 de zile. În al doilea rând, este important să înțelegi că este posibil să găsești, în schimbul plății amenzii, o soluție alternativă – un serviciu de prestații comunitare.

Aceste opțiuni sunt valabile după respectarea termenului stabilit pentru plata amenzii. Fiecare dintre aceste opțiuni necesită prezența ta în instanță și prezentarea de informații pertinente pentru a justifica obiecțiile tale. Pentru a lua cea mai bună decizie, este important să consultezi un avocat specializat în dreptul rutier.

Documentele necesare pentru contestare

• Mărturia șefilor de poliție și inspectorul rutier, în cazul în care depun mărturie
• Certificat de înregistrare, pe care să îl asociați cu mașina și numărul de înmatriculare al acesteia
• Certificatul dovedește că șoferul nu a condus mașina în acel moment
• Factura de achiziție sau de închiriere a mașinii
• Orice alte informații sau documente relevante

Când poți contesta o amendă

Atunci când contestați o amendă pentru viteză în instanță, există anumite criterii și lucruri de care trebuie să ții cont. Acestea sunt adesea redactate în forma obișnuită în cadrul legislației și modificării anterioare și vizează pasaje relevante ale legii.

Ele includ drepturile șoferilor, limita de viteză, măsurile de siguranță și demersuri administrative. De asemenea, trebuie să urmezi câteva instrucțiuni bine definite pentru a depune o contestație corectă.

În general, este bine să ai un avocat pentru a te asigura că drepturile tale vor fi respectate. Acesta te poate ajuta să organizezi adevărurile actuale, documentele necesare și stil de prezentare necesar pentru a-ți susține cazul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here