Prețul succesiunii se referă la costurile potențiale implicate în reformarea, transferul sau vinderea averea unei persoane în deces. În 2022 există multe factori, procese și proceduri implicate în proces, de la planificarea succesiunii și obținerea unei certificări fiscale până la plata taxelor executorului si organizarea actelor necesare pentru distribuirea bunurilor.

Cu tot acest proces, poate fi dificil de prevăzut, astfel încât pregătirea și cunoașterea acestor costuri să fie un factor important în deciziile pe care le luați. Acest articol abordează subiectul prețului succesiunii în 2022 și a descrie ce costuri sunt implicate, cum să le gestionați și cum să vă asigurați că aveți toate informațiile necesare pentru a naviga această tranzacție cu succes.

Care sunt problemele?
Cu excepția suprataxelor (indiferent de valoarea averii decedatului sau de domiciliu), prețul succesiunii este de obicei bazat pe câțiva factori: cine posedă bunurile, ce bunuri sunt implicate, unde sunt aceste bunuri și ce reguli fiscale se aplică cu privire la fiecare aspect al procedurii de succesiune. Aceste factori, împreună cu prevederile necesare pentru distribuirea bunurilor și implicitul executorului, pot crea adesea probleme complicate prețurilor și strategiilor succesiunii.

De asemenea, ar trebui luate în considerare împrumuturile, hipoțecile, litigiile, binele și accesul la toate documentele și informațiile necesare pentru a pregăti și gestiona planificarea succesiunii conform propriilor interese.

Ce costuri sunt implicate în prețul succesiunii în 2022?
Conform codului fiscal, prețul succesiunii este definit ca suma totală a taxelor, cheltuielilor și comisioanelor eligibile pentru donații și plăți din partea mostenitorilor către executor și alte terțe părți. Conform legii, vor fi implicați următorii factori :

  1. Comisioanele executorului: În general, executorului este angajată o sumă în schimbul desfășurării sarcinilor sale. Acestă sumă poate varia în funcție de natura însărcinării și de comisioanele percepute pe care le-ar fi ales executorul.

  2. Taxe de succesiune: Costurile economice de transfer de la un decedat către cel care preia averea. Acestea pot include un cost fix sau o sumă fixă pe măsură ce suma totala este mai mare.

  3. Căutări și unicizări: Acestea sunt cheltuieli de deplasare, achitarea unor cabanzi și a altor onorarii suplimentare necesare pentru localizarea și înregistrarea bunurilor sau fondurilor.

  4. Taxe ale avocatului: Costurile legate de avocați și procese juridice apărute în cursul procedurii. Acestea pot include plata onorariilor, taxele judiciare și alte cheltuieli legate de proces.

  5. Taxele fiscale: Aceste taxe sunt fixe și variabile și variază în funcție de orașul, județul și statul în care se face succesiunea.

Cum se gestionează și se planifică succesiunea cu precizie?
Planificarea precisă este esențială pentru un proces satisfăcător și eficient. Majoritatea costurilor implicate vor fi necesare pentru executare, distribuire și distribuirea bunurilor, astfel că luarea în considerare a următoarelor aspecte va asigura că găsiți cea mai bună soluție posibilă pentru succesiunea dumneavoastră:

  1. Acordați o atenție deosebită împrumuturilor și datoriilor: Dacă aveți împrumuturi sau datorii înainte de succesiune, acestea trebuie luate în considerare atunci când faceți evaluări și alegeți un executor.

  2. Evaluați și înțelegeți taxele și comisioanele implicate în procesul succesiunii: Acestea includ onorarii pa executori, taxe fiscale, emolumente judiciare și alte taxe legate de transferul și înregistrarea bunurilor.

  3. Documentați-vă și asigurați-vă că toate aceste informații sunt actualizate: Documentarea, conservarea și menținerea unei liste actualizate cu toate bunurile și informațiile documentelor necesare, precum și planificarea vor garanta că procesul de succesiune va merge struneste.

  4. Găsiți cel mai bun executor disponibil: Acest lucru vă va ajuta să rezolvați eventualele probleme și conflicte ce pot apărea în tranzacție.

  5. Consulting cu un avocat sau expert fiscal: Aceste servicii pot fi utile pentru a identifica orice obstacole sau probleme legale posibile care ar putea să apară în cursul procesului.

Determinarea prețului succesiunii în 2022 poate fi o sarcină dificilă și conține multe elemente legate de taxe, onorarii, cheltuieli de căutare și executare. Urmărirea și organizarea tuturor documentelor și informațiilor necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here