Avocatii online au devenit din ce in ce mai populari in ultimii ani. De la consiliere juridica si paralegal, pana la servicii avansate, totul poate fi gestionat si efectuat online. Inainte de a lua in considerare serviciile pe care un avocat online le poate oferi, sa va explicam mai intai de ce un avocat online poate fi mai avantajos.

Avvantajele Avocatului Online

Avocatul online poate oferi urmatoarele avantaje:

• Preturi mai mici – avocatii online sunt in general mai ieftin decat cei traditionale, iar diferenta poate fi uriasa in anumite cazuri.

• Orar mai flexibil – avocatii online lucreaza de la distanta si de cele mai de multe ori pot oferi servicii chiar si in afara programului normal de lucru, chiar si seara sau in week-end.

• Mai multa independenta – consultare online le va oferi beneficiarului autonomia necesara pentru a lua deciziile corecte fara nicio presiune.

• Mai rapide – un avocat online te poate ajuta sa te aperi si sa solutionezi problemele juridice mai rapid, fara a mai fi nevoit sa te deplasezi.

• Elemente cu care se poate lucra – avocatii online pot folosi foarte usor documente, elemente audio, video si fotografii pentru a intari cazul clientului, fara a mai fi nevoie sa aduca si alte dovezi in mod traditional.

Serviciile Ofertate de Avocatul Online

Cele mai comune servicii pe care le poate oferi un avocat online sunt:

• Consiliere juridica online – avocatul online iti poate acorda consiliere in diferite domenii, cum ar fi contracte, pregatiri si revizuirea dosarelor contractelor sau chiar si pregatirea actelor notariale.

• Urmarirea procedurilor – avocatii online pot urmari dosarele in instanta si pot tine la curent beneficiarii in legatura cu procedurile avand loc.

• Negociere si consiliere – avocatii online pot sa negocieze in numele dvs., astfel incat sa va protejeze interesele si sa va ajute sa obtineti rezultatul dorit.

• Realizarea contractelor si a documentelor legale – avocatii online le pot ajuta pe clienti sa intocmeasca contracte si documente legale, indiferent de natura lor.

• Asistenta legala privind falimentele – in cazul unei situatii in care se considera ca un business poate intra in faliment, un avocat online poate sa intervina si sa ajute la prevenirea acestui lucru.

• Asistenta legala pentru imigranti – avocatii online pot sa ofere indrumari si consiliere pentru a intocmi actele necesare si obtinerea unui statut de rezidenta in strainatate.

• Proces prin e-mail – avocatii online permit procesul de avocat prin e-mail si ii ajuta pe clientii sa faca economii de timp si bani in cadrul proceselor.

Pregatirea Pentru Consultarea unui Avocat Online

In vederea consultarii unui avocat online, ar trebui sa va rugam sa urmati urmatorii pasi:

  1. Intocmiti o lista cu intrebarile voastre – pentru a obtine un raspuns satisfacator, ar fi recomandat ca persoana interesata sa intocmeasca mai intai o lista cu intrebarile pe care le are in legatura cu cazul sau, astfel incat sa isi directioneze consultarea catre ceea ce este necesar.

  2. Gogositi online – ceva ce multi oameni nu fac, chiar daca poate fi remarcat ca un lucru destul de logic, este recomandarea aceasta ca persoana interesata sa caute informatii suplimentare pe internet, inainte si dupa consultare; aceasta poate face o diferenta majora.

  3. Obtineti recomandari – de cele mai multe ori persoanele interesate aleg sfatul prietenilor sau cunostintelor, insa atunci cand este vorba de avocatii online, ar fi intelept sa alegeti cei recomandati si colegilor care au folosit in trecut serviciile acestora.

  4. Contactati firma de avocatura – in momentul in care alegeti firma de avocatura, asigurati-va ca intelegeti ce servicii sunt oferite si ca aveti informatiile de care aveti nevoie pentru ca sedinta cu avocatul online sa decurga bine si productiv.

  5. Intocmiti un profil al cazului – asigurati-va ca ati inclus toate informatiile pertinente la caz si ca ati postat sau trimis la avocatul online intrebarile pregatite mai devreme inainte de prima consultare.

  6. Nu va bazati prea mult pe consultarea online – desi acest lucru poate parea ciudat, desi ai consultat un avocat online, nu trebuie sa te bazezi intotdeauna pe informatiile pe care acesta le-a oferit.

In concluzie, daca esti in cautarea serviciilor unui avocat online, cu siguranta vei beneficia de usurinta comunicarii, numeroase avantaje monetare si orare si autonomia necesara pentru a lua deciziile corecte fara sub nicio forma a fi sub presiune. In plus, avocatii online iti pot oferi o gama variata de servicii, cum ar fi consiliere juridica, nasociere si negocieri, asistenta pentru imigranti, redactarea si revizuirea documentelor, acordarea sprijinului legal in caz de falimente si procesul prin e-mail. Inainte de a consulta un avocat online, ar fi bine sa gandesti intrebarile, sa cauti informatii suplimentare pe internet, sa obtii recomandarile adecvate daca este posibil si sa intocmesti un profil al cazului cat mai complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here