Avocatul de drept civil se ocupă cu apararea drepturilor şi recuperarea daunelor prin acţiuni legale. Dacă aveţi nevoie de un avocat specializat în drept civil, trebuie să cunoaşteţi ceea ce fac ei. Avocaţii de drept civil se specializează în toate ramurile de drept, cum ar fi dreptul familiei, contracţele, proprietatea, insolvenţa, falimentul, produsele şi în cazuri de daune şi deficienţe. Acest articol va descrie în detaliu ce face un avocat specializat în dreptul civil.

Ce înseamnă avocatul de drept civil?

Un avocat specializat în drept civil poți fi un advocacy legal care furnizează asistență de specialitate în domeniul legal, assistență care poate avea ca obiect toate ramurile de drept. Majoritatea avocaților de drept civil sunt înregistrați avocați în Baroul după localitate și au trecut examenele legale și juridice prestate la nivelul statului în cauză.

Ce face un avocat specializat în drept civil?

  1. Oferește asistență legală în chestiuni de drept civil

Avocații de drept civil furnizează asistență legală în chestiuni și litigii aflate în domeniul dreptului civil. Printre chestiunile asistate de avocați se numără:

• Dreptul familiei – proprietate conjugală, divorţuri, custodie și pensii alimentare etc.
Planificare sucesorală
• Proprietate – drepturi și obligații relative la bunuri, acces la proprietăţi, dispute de drepturi de proprietate
• Contracţele – colaborări, contracte comerciale şi creanţe
• Succesiuni și împărţirea moştenirilor
• Insolvenţe și falimente
• Diferențe rezultate din produse și servicii
• Daune și responsabilități
• Protecția consumatorului

La solicitarea clientului, avocatul de drept civil va revizui, consulta și poate chiar redacta contractele și documentele legale.

  1. Redactează documentele

Majoritatea avocaților de drept civil vor citi și analiza cazurile și litigiile, precum și redacta documentele legale sau orice alte documente corespunzătoare. Documentele redactate pot include, dar nu se limitează la:

• Acorduri de soluționare
• Acte de proprietate și titluri
• Acte de schimb și donație
• Documentații și motivații pentru divizia moștenirii
• Petiții pentru ședințe judecatorești
• Cereri legale și apeluri
• Oficierea proceselor de judecată
• Interogatorii și depoziții notariale

  1. Reprezintă clienții în instanță

În cazul în care soluția unui litigiu ajung colac peste pupăză și niciuna dintre părți nu poate ajunge la o înțelegere, avocatul de drept civil se poate ocupa de reprezentarea clienților în suita legală.

De obicei, avocații de drept civil întocmesc documentele de prezentare la instanță, pun întrebări în fața judecătorului și se asigură că clienţii lor sunt adecvat reprezentaţi. De asemenea, asigură că întreaga procedură judicială este supravegheată satisfăcător și se conformează reglementărilor si legilor în vigoare.

  1. Predau cursuri

Avocații de drept civil specializați, de asemenea, predau cursuri de drept civil și științe juridice. Aceste cursuri sunt destinate cursanţilor care se pregătesc să devină practicieni ai dreptului. Cursurile acoperă aspecte aprofundate ale responsabilităţii civile, procesului de judecată, daunele și despăgubirile.

  1. Ofere asistență legală gratuită

Multi avocați de drept civil participă la programele de asistență legală gratuită sau la cazurile pro bono (unde se oferă asistență legală fără taxe). Acest lucru se datorează faptului că legile sunt inegal accesibile din cauza costului implicat, iar avocații oferă asistenţă juridică unei mulţimi de populație care nu se poate permite asistenţă.

  1. Participă în comitete de reglementare

Avocații de drept civil acordă, de obicei, informații și expertiză în ceea ce privește elaborarea și reglementarea dreptului civil și al altor legi. Majoritatea dintre ei sunt membri ai unor comitete de reglementare care se ocupă de elaborarea și actualizarea legilor.

Avocații de drept civil oferă asistență legală în chestionari precum dreptul familiei, proprietatea, insolvenţele, falimentele, produsele și cazurile de daună, redactând documentele necesare și reprezentând clienții în fața instanței. Ei mai oferă și cursuri de drept civil, asistență legală gratuită și participă în comitete de reglementare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here