Fie că ai fost arestat în urma unei anchete policiere sau ai fost chemat în judecată ca parte în vreun proces, experiența de a apărea în fața instanței de judecată poate fi una neplăcută și intimidantă. Din fericire, există unelte și resurse pentru a te ajuta să înțelegi ce presupune și cum să te apereți eficient în fața instanței de judecată.

Ce înseamnă să fii parat în fața instanței de judecată

Într-o instanță de judecată, partea cea mai mare a persoanelor care se prezintă vor fi avocații și judecătorul. Avocații reprezintă persoanele în curs de procesare și se pot face împotriva lor diferite acuzații ale unor infracțiuni. Aceste acuzații pot varia de la violența domestică la încălcarea lor a legii bancare, dar când se ajunge în instanță, persoana care se află în aceste circumstanțe este cunoscută sub genericul de „parat”.

Paratul este persoana în fața căreia procurorul a adus acuzări și este persoana care are la dispoziție o oportunitate de a răspunde acestor acuzații. În momentul în care paratul este acuzat, avocații pe care îi are la dispoziție pot ataca acuzațiile și împotriva lor jurămintele prezentate și alte dovezi cu scopul de a dovedi că el este nevinovat.

Ce sunt instrumentele de apărare

Unul dintre instrumentele pe care le poate folosi paratul pentru a se apăra în fața instanței de judecată sunt apelurile. Apelurile permit paratului să se adreseze unei instanțe superioare cu scopul de a obține o revizuire a deciziei judecătorului.

De asemenea, atunci când un parat se află în fața instanței de judecată, el poate alege să pledeze vinovat sau nevinovat pentru acuzațiile care i se aduc. O pledoarie vinovată înseamnă că un parat recunoaște în fața instanței că este vinovat și că acceptă pedeapsa asociată acuzațiilor. O pledoarie nevinovată înseamnă că un parat certifică instanței că este nevinovat și că este gata să elaboreze dovezi pentru a-și susține cauza.

Un parat poate finanța și diferite măsuri juridice care îl pot ajuta să se apere în fața instanței de judecată. Aceste măsuri pot fi legate de o gamă largă de acțiuni, cum ar fi obținerea informațiilor cuprinse în bazele de date ale procurorului, obținerea unor acorduri scrisore prin care un parat se angajează să-și asume asistența angajaților sau persoanelor juridice și angajarea avocaților pentru a-l ajuta pe parat să se apere în fața instanței de judecată.

Cum poți să te aperi eficient în fața instanței de judecată

Există câteva lucruri pe care un parat le poate face pentru a se apăra mai eficient în fața instanței de judecată. Primul lucru pe care ar trebui să-l facă este să se asigure că înțelege acuzațiile și împotrivirea sa la acestea. Ar trebui să ia în considerare toate dovezi și argumente care poate fi aduse pentru a-și susține cauza, precum și împotrivirea adeziunii la orice acorduri sau pledoarii de care nu este de acord. Cu toate acestea, ar trebui să considere Posibilitatea pledării vinovată sau nevinovată, la recomandarea avocatului său.

Paratul ar trebui, de asemenea, să vorbească numai când intervine avocatul său ca să se asigure că tot ceea ce se spune în fața judecătorului nu poate fi folosit împotriva lui. Chiar și în momentele în care paratul trebuie să răspundă la întrebările procurorilor, ar trebui să se asigure că cel mai bun mod de a face aceasta este prin intermediul avocatului său.

În plus, ar trebui să-și schimbe obiceiurile și stilul de viață încărcați de cei pe care îi consideră o amenințare la adresa acuzațiilor și a bărbăției pe care o afișează în fața judecătorului. Ar trebui să- și pregătească întreg procesul și să-l înțeleagă înainte de a apărea în fața instanței de judecată.

Într-un caz de acest tip, cea mai bună linie de acțiune ar fi să-și angajeze un bun avocat și să dorească să învețe și să înțeleagă toate procedurile pe care le implică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here