Un testament și moștenirea sunt de obicei un subiect interesant și important pentru multe persoane. Este important să știți ce poate ataca un testament și ce părți ale testamentului poate fi contestat sau schimbat. Un testament se referă la transferul bunurilor și drepturile la moștenitori, iar acestea pot fi contestate în anumite circumstanțe. 

Dacă ești un moștenitor sau un executor al testamentului, ar trebui să cunoști toate aspectele legate de ce poate ataca un testament și cum se pot aborda aceste eventuale contestări. Acest articol oferă informații de bază despre ce poate ataca un testament și ce ar trebui să facă moștenitorii sau executorii testamentului pentru a se ocupa de o contestație.

Un testament este un document legal prin care o persoană transferă bunurile și drepturile sale către alte persoane sau organizații după moartea sa și poate fi revizuit sau schimbat prin acte ulterioare. Un testament trebuie să fie înregistrat legal și să fie transcris în concordanță cu legea. Un testament nu poate fi contestat imediat după moartea celui care l-a scris, deoarece acesta trebuie să fie contestată în totalitate sau în parte de către persoane direct interesate sau dependente de bunurile Testamentului.

Legile Testamentelor și Racomandări

Unele state se bazează pe legea testamentelor, în timp ce altele au cerințe specifice cu privire la completarea și aplicarea acestora. Documentele testamentelor ar trebui să fie de asemenea clar formulat cu privire la persoana care va executa testamentul, denumit testamentar.

Un testament ar trebui să specifice cu claritate toate aspectele. Acest lucru include unde vor fi depuse bunuri, cui acestea vor fi cedate și cum acestea vor fi plătite. Acest lucru contribuie la minimizarea numărului de discuții și dispute familiare care ar putea aparea daca testamentul sau bunurile testamentului sunt contestate.

Trebuie avut în vedere faptul că orice persoană poate contesta inclusiv acele aspecte care nu sunt tratate sau specificate în testament. De aceea executorul testamentului ar trebui să știe toate controversele și îndoielile legale legate de testament și ar trebui să fie pregătit să conteste orice contestații.

Cum contestați un testament

Dacă considerați că există aspecte în testament care pun în pericol drepturile dvs. sau ale altor persoane, există unele căi prin care o puteți contesta. Există o multitudine de cauze în care un testament poate fi contestat în totalitate sau în parte, iar în unele state poate fi nevoie ca persoanele dependente de testament să solicite autorizarea tribunalului pentru a contesta testamentul.

Există câteva cauze principale pentru care un testament poate fi contestat. Lista de mai jos oferă detalii detaliate despre aceste cauze:

  1. Neglijarea de a include unele persoane dependente

Acesta este principala cauză pentru care un testament poate fi contestat. Dacă un testament nu specifică persoane și bunuri direct legate de executorul testamentului, atunci acesta poate fi contestat de cei afectați.

  1. Neglijența de a menționa anumite persoane

În unele cazuri, poate apărea o lacună în testament în ceea ce privește persoanele care nu sunt menționate în testament. Orice persoană care consideră că a fost omisă din testament poate contesta testamentul.

  1. Falsificarea sau distorsiunea în testament

Dacă un testament este suspicios sau dacă oricare a materialelor folosite pentru a-l crea nu sunt autentice, atunci poate fi contestat.

  1. Revendicarea persoanelor în viață

În unele cazuri, o persoană în viață poate contesta o altă persoană dacă se consideră că aceasta nu este un terminar corect.

  1. Folosirea ilegală de acte

Dacă folosiți acte false sau frauduloase pentru a crea un testament, acesta poate fi contestat.

  1. Persoane involvate în fraudă

Dacă se suspectează că există persoane implicate în fraudarea testamentarului (de exemplu, executor, moștenitori sau alte persoane), acestea trebuie sesizate și aflate la cunoștință că acest lucru poate afecta dreptul de moștenire.

  1. Bănuieli asupra competenței persoanei care face testamentul

Dacă testamentul este făcut de o persoană care se suspectează de incompetență sau de neadecvare, acesta poate fi contestat.

  1. Dezangajare datorată prezumției

Aceasta se referă la situația în care o persoană revendică faptul că a devenit inaptă de a folosi bunuri decât spre beneficiul său. Această prezumție poate fi folosită pentru a anula întregul testament, cum ar fi cazul unei schimbări majore în starea de sănătate sau în situația financiară și situația generală.

  1. Intenția necorespunzatoare

Dacă se suspectează că există o intenție gresită care nu a fost specificată în testament, acesta poate fi contestat.

Este important să știți ce poate ataca un testament și ce se poate face pentru a se ocupa de acest lucru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here