Cu cât consumul de alcool se extinde, creşte şi numărul persoanelor implicate în contravenţiile alcoolice. O contravenţie alcoolică este considerată încălcarea legii, care poate include consumul de alcool în locuri publice, consumul ilegal de alcool, violarea limitelor admise de alcool, condusul sub influenţa alcoolului sau încălcarea condiţiilor unei amenzi pentru băutul în exces.

Consumul de alcool poate duce la situaţii stresante și poate avea consecințe importante. Acestea pot varia de la sancţiuni slabecontincutioane și amenzi financiare la condamnări penale și încarcerare. Următorul articol dezvăluie câteva dintre riscurile implicate în cazul în care sunteţi acuzat de comiterea unei contravenții alcoolice, precum și câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă protejați drepturile.

Ce riscuri este posibil să iei în considerare?

Atunci când vine vorba de o contravenţie alcoolică, se pot desfăşura o mulţime de scurte interacţiuni care au potenţialul de a avea consecinţe negative. Cele mai frecvente riscuri potrivnite sunt enumerate mai jos:

  1. Obţinerea unei amenzi pentru băutul în exces.

Într-o mulţime de situaţii, când o persoană este găsită consumând alcool în locuri publice, poate fi trimisă la tribunal pentru a obţine o amendă pentru băutul excesiv, ceea ce poate anula dreptul persoanei de a conduce.

  1. Încarcerarea.

În cele mai puţin grave situatii, militanţii alcoolici sunt adesea puşi sub arest. Această condamnare poate dura de la câteva ore până la mai multe luni.

  1. Arestul acasă.

Persoanele suspectate de comiterea unei contravenţii alcoolice ar putea fi supuse unei perioade de arest acasă. Această măsură poate fi dispusă de către organele judiciare şi presupune obligativitatea de a locui la domiciliu şi de a respecta anumite condiţii.

  1. Amendă.

În cazul în care se dovedeşte că persoana a comis o contravenţie alcoolică, aceasta poate fi condamnată la plata unei amenzi financiare.

  1. Suspendarea înregistrării conducătorului auto.

În cazul în care infracţiunea comisăimplică conducerea, legea ar putea aproba suspendarea sau revocarea licenței de conducere.

Cum să te aperi în cazul în care ești acuzat

Este foarte important să cunoaștem ce trebuie să facem în cazul în care sunteți acuzat de comiterea unei contravenții alcoolice, iar acest lucru poate fi realizat urmând aceste sfaturi utile.

  1. Fii cooperant.

Atunci când sunteţi acuzat de o infracţiune alcoolică, este important să păstraţi o atitudine cooperantă faţă de politia și cadrul de control al traficului, chiar şi atunci când situaţia se înrăutăţeşte. Acesta este cel mai important pas pe care trebuie să îl faceţi pentru a reduce riscurile pe care le întâmpinaţi.

  1. Respectă îndatoririle impuse de lege și fii responsabil.

În cazul în care ceea ce ați făcut este considerat ilegal, respectarea îndatoririlor impuse este importantă pentru a evita amenzi și încarcerare. Ar trebui să respectați ordinele judiciare precum și interdicțiile privind consumul de alcool și eforturile de a rămâne asupra limitelor admise de alcool.

  1. Caută ajutor legal.

Dacă acuzata a fost găsită vinovată prin procesul de judecată, este imperativ să se solicite ajutor legal pentru a se reduce sau elimina condamnaţiile. Avocatul tău trebuie să fie în măsură să te asiste, să îţi prezinte cazul în faţa legii și să lupte pentru drepturile tale.

  1. Contactează un serviciu de consiliere și / sau reabilitare.

Persoanele periclitate de o infracţiune alcoolică ar trebui să contacteze un serviciu de consiliere și reabilitare, precum și o asociaţie care se ocupă de problemele cu alcoolul pentru a găsi mai multe informaţii despre cum să obţinem ajutor pentru a depăşi comportamentul legat de alcool.

Consumul excesiv de alcool poate avea consecinţe importante, atât fizice, cât și legale, motiv pentru care este important să fim conştienţi de legislaţia privind consumul de alcool și să luăm în considerare următoarele sfaturi utile: desfăşurarea unei atitudini cooperante faţă de politia și cadrul de control al traficului, respectarea îndatoririlor impuse de lege, obtinerea unui ajutor legal și contactarea unui serviciu de consiliere și reabilitare. Respectarea acestor reguli este esenţială pentru a evita eventualele contravenţii alcoolice și, în plus, pentru a rămâne în siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here