Testul de ADN este cel mai precis și fiabil mod de a afla informații despre genetică unei persoane. Acesta poate oferi informații importante despre anumite condiții medicale sau aflați dacă aveți toleranțe alergice anumitor alimente sau medicamente. Deoarece testele de ADN sunt destul de complexe și au multiple variante, costul lor diferă semnificativ în funcție de tipul de test aleas. În acest articol, vom discuta cât costă un test de ADN și informațiile vitale pe care acesta le oferă.

Ce este un test de ADN?

Înainte de a afla cât costă un test de ADN, trebuie să înțelegeți ce este un test de ADN. Acesta verifică instrucțiunile genetice ale unei persoane și oferă informații despre pregătirea genetică, precum și despre patogenii la care ea poate fi expusă ulterior. Testele de ADN sunt realizate de un profesionist medical sau de la domiciliu, astfel încât să poată fi prelevate mostre de sânge, saliva, țesut sau altele.

Care sunt tipurile de teste de ADN?

Testele de ADN pot fi utilizate în mai multe scopuri, așa că există mai multe tipuri. Cele mai comune teste de ADN sunt:

 1. Test de paternitate ADN: Acest tip de test se folosește pentru a determina dacă un bărbat este tatăl biologic al unui copil.

 2. Test de testare ridicolă: Cel mai utilizat profilaj genetic al buzelor, acest test vă poate informa dacă o persoană are factori de risc pentru anumite afecțiuni sau dacă are gene care să le dea anumite avantaje.

 3. Test de identificare a vinovăției: Acest test este folosit pentru a stabili dacă una sau mai multe persoane sunt responsabile de un anumit comportament sau schimbare.

 4. Test de stabilire a moștenitorilor: Utilizând acest test, cei moștenitori pot fi stabiliți înainte de legea succesiunii.

 5. Teste medicale: Acest tip de teste sunt, de obicei, folosite pentru a detecta anumite patologii sau boli, precum și ca parte a programelor de testare pentru prevenirea anumitor afecțiuni.

 6. Testul de identitate etnică: Testul de identitate etnică utilizat pentru a determina compoziția genetică a unei persoane în funcție de diverse grupuri etnice.

 7. Test de farmacogenetic: Aceste teste sunt utilizate pentru a afla cum anumite medicamente funcționează în corpul unei persoane, precum și dacă sunt adecvate pentru a trata anumite afecțiuni sau boală.

Cui se adresează un test de ADN?

Testele de ADN sunt folosite în special de mediile medicale, precum și în scopuri juridice. Cu toate acestea, persoanele obișnuite au, de asemenea, la dispoziție o serie întreagă de teste de ADN pe care le pot folosi în diferite scopuri, inclusiv pentru a afla informații despre clarificarea identității și istoriei familiei și a afecțiunilor genetice care pot fi moștenite de la generație la generație.

Cât costă un test de ADN?

Costul testelor de ADN variază foarte mult în funcție de nevoile tale.

De exemplu, un test de paternitate ADN obișnuit ajunge până la 200 de dolari, spre deosebire de un test de profilare blat care poate costa aproximativ 1000 de dolari.

De asemenea, prețurile pot fi modificate dacă mai mulți membri ai familiei sunt testați și dacă se efectuează în același timp o serie de alte articole. În acest caz, prețurile vor fi reduse, astfel încât să poată fi eficientizat procesul.

În cele din urmă, acestea sunt câteva tipuri comune și prețurile lor aproximative pentru fiecare:

 1. Test de paternitate ADN: 150 $-200 $

 2. Test de testare ridicolă: 500 $-1000 $

 3. Test de identificare a vinovăției: 400 $-600 $

 4. Test de stabilire a moștenitorilor: 400 $-600 $

 5. Teste medicale: 200 $-400 $

 6. Test de identitate etnică: 200 $-400 $

 7. Test de farmacogenetic: 500 $-2000 $

În plus, este important să țineți cont și de procesul de colectare și prelucrare a mostrelor de ADN. Acest procedeu poate implica, de asemenea, taxe suplimentare.

De asemenea, unele instituții medicale, precum și unele servicii private, oferă program de finanțare în care pot fi redusă considerabil prețurile unui test de ADN.

Care sunt avantajele unui test de ADN?

Testele de ADN au multe avantaje și răspunuri încearcă să ofere pacienților și medicilor lor. Acestea includ:

 1. Identificarea corectă: testările și informațiile medicale oferite de testele de ADN contribuie la mai multă precizie și eficiență în determinarea problemelor medicale și tratarea corectă pentru ele.

 2. Prevenirea bolilor: testele medicale ajută la prevenirea unei varietăți de afecțiuni medicale grave care pot apărea din cauza unei predispoziții genetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here