Amenda de circulatie emisa de politia locala poate fi contestata. Daca te-ai confruntat cu aceasta problema sau vezi ca se apropie momentul, iata cum se procedeaza pentru a contesta amenda.

Iata ceva ce ne dorim cu totii sa evitam: sa primim o amenda de circulatie. Din pacate, uneori agentii de politie emit aceste sanctiuni pe strada, in parcari publice sau chiar si in fata casei tale. In cazul in care ai fost amendat, vei vrea sa stii cum sa procedezi pentru a contesta amenda. In acest articol, iti vom explica procedurile necesare pentru a depune o contestatie impotriva unei amenzi date de politia locala si sa scapi de plata.

Ce trebuie sa stii inainte de a face ceva

Inainte de a lua aceasta masura, trebuie sa aveti cateva lucruri evidente. In primul rand, asigurati-va ca ati primit amenda corecta. Morala este ca, orice protectie legala vei primi, trebuie sa privesti in detaliu amenda si ce implicatii are. Unele dintre motivele legale de nerespectare nu pot fi contestate, asa ca nu este niciodata o buna idee sa te pui in pozitie tensionata.

In al doilea rand, ar trebui sa stiti ca organul care aplica amenda, fie politia locala, politia tarii, policia nationala sau altcineva, nu este direct angajatul care a emis amenda. Acesta trebuie sa se adreseze in scris organului care emite amenda si sa o conteste, dar poate alege sau sa nu dea ocazia auditiei presonale a agentului care a emis amenda.

Trebuie, de asemenea, sa stiti ca, atunci cand depuneti o contestatie impotriva unei amenzi, accelerati, prin urmare, inceperea procesului de obtinere a unei hotarari. Daca se ajunge la un proces, va trebui sa platiti toate taxele si cheltuielile de judecata, chiar daca ameninti sau nu ameninti sa piarda sau sa se achite.

Cum sa faci pentru a contesta amenda

Primul pas este sa incepi sa se adreseze Agentiei Politiei, care a emis amenda. Adreseaza-i o cerere prin e-mail sau scrisoare prin certificat posta. In scrisoare sau e-mail, dar si in cererea de opozitie i se va descrie toate argumentele pe care le aveti pentru a contesta amenda. Acesta ar trebui sa fie un document legal si sa includa dovezi onirice, cum ar fi poze, procese verbale ale altor persoane si orice altceva care sa constate ce s-a intamplat la fata locului.

Cand trimiti aceasta contestatie, nu uita sa includi adresa ta si sa alegi trimiterea unei dovezii de primire a postei. Acest lucru va preveni intarzierea trecuta si aprobarea oricarei cereri in mod nefavorabil.

Potrivit instructiunilor oferite de Departamentul Transporturilor al Regatului Unit, oficialul poate hotara atat sa se achite amenda, cat si sa se achite cu reducere – partial sau complet. Adesea, daca detineti informatii in ceea ce priveste modul in care s-a intamplat sau aspecte relevante care nu au fost luate in considerare initial, vei beneficia de sustinerea ta si vei primi aceasta reducere. Daca organul de aplicare al legii nu ia in considerare solicitarea ta, il vei putea ataca.

Argumente pe care le puteti folosi pentru a contesta amenda

Exista cateva drepturi principale pe care trebuie sa le cunoasteti cand sunteti opus si sa demonstrati ca procesul a fost inceput in lipsa unui motiv valid:

  1. A fost gasita vinovat fara ca tu sa fi acordat consimtamantul?

  2. Au fost aduse prezumatii fara a fi adunate dovezi?

  3. A fost incalcat regulamentul de circulatie in mod evident?

  4. Oare sa recunoscuti ca ai gresit si sa te invinovatesti pentru a descuraja recurgerea la actiune?

  5. Au fost incalcate regulile de evidenta si, in acest caz, gestul tau a fost prelungit mai mult decat a fost necesar?

  6. Au existat factori externi care au produse circumstante ale acelei situatii in care te-ai aflat?

Motivul pentru care contesti amenda, sau chiar mai multi, ar trebui sa fie alinierea cu aceste puncte, sau orice alt motiv care ar indemna autoritatea sa anuleze amenda.

Apoi sa vsi certe datele de contact si adresa de e-mail, in cazul in care se doreste sa se comunice prompt cu autoritatea.

Prosopectul Tatalui Biografic

Versiunea pe care trebuie sa o depui ar trebui sa fie tiparata si semnata de tine si de persoana care a fost de acord sa te reprezinte. Acesta (cunoscut drept reprezentant la procesul de contestatie), aceasta poate fi un avocat, prieten cunoscut sau ruda.

Reprezentantul dumneavoastra trebuie sa fie o persoana care o cunoaste si sa va sustina pe scara larga. Ei trebuie sa furnizeze si date de identificare personale care pot fi verificate de Agency Officers inainte de a accepta cererea pentru auditia subiectului.

Inainte ca reprezentantul dvs. sa apara in fata judecatorului, trebuie sa pregateasca argumentele si sa se asigure ca detaliile sunt exacte. Si, desigur, ar trebui sa aiba, de asemenea, un model de cerere de opozitie impotriva unei amenzi de circulatie, complet cu datele tale, pozitiile si argumentele pe care intentionezi sa le faci.

Ce termene trebuie luati in considerare

Fiecare amenda de circulatie poate varia in ceea ce priveste standardele de timp impuse contestarii sale. Timpul de contestare poate varia intre 14 si 30 de zile, in functie de oficialul responsabil sau de tara in care se petrece evenimentul. Acest factor este extrem de important si ar trebui sa se verifice inaintea trimiterii ceremony.

In conformitate cu legile localitatii, asigurati-va ca respectati acest termen si adresati la timp scrisoarea de contestatie. Daca nu se observa in acest timp, versiunea ta de recurs ar putea pierde orice validitate si te-ai alege cu confirmarea amenzii initiale impotriva ta sau chiar si cu o taxa mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here