In momentul in care un sofer a fost evaluat si a promovat si a primit un permis de conducere poate sa simta usurare, bucurie si mandrie. Permisul de conducere este un document important atat pentru soferi, cat si pentru birourile responsabile care iau aceste decizii si ofera documentatia necesara. 

A obtine un permis de conducere implica parcurgerea unor proceduri si obtinerea unor informatii, cum ar fi seria permisului si numarul de inregistrare. Acest articol va explica cum puteti sa descoperiti unde si cum se poate obtine seria permisului de conducere.

Ce este seria permisului de conducere?

Seria permisului de conducere este un cod alfanumeric formata din litere si numere, care identifica un permis de conducere. Acesta arata similar cu codul serial imprimat pe cartile bancare sau pe alte materiale, permisul de conducere fiind indentificabil in acest mod. Seria permisului de conducere este unic si poate fi folosita pentru a identifica permisele de conducere la nivel national, permitand control in baza de date si verificarea a numeroase informatii despre soferul care detine permisul de conducere.

Unde gasesti seria ta?

Atunci cand esti printre cei norocosi care au obtinut un permis de conducere, seria ta este afisata pe prima pagina a documentului, unde se afla si imaginea ta si alte informatii. Intre aceste informatii vei gasi seria ta, care poate fi de regula de 12 sau 16 caractere alfanumerice. Ai grija sa anunti sau sa jotnotezi corect seria pentru a fi folosita in caz de pierdere a permisului.

Insa, in cazul in care este pierdit sau furat, seria permisului de conducere, poate fi gasita din urmatoarele surse:

  1. De la oficiul de circulatie: Daca permitul de conducere este pierdut sau furat,va trebui sa mergi la oficiul circulatiei din orasul tau local, sau la unitatea teritoriala competenta, unde vei fi rugat sa depui o cerere pentru a obtine o serie noua de permis de conducere. Atunci cand te prezinti la oficiu, va trebui sa aduci o copie a Buletinului de Identitate sau cartii de identitate, pentru a confirma identitatea ta. In acest fel, poti sa obtii o noua serie.

  2. De la compania care a emis permisul: Daca ai obtinut permisul printr-o companie care detine toate proprietatile unui permis de conducere, aceasta companie te poate ajuta sa obtii seria ta. Indiferent de locul de unde provine permisul, trebuie sa respecti aceeasi procedura ca si in oficiul de circulatie si sa aduci o copie a Buletinului de Identitate sau cartii de identitate pentru a confirma autenticitatea ta.

  3. De pe Internet – Una dintre metodele cele mai simple pentru a afla seria ta este sa accesezi un site care ofera informatii despre permisele de conducere. Toate informatiile prezentate vor fi verificate pentru a asigura ca este corecta informatia, iar atunci cand informatia este identificata, vei primi o copie a numarului tau de permis, si seria ta va fi afisata.

  4. De la compania de asigurari: Daca te-ai asigurat prin intermediul unei companii, aceasta va tine minte datele cu privire la permisul tau, inclusiv seria. Deci, in cazul in care este necesar, poti sa contactezi compania de asigurari care te-a ajutat sa obtii permisul si sa-i ceri seria ta.

De retinut

Seria permisului de conducere este un cod alfanumeric foarte important pentru soferi datorita unicitatii sale. Este important sa te asiguri ca stii unde se afla codul si sa tii o copie a acestuia undeva in siguranta. Firmele care ofera permise de conducere, oficii de circulatie si persoanele care detin asigurari de auto pot oferi informatii despre seria ta. Fii precaut(a) si pastreaza intotdeauna siguranta (a) documentului tau.

In cazul in care ati pierdut seria sau vreti sa obtineti una noua, urmati acesti pasi:

  1. Mergeti la oficiul de circulatie sau al companiei private care va ofera permisele de conducere, si depuneti o cerere pentru a obtine o noua serie.

  2. Veti primi o copie a Buletinului de Identitate sau cartii de identitate, pentru a confirma identitatea ta.

  3. Utilizati un site online care ofera informatii despre permisele de conducere si verificati informatiile pentru a obtine seria ta.

  4. Contactati compania care a emis permisul de conducere pentru a obtine informatii despre seria ta.

  5. Contactati compania de asigurari, daca v-ati asigurat prin intermediul uneia, in cazul in care vreti sa obtineti seria ta.

Cu toate ca este greu sa reamintesti seria ta, macar trebuie sa ai o intelegere mai clara despre preventie si cum sa actionezi in cazul in care permisul de conducere pierdut. Prin urmare, este important sa te asiguri ca esti mereu pregatit(a) sa faci fata acelor situatii neprevazute si sa obti informatii despre seria ta oricand ai nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here