Testele de paternitate sau a știința care stabilește cine este părintele copilului sunt în general folosite pentru rezolvarea disputelor legale referitoare la filiație. Deși de multe ori sunt un punct de cotitură în procesul de rezolvare a disputelor, ele sunt adesea confundate cu necesitatea unei creșteri și creării unei legături ce traversează generații. Din acest motiv, mulți dintre cei implicați în testarea paternității vor să știe cât costă un astfel de test și, mai important încă, ce conțin aceste costuri.

I. Ce este Testul de Paternitate și Care sunt Beneficiile Sale? 

Testul de paternitate constă în obținerea unor fragmente de ADN de la părinți și copii și efectuarea unui test de comparație pentru a confirma filiația. Fiii primesc 50% din materialul genetic din partea mamei și jumătate din partea tatălui, în timp ce fiicele primesc 50% din ADN-ul mamei și jumătate din partea tatălui. Comparând informațiile testului Față de datele științifice și statisticile, un test de paternitate poate determina cu 99,99% cine este părintele copilului.

Beneficiile testului de paternitate sunt numeroase. Acesta poate furniza o înțelegere mai profundă a genealogiei și a celor mai puțin cunoscuți membri ai familiei, ajutând la reconectarea familiilor și menținând unitatea comunității prin furnizarea unei singure versiuni a evenimentelor. De asemenea, un test de filiație poate ajuta un tată sau mamă să ia informate de importante decizii legate de creșterea copilului – cum ar fi stabilirea custodiei, folosirea numelui sau chiar taxele de întreținere.

II. Cat Costă Un Test de Paternitate? 

Costul unui test de filiație variază, în funcție de tipul de test pe care îl faceți și cine să-l faceți. Testele făcute în cabinetele medicale vor costa mai mult decât cele făcute online. Testele făcute la cabinetele medicale trebuie să fie completate și monitorizate de un medic și de cele mai multe ori implică efectuarea unor proceduri medicale invazive. Nu numai că vor fi mai scumpe, dar pot fi dureroase și s-ar putea să fie dificilă obținerea permisiunii pentru a face testele.

În schimb, testele realizate online sunt relativ accesibile și adesea mai simplu de administra. Acestea implică obținerea de probe de salivă sau alte mostre de probe non invazive, livrarea acesteia către un centru de testare din afara cabinetului medical și apoi întoarcerea rezultatului prin postă electronică și prin poștă.

Lista de prețuri pentru testele de paternitate realizate prin intermediul unui cabinet medical:

 • Test de paternitate (în funcție de numărul de persoane evaluate), începând cu $ 500 și până la $ 1.000
 • TestARE Triplă, începând cu $ 900 și până la $ 1800
 • Testul de Excretie Fetală de Urină, București și Testarea Ultrasunetelor și Biomarkerilor Amniotici, începând cu $ 1500 și până la $ 3000
 • Testul ADN-ului Placentar, $ 875 + taxele cuvenite și testelor secundare
 • Testarea mamelor gestante, $ 800 + taxele cuvenite și testelor secundare
 • Testarea tatălui (numai din sânge venos), $ 350
 • Testul Global al Osoasei Scapulare, $ 480

Lista de prețuri pentru teste de paternitate online:

 • Teste fără mamă, $ 249
 • Test de paternitate avansat (cu mamă, tată și copil), $ 389
 • Micul Test de Paket (doar tată și copil), $ 199
 • Testele complexe (cu mamă, tată și copil), $ 499
 • Testul Dual, $ 379

III. Care Sunt Alte Cheltuieli Implicate În Un Test de Paternitate?

În plus fața de costul inițial al testului de paternitate, mai pot exista anumite cheltuieli suplimentare. Acestea se pot referi la costul de transport dacă este necesar să mergi la foarte multe cabinete medicale sau alte instituții, cheltuielile legate de adunarea acestora, costul procesatorilor, taxele pentru servicii anexe sau alte taxe, imigrație și TVA. Costul transportului, de exemplu, poate crește semnificativ dacă testul de paternitate se face și în afara țării. De asemenea, dacă aveți nevoie de informații adiționale, costul poate fi cu mult mai mare decât cel inițial.

IV. Care Sunt Alternativa Unui Test de Paternitate?

Dacă un test de paternitate nu este disponibil sau nu este posibil să se efectueze, există alte alternative:

 1. Afirmația tiparită sau înregistrată – Există cazuri în care participanții pot face testamente, declarații și afirmații scrise sau înregistrate, prin care recunosc paternitatea unui copil. Aceste afirmații pot fi utilizate în procesul de stabilire a paternității, dar informațiile obținute sunt adesea luate în considerare și alte circumstanțe pot influența rezultatele testului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here