Testele de paternitate sunt cele mai bune moduri prin care poți afla adevărul când vine vorba de cine este tatăl. Pe lângă puterea de a furniza răspunsul la întrebarea „Cine este tatăl?”, testele de paternitate oferă și beneficii financiare, oferind dovezi legale concrete ale identității tatălui și, în anumite cazuri, îi obligă pe bărbați să finanțeze copiii pe care îi au. Cu toate acestea, multe persoane se întreabă ce costuri implică un astfel de test. Află mai multe despre prețurile diferitelor tipuri de teste de paternitate în această prezentare.

Testele de paternitate și costurile

Testele de paternitate sunt procese complexe care constau în colectarea și analizarea informațiilor apelând la o gamă largă de instrumente și tehnici. Prezența sau absența unei legături genetice între un tată și copil se determină prin Numele de Legătură Proteinică de Fier și prin genetica cromozomială. Aproximativ 99% dintre cazuri pot fi în mod corect aflate cu acestea două tipuri de teste.

Deoarece acestea sunt procese complexe și consumatoare de timp, există costuri asociate cu acestea. Fie că este vorba de un test bazat pe Numele de Legătură Proteinică de Fier sau de un test cromozomial care utilizează Codul de 16 Nuclee, costurile variază în funcție de cantitatea și calitatea materialelor, precum și de dificultatea acestora.

Prețul unui test de paternitate

Prețul unui test de paternitate poate începe, în general, de la 100 de dolari și poate ajunge la mii, în funcție de complexitate și natura testului. Deși costul este un factor de luat în considerare, nu trebuie ca acesta să fie singurul motiv care descurajează părinții să achiziționeze un test.

Un test standard realizat rapid și abordabil poate costa, în general, undeva între 200 și 400 de dolari americani. Acest test trebuie efectuat în laborator, cei doi subiecți (tatăl și copila sau băiatul de testat) trebuie să prezinte probe de ADN clare și un rezultat va fi livrat în general în aproximativ cinci săptămâni. Există, de asemenea, teste care pot oferi rezultate mai rapide, în doar câteva zile cu o taxă suplimentară.

Testul non-standard pentru paternitate

În unele cazuri, este necesară comandarea unui test non-standard, care implică verificarea de diverși factori pentru a ajunge la un rezultat. Acestea includ:

  • Teste prenatale care se efectuează înainte ca copilul să fi fost născut.

  • Teste extrem de avansate în cazul în care cantitatea ingredientului necesar este foarte mică, cum ar fi probelor vechi și uscate, sau obținute din organe sau țesuturi moarte

  • Teste de compare duale, simultan sau compararea ADN-ului cu trei sau mai mulți subiecți

  • Test excludere reciprocă, în care un grup de suspecți sunt testați și eliminați unul câte unul pe măsură ce ies rezultatele

Aceste tipuri specifice de teste necesită timp și resurse suplimentare, iar prețul poate fi mai mare decât unul standard.

Teste de paternitate online

O altă cale care este disponibilă pentru cei interesați în a obține un test de paternitate sunt kiturile online. Aceste kituri sunt disponibile pe diferite site-uri și pot costa, în general, undeva între 40 și 300 de dolari americani, în funcție de tipul de test comandat. Mai mult, acestea sunt livrate prin poștă utilizatorilor și pot fi făcute de acasă.

Cu toate acestea, kiturile online trebuie abordate cu atenție. Acestea nu oferă același grad de validitate ca și testele care sunt livrate prin laborator, în special în cazul în care testul poate fi folosit pentru obținerea de certificat de naștere.

Luând în considerare costurile unui test de paternitate

Costul unui test de paternitate depinde de numeroși factori și necesită luarea în considerare a aprofundării ta înainte de a decide asupra unui test. Pot exista acorduri financiare sau alte opțiuni disponibile în funcție de situația dvs. și de cea din țara dvs. Este important să discutați cu un avocat sau cu un profesionist din dreptul familiei pentru informații suplimentare înainte de a alege un test de paternitate. De asemenea, este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau alt profesionist din domeniul sănătății înainte de a achiziționa sau efectua un astfel de test.

Testele de paternitate pot oferi asigurări și liniște când vine vorba de cunoașterea și înțelegerea adevărului actual și,ă în anumite cazuri, oferă asigurări financiare importante copiilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here