Atunci când vă decideți să porniți o acțiune în justiție, primul lucru pe care trebuie să-l știți este cât puteți câștiga în urma unui proces juridic. Definitivul unei acțiuni în justiție de succes poate fi o modalitate excelentă de a recupera drepturile și onorariile pe care le-ați pierdut prin înșelăciune sau abuzuri. 

Desigur, suma realizată depende în mare măsură de mai mulți factori, atât legiți ca charade cum ar fi prejudiciu produs, cot de taxare aprobat de drept precum și chaise costurile neprevăzute asociate procesului. Acest articol va explora în detaliu fiecare dintre acești factori, informații importante despre acestea și cum să le pregătiți înainte de a merge în judecată.

  1. Ce trebuie să știți despre prejudiciu

Prejudiciul este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când vă faceți calculele despre cât puteți câștiga în urma unui proces juridic. Prejudiciul este suma de bani care vă reflectă pierderile materiale și emoționale pe care le puteți recupera pentru vătămarea suferită și pentru recuperarea costurilor rezonabile neprevăzute. Prejudiciul se calculează în funcție de circumstanțele individuale și poate include cheltuieli ca compensații pe care le-ați suferit și cheltuieli de judecată.

Acestea fiind spuse, când vă faceți prejudicii, trebuie să vă acordați atenție la mai mulți factori, inclusiv:

• Prejudiciul material – Acest lucru poate include cheltuieli și pierderi financiare, precum rapidă și medicale pe care trebuie să le acoperiți pentru a repara prejudiciul suferit.

• Prejudiciul moral – Acest lucru se referă la sentimentele negative și sentimentele de anxietate pe care le-ați experimentat ca urmare a prejudicierii.

• Prejudicii nedeterminabile – Acest lucru se referă la faptul că daunele s-ar putea îmbunătăți considerabil în viitorul apropiat și, prin urmare, vor trebui compensate la un moment dat.

În primul rând, viitorul artera trebuie să stabilească o estimare a prejudiciului suferit, care poate fi dificil de precizat. De exemplu, în cazurile de vătămare fizică, este posibil să nu se știe cât de mult impact avut vătămarea pe termen lung. Prin urmare, va fi nevoie să se ia în considerare acest lucru atunci când se decide dacă vor exista cheltuieli ulterioare legate de aspectele fizice, psihologice și / sau socio-economice ale vătămării.

  1. Ce înseamnă cota de impozitare aprobată de lege?

O altă parte importantă a câștigării sumei în urma unui proces juridic o reprezintă cota de impozitare aprobată de lege. Acest termen se referă la procentul applicable pe care tenor subiectul trebuie să-l plătească în urma punerii capatunei la un proces justiție. Salariul judecătorului de caz va lua în considerare prejudiciul, dar și suma de taxe pe care titularul ei trebuie să o plătească subiectului pentru a restabili onestitatea.

Va fi nevoie să se consulte instanța pentru a afla cota de impozitare aprobată de lege aplicabilă particularului. Acest lucru este important deoarece, în unele cazuri, dobânda prevăzută poate fi redusă sau, invers, facilitarea universă de cazare în avarierie judiciare poate fi oferită, mai ales în cazurile legate de daune pe termen lung. Mai mult decât atât, cota de impozitare poate fi ridicată în funcție de gradul de agravare a prejudiciului și pot include o gamă largă de factori, cum ar fi prejudiciul emoțional sau pierderile în principal suferite de subiect.

  1. Cum să vă pregătiți pentru a merge în judecată

Aceasta fiind spus, este foarte important să vă pregătiți în prealabil în cazul în care există indicii că veți fi chemat în judecată. Este recomandată colectarea tuturor documentelor relevante care stau la baza cazului. Acestea pot include documente legale, acte de identitate și orice alte dovezi sau înregistrări relevante pentru cazul și (eventual) practicile partenerului.

De asemenea, trebuie să luați în considerare orice cheltuieli prealabile necesare pentru a vă pregăti pentru procesul juridic, cum ar fi onorariile unui avocat sau alte costuri asociate stabilirii comparence în instanță. Aceste cheltuieli neprevăzute nu vor fi incluse în cota de impozitare aprobată de lege, ci se vor adăuga la procent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here