Înlegarea succesiunii poate fi un proces înfricoșător, complicat și presupune negocierea unor documente legale și redactarea unui act de transfer. Dacă încercați să realizați acest proces pe cont propriu sau chiar dacă aveți nevoie doar de câteva sfaturi legale, avocații pot face ca lucrurile să fie mai fluide. Dar, înainte de a solicita ajutorul unui avocat, trebuie să știți ce se așteaptă de la dvs. și cum se calculează onorariul.

Onorariul avocatului pentru succesiune

Pentru a face un transfer legal, avocații pot lua parte la procesul de înțelegere a succesiunii. Și, la fel ca oricare alt privat, aceștia trebuie să fie remunerați pentru timpul și talentele lor. Cu toate acestea, tariful lor depinde de un număr de factori, cum ar fi tipul de succesiune, valoarea activelor și legislația statului.

De obicei, onorariul unui avocat se calculează ca orice serviciu profesional: se cunosc tarifele și se aplică o taxă pe ora. Uneori tarifele pot varia în funcție de specializarea avocatului, de zona geografică și de valoarea activelor care se transferă. Compararea avocaților și discutarea despre tarife poate ajuta la găsirea celui mai bun avocat pentru nevoile dvs.

Ce ar trebui să cereți unui avocat înainte de a vă solicita serviciile?

Avocații din multe jurisdicții pot servi ca administratori ai succesiunii sau ca consilieri, ajutând la înțelegerea și gestionarea transferurilor și, de asemenea, propunând soluții legale pentru disputele succesorale.

Dacă solicitați unui avocat să vă reprezinte într-o anumită jurisdicție, ar trebui să vă asigurați că are o specializare relevantă pentru acea zonă și că înțelege ce oferă în mod specific. Mai mult, înainte de a semna vreo documentație sau de a plăti vreo taxă, asigurați-vă că ați obținut informații clare despre tarifele și costurile aferente.

Mai jos sunt enumerate câteva întrebări interesante pe care le puteți folosi când discutați cu un avocat:

• Ce metodă de taxare folosiți?

• Care sunt tarifele dvs. orare minime și maxime?

• Cât estimați să timp să ia procesul meu?

• Care ar fi responsabilitățile mele în timpul procesului?

• Cat ați taxa în cazul depozițiilor și al costurilor de judecată?

• Care este regulamentul dvs. de plată?

• Ce politici aveți privind costurile adiționale și alte feeuri?

• Care sunt marjele dvs. standard pentru tariful net?

• Cum mă veți contacta despre îndeplinirea obiectivelor și întrebările mele?

De ce este important să știm un onorariu?

Chiar și în cazul proceselor simple, onorariul avocatului poate fi destul de mare. Succesiunile, în special cele complexe, pot necesita mai multe sesiuni de consultare, timp la birou și, eventual, costuri extra și taxe judecătorești. Înainte de a începe orice procedură, trebuie să știți ce se așteaptă exact de la dvs. și să fiți pregătiți să acoperiți acele taxe.

Tipurile de succesiune și metodele de taxare

Avocații de succesiune pot aplica în general două tipuri de taxare: percentajele și taxele pe oră. Cu toate acestea, fiecare profesionist decide ce tip de taxare este mai potrivit pentru clienții săi și valoarea activelor ce urmează a fi transferate.

• Taxe pe procent: Avocații pot aplica taxe de procent pentru a fi acoperit onorariul. Acest lucru se aplică de obicei pentru procesele de succesiune de mare amploare, atunci când se estimează că procesul va lua o cantitate mare de timp și poate fi găsit și pe tații care sunt taxați cu un preț fix.

• Taxe pe oră: Aceste tarife sunt adesea utilizate atunci când avocații se bazează mai mult pe ore de muncă și atunci când se impun taxe extra și costuri suplimentare pentru taxele judiciare. Acest tip de taxare poate varia în produsele standard, ieftine și scumpe deja existente.

Cum se calculează costul și tarifele unui avocat?

Înainte de alocați un avocat pentru a vă reprezenta într-un proces de mostenire, trebuie să știți că acesta va primi un plătit pe serviciile sale. Și aceasta poate diferi de la săptămână la săptămână și de la avocat la avocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here