Atunci când ai nevoie de serviciile unui avocat adevărat, este esențial să faci o investigație în profunzime și să alegi un avocat cu experiență, care să ofere servicii de calitate și care se încadrează în prețul pe care îl poți plăti. Migrarea spre un avocat nou poate să pară intimidantă la prima vedere – cum ai face față în căutarea unuia, cum ai începe sau pe ce anume ai trebui să te concentrezi? 

În acest articol vom explora toate aceste întrebări, împreună cu alte detalii importante pe care trebuie să le ții minte în timp ce alegi un avocat bun.

Cum să identifici un avocat bun care se potrivește cerințelor tale?

Esențial este să te asiguri că următorul tău avocat îți oferă ceea ce cauți tu și nu alegi unul care să știe prea multe sau prea puține despre cerințele tale. Iată ce trebuie să știi despre alegerea unui avocat și cum să-l faci corect:

1.Cauți un avocat specializat?
Spune-i clar ce ai nevoie – avocații pot acoperi zeci sau sute de domenii ale dreptului. Alege un avocat care se ocupă de o anumită specializare și care are chiar și experiență în felul în care aceste domenii se intersectează.

2.Discută prețul – decizia ta ar trebui să se bazeze și pe acesta:

În timp ce faci o decizie asupra unui avocat, ai grijă să discuți și prețul pe care îl vei plăti pentru serviciile oferite. Cer taxele fiecărui avocat pe care îl consideri și aveați o discuție cu privire la contractul pe care ar trebui să-l semnați pentru a acoperi toate eventualele cheltuieli.

3.Fii deschis către alte alternative legal:
Soluțiile alternative de rezolvare a litigiilor, cum ar fi medierea, pot fi cheltuieli și timp mai scurte în comparație cu litigiile în fața instanței. Pune întrebări despre aceste soluții și de ce ar trebui să le iei în considerare în situația ta.

4.Abilități și experiență
Un avocat care poate oferi informații despre similitățile și diferențele între diverse situatii si prevederi specifice ale legii, arata ca un profesionist experimentat. Asigură-te, de asemenea, că ai înlocuit si alte avocatii in trecut si ce rezultate a obținut pentru clienții lui mai înainte.

5.Comunicare și disponibilitate
Comunicarea asertivă este esențială pentru un avocat. Asigură-te că avocatul tău poate ține meta cu tine fără să fie prea invaziv și că îți va oferi educație și consiliere juridică în mod regulat.

Când ai început procesul de alegere

Acum că ai unele ideii despre ce ar trebui să cauti când începi procesul de cautare, îl urmează pe următorul pas de a-l alege pe cel mai bun. Iată ce ar trebui să faci când ai început procesul de cautare:

1.Cere recomandări de la prieteni sau cunoştinţe.

Întreabă prietenii sau familia daca au avut vreodată nevoie de servicii avocățești sau daca cunosc pe cineva care le-a oferit servicii satisfăcătoare. Căutarea persoanelor pe care le cunosc este adesea cea mai bună metodă de a obține recomandări și de a înțelege cum arată o relație cu un avocat.

2.Verificați de pe site-urile de profiluri și recomandări

Există mai multe site-uri care pot fi folosite pentru a găsi avocați și pentru a afla informații despre ei. Aceste site-uri sunt adesea actualizate și se pot consulta recomandări ale avocaților în cauză de la părți terțe. Uită-te la profilurile avocaților, la recomandări și rapoarte și contactează-i pe cei care par a fi cea mai bună alegere pentru tine.

3.Întreabă mai mulți avocați

Creează un flux de întrebări și adaugă întrebări pe care nu ai solicitat încă răspuns. Întreabă avocații despre ceea ce consideră ca fiind esențial în discuțiile tale și care este informat despre particularitatea prevederilor juridice și a particularităților fiecărui dosar și mediu legal.

4.Stabiliţi o întâlnire

După ce ai găsit câțiva avocați potriviți și ai discutat cu ei, stabileste o întâlnire. Intalnirile acestea sunt o veste buna deoarece iti ofera ocazia de a-l cunoaste mai bine pe avocat si de a avea mai multe informatii despre abordarea sa spre caz si despre angajamentul sau față de client.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here