Amendele sunt unul dintre cele mai comune moduri de a fi pedepsit pentru o infracțiune, fie că a fost vorba de parcare neregulamentară, viteză excesivă sau altceva. Instituite de guvernul federal, stat și orașe pentru a ramane in conformitate cu diferite reguli și procese, amenzile sunt sancțiunile cea mai eficientă și utilizată pentru a arăta ce nu este acceptat, dar și pentru recuperarea banii care le-a luat calea. 

Acest articol vă va ghida printr-o introducere asupra felului în care funcționează procesul de sanctionare a interpretărilor și cum să ajungeți la o înțelegere cu autoritatea care a emis sancțiune pentru a recupera sau diminua pedeapsa aplicată.

Ce este o amendă?
O amendă este un fel de pedeapsă. Acesta este folosit adesea pentru a impune pedepse mai mici pentru infracțiuni mai mari, fiind convenabil tuturor statelor, deoarece implică mai puțin timp și efort. Este o formă de pedeapsă care se aplice pentru a se remedia o infracțiune și a preveni alte infracțiuni similare în viitor. Acestea sunt adesea folosite ca formă de autoreglare în care presupune plata unei sume de bani și permite împinzitului de a evita procesul legal, acesta fiind adesea larg acceptat.

Care sunt tipurile de amenda?
Există diferite tipuri de amenda, iar acestea sunt acordate în funcție de infracțiunea pe care o persoană o face. Desigur, acestea variază de la o jurisdicție la alta, dar aici sunt câteva tipuri generale de amenzile comune în general:

  • Administrativ: Acesta este un tip de amendă care se acordă pentru o infracțiune mai mică, cum ar fi parcarea neregulamentară sau viteza excesivă.

  • Penal: Acesta este un tip mai strict de amendă, una care se acordă pentru infracțiuni mai mari care includ violarea legilor, cum ar fi drogurile, violența domestica sau infracțiunile conexe.

  • În Tur: Acest tip de amendă provine din afara tarii, fie în străinătate, fie în alt stat. Aceste sancțiuni pot fi foarte severe și depind de legea și regulile specifice localității și legii în care ați comis infracțiunea.

Cum sa scapi de o amenda
Deci, cunoscând acum ce este o amendă și ce tipuri există, se poate vorbi despre câteva metode de a scăpa de o amendă sau de a ajunge la o înțelegere:

  • Audiere: Chiar dacă amenda a fost deja prezentată, puteți cere să aveți o audiere pentru a discuta chestiunea și a expune situația dvs. această opțiune se poate folosi în cazul în care vreți să explicați pe scurt sursa problemelor tale.

  • Contestare: Această opțiune se poate utiliza pentru a explica în detaliu în fața unui judecător existența circumstanțelor atenuante sau a circumstanțelor care ar putea schimba sentinta de amendă a autorității.

  • Sancțiune Administrativă Alternativă: În unele cazuri, judecătorul poate oferi o soluție administrativă, cum ar fi participarea la clasele de educație publică, donarea unei sume limitate pentru a ajuta în comunitate, sau prestarea de ore de muncă voluntară.

  • Acord Procesual: Aceasta este opțiunea de a reduce sau de a elimina cu totul pedeapsa aplicată în schimbul unei plăți suplimentare sau recunoașterii infracțiunii, creând un proces scurt și fără incidente.

  • Oprește înaintarea: Acesta este un proces prin care se blochează acțiunea procesuală, în scopul de a limita efectele procesului. Acest lucru se poate face prin prezentarea unui document sau a altor informații, în anumite cazuri, acest lucru nu poate fi ușor, iar circumstanțele trebuie să se potrivească strict.

Ce se intampla Dupa ce amenda a fost emisa?
Una dintre cele mai importante întrebări în legătură cu amenzile este ce se întâmplă după ce amenda a fost emisă, fiind că această amendă nu va plana pur și simplu peste capul tău.

Mai întâi, este necesar să știți că, dacă amenda nu este acceptată în termen de timp specificat, se poate duce la tribunal dacă a fost folosita o notificare judiciară sau obligație financiară. O dată ce merge la tribunal, este pe deplin responsabilitatea judecătorului să dea o hotărâre asupra cazului. În această etapă, puteți lupta pentru a obține o reducere sau o restituire a amenzii, în funcție de circumstanțe. Se poate cere judecătorului să emită o condamnare și a ordona o anumită sumă de banișori pentru a fi plătiți autorității în schimbul reducerii de amenzi.

Ce se intampla in situatia in care nu se plateste amenda?
Procesul de neachitare poate fi unul dificil și complicat, deoarece vor fi multe procese implicate, inclusiv procesarea penală și corectarea penală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here